Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2022

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20221231 Åh vad jag är slarvig med att uppdatera hemsidan nu. Men nu är ju detta året slut och kan sammanfattas som ett bra år. Höjdpunkten var nog att jag tog magisterexamen i psykologi! För verksamhetens del var det bästa som vanligt att få möta och följa eleverna! Det var många trevliga träningshästar här under säsongen, det är roligt att arbeta med hästarna som kommer hit. Nu för tiden tar jag ju bara träningshästar under sommarhalvåret då jag har bättre med tid än under vintern.
Mina egna hästar, Hroi och Spirit, är som vanligt fantastiska. Just nu har de lite halv-vila, jag brukar inte ställa av dem helt men de får ta det rätt lugnt nu ett tag.
Tack till alla er jag mött under 2022, hoppas vi ses igen under 2023!

20221023 För tre år sedan föddes Blíðfari på Nyhammar, uppfödd av mina stallkamrater Peter och Katja. Nu var det dags att sitta in honom, det är inte klokt vad fort tre år går! Han är mycket hanterad under uppväxten och insittningen gick galant! Nu ska han få växa under vintern så fortsätter vi med inridningen under nästa år.

20220817 Idag kom två hästar som ska tränas. Stjarni f-15 har jag haft på träning tidigare och träffat många gånger på lektion. Han ska vara här en kort period, det är roligt att göra insatser för elevhästar! Mist f-19 ska få den första utbildningen mot att bli ridhäst. Hon ska i princip bara sittas in och sedan få mogna mer innan den riktiga utbildningen börjar. Jag har tränat både Mists mamma, mormor och mormorsmor tidigare så det blir roligt med ytterligare en generation.

20220730 Nu är både Nala och Hugis klara med sin träningsmånad och har åkt hem. Nu blir det en liten semesterpaus från träningshästar och därefter väntar några på inridning.

20220704 Idag har en gammal bekant kommit för att fortsätta sin utbildning. Hugljufur f.2016 var här på inridning för två år sedan och ska nu vidareutbildas under en månad.

20220701 Idag har både Orion och Leikur avslutat sin träning. Ägarna har provat dem och får nu ta över ridningen på hemmaplan. Nala f.16 har checkat in för en månads träning. Hon har varit här tidigare på inridning och ska nu gå vidare lite i sin utbildning.

20220614 Tjoho! Nu är jag klar med min magisterexamen i psykologi. Har just ansökt om examensbeviset. Det har varit ett slitigt år med mycket plugg men nu är det projektet i mål!
På hästfronten jobbar vi på. Geisli fick åka hem efter en månad, ibland behövs det lite vila! Orion och Leikur har några veckor kvar och det går bra med deras inridning. Mina egna hästar håller jag såklart också igång, det är så skönt att rida den här årstiden!

20220514 Geisli och Orion jobbar på med sin inridning, det är mycket en häst ska lära sig i början. Nu har jag börjat sitta lite smått på båda och det går fint. Idag fick de en ny kompis i träningshästhagen, Kærleikur f-18 kom idag. Leikur ska även han börja utbildas till ridhäst.

20220501 I fredags avslutade Stjarni och Alfred sin träningsmånad här. De har utvecklats bra tycker jag och framöver får vi stämma av på lektioner att utvecklingen går framåt med killarna!
Idag kom två nya hästar, Orion och Geisli, båda 4 år gamla. De ska påbörja sin utbildning till ridhästar. De fann varandra omedelbart och det var full lek i hagen direkt.

20220404 Jag är verkligen dålig på att sköta om min hemsida nuförtiden! Det har varit mycket pluggande och jobbande i vinter, jag håller på med mitt magisterarbete i psykologi och det tar upp en stor del av tiden. Men, nu är det vår och träningshästsäsongen har börjat. Jättekul! Först ut var faktiskt Perla, ett åttaårigt sto som bor här på Nyhammar. Henne började jag med för några veckor sedan och ska träna henne under ett par månader.
I helgen har det kommit två valacker som ska vara här en månad för fortsatt inridning. Stjarni som är 5 år och Alfred som är 4 år. Jag har träffat båda tidigare då de har varit här flera gånger på unghästlektioner men nu ska jag alltså få ägna en månad åt att ta dem vidare i sina utbildningar till ridhästar.

20220110 Nytt år nya möjligheter! Jag startade året med att åka ner till Småland och hälsa på familjen. Och så korna såklart. Här är en idolbild på en synnerligen tam kviga som upptäckte att människohänder är bra på att klia.