Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2009

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20091230 Otroligt fin men superkall vinterdag! Passade på att ta lite nya bilder. Här är det Polo och Dynur som poserar

20091229 Hemkommen från semestern! Nu har jag varit söderut på semester några dagar. Var i Småland och hälsade på släkt och vänner, sov och åt fett. Otroligt vilsamt men imorgon ska jag igång och jobba igen, ska bli kul det också!

20091224 GOD JUL!!! Kul med jul! I morse var jag till Inga och jobbade med hennes hästar. Sen bytte vi julklappar och fikade läääääääänge. I stallet sen hann jag rida alla hästar och köra Polo innan det var dags att åka hem och äta julmat. Nu - mätt och nöjd och belåten!

20091223 Hmm. En besvärlig dag med roliga inslag! I morse vaknade jag av att grannarnas hundar skällde utanför. Jösses, tänkte jag, släpper dom ut sina hundar vid 5 nuförtiden?! Men så tittade jag på klockan: 6.54. Då borde jag varit på väg till stallet redan. Man kan säga att det blev en rusch här innan jag kom iväg. Efter fodringen åkte jag till Nyhammar för att jobba. Jag rider ju in Prima nu, Ingas 3,5-åriga paso-sto. Det går riktigt bra och när jag red henne idag tänkte jag just - vad bra det går, vad cool hon har blivit... Sen råkade hon sparka upp en snöklump på sig själv och blev rädd för den och hoppade till. Då blev hon rädd för att hon hoppade till och hoppade än värre ända tills jag damp i backen. Sen såg jag bara en paso-rumpa som galopperade till skogs. Ja, ja, efter lite pyssel var pason infångad och lugnad så det blev ju bra med det. Trist start på dagen var det hur som helst. Men sen kom Riitta, Lisa och Lena och red hos mig och hade med sig fika så då blev det ju väldigt trevligt ändå. Roligt inslag var också att idag var det ju såpass varmt att jag kunde köra den lilla tjockisen=Polo, han har fått vara under de jättekalla dagar som varit, blir ju så kallt att sitta still i kärran. När jag sen var ute och red på Vera och hade Hedda med såg jag spår av två vargar bara någon kilometer från stallet. Lite olustigt känns det ju då att ha med sig hunden ut på ridturer. Vi vände hem och imorgon rider jag utan hund och kollar vart spåren tar vägen. Nu ska jag ägna mig åt att göra kola och dajm och dricka glögg! Jul, jul strålande jul!

20091219 Idag skulle jag jobbat i Örebro men dom ställde in pga kylan. Det höll sig ju på ca -18 hela dagen så det gjorde dom nog rätt i. Men nu fick jag ju en ledig dag som blev kul! På förmiddagen var jag på Nyhammar och jobbade. Tvingade Frida att gå upp och så jobbade vi lite med hennes Aqleija (Veras dotter). Sen var jag i mitt stall på eftermiddagen och drog ut min nya stora gula fina pulka och tolkselen och Polo och så for vi runt med pulkan på vallen, jag Polo och Hedda. Hur kul som helst! Vintern är rätt bra iallafall!

20091216 SNÖ! Jösses vad fint och rent allting blev nu. Hästarna verkar rätt lättade också, unghästarna racar och leker i hagen nu!
Idag har jag suttit på en Peruansk Paso för första gången. Det var skoj! Det är Ingas 3,5-åriga sto Prima som jag håller på att rida in och idag kunde jag sitta upp på henne! Hos Inga har jag nu också avslutat inridningen av Tibra, 3,5-årigt islandssto. Mysig liten häst, snäll och cool!

20091213 Äntligen har Dynurs hovböld gett sig och idag kunde jag börja rida lite smått igen! Han känns jätterolig att jobba med! Jag har lagt ut en ny häst under hästtips, Leiknir f-09. Han har samma mamma som Andi som jag nämde 8/12. Själv har jag beställt ett helsyskon till Andi som jag hoppas föds till sommaren, annars hade jag nog varit bra sugen på Leiknir!

20091212 Nu hemma från en Värmlandstur. Igår åkte jag till Öfalla islandshästar utanför Karlskoga och hade lektioner. Jag stannade där över natten och hade en trevlig kväll med mat och såklart Idol-final! Tack snälla Henrik och Pia för er gästfrihet! I morse åkte jag vidare till Karaby islandshästar utanför Kristinehamn och hade en dagskurs där. Trevligt som vanligt, roliga elever och välordnat!

20091208 Idag var jag på instruktörsträff i Östervåla. Snälla Pia Paulsén hade tagit med sig Andi så jag fick rida lektion för Lotta på honom. Andi hade jag från 6 månaders hingstunge tills han blev 4 år då jag sålde honom till Pias dotter och dotterdotter, Jeanette och Nelly. Andi var en fröjd att rida in och grundutbilda! Nu har han hunnit bli 5,5 år och det var jättekul att träffa honom igen.

20091206 Idag har Lodi och Freyja åkt hem. Lodi är en 5-årig islandsvalack som har varit här en månad på träning. Freyja är ett 4-årigt islandssto som har varit här på inridning i två månader. Ägarna Lena och Therese har varit flitiga besökare här under träningstiden och ridit sina hästar så jag är säker på att det kommer gå bra hemma nu! Båda hästarna och ägarna har varit kalas att samarbeta med! All lycka till hemma i Örebro nu!
Nu kommer det vara noll eller väldigt få träningshästar hos mig under december-januari. Jag kommer att lägga tid hos Inga och träna hästar hos henne under denna tid, har redan börjat där med några hästar, alltid trevligt att vara där att jobba så det ska bli två kul månader!
Sen har jag ju såklart mina hästar också. Tendra är ju till salu men tränas och går med elever tills vidare. Vera som är ett sto ut i hovspetsarna har brutit ihop över leran (tror jag iallafall) och haft en riktigt tjurig period. Nu börjar det lätta iallafall... Lauga har fått skor nu och kommer snart att kunna jobba med elever, behöver bara lite mer grundkondition först. Dynur har en envis hovböld som inte riktigt ger sig. Innan helgen var han jättefräsch men idag hade han ont i hoven igen. Nu står han inne med hovbandage som jag envist sätter dit och han envist plockar av... Polo är tjock tjock tjock och jag får snart inte runt selen (får ta Veras cob-sele då) men jag kör honom 5 dagar i veckan och hoppas det hjälper något iallafall. Johan är som Johan är mest, favoriten alltså! Unghästarna får mest vara ifred nu men jag försöker jobba med dom så fort jag hinner!

20091203 Alva har åkt hem idag. Alva är en New Forest-ponny som har varit här två månader på inridning. Ikväll var ägare Johanna och hämtade hem henne. Alva har varit kul och lite speciell att jobba med. Nu ska hon få en välbehövlig vila! Johanna och hennes mamma Berit har haft flera hästar här på träning och är kanontrevliga att jobba med!

20091202 Lauga fick gå ut i flocken idag efter 14 dagar i box. Hon såg rätt glad ut över det! Hon verkar läka ihop bra, lite svullen fortfarande men det var ju rätt många lager som blev sydda i buken så det är väl inte så konstigt med lite svullnad efter det.
Otroligt skönt med kallt och sol! Hoppas det håller i sig ett tag så marken fryser ordentligt nu!

20091128 Det har inte kommit så många förslag på vad som är bra med lera. Konstigt... Moa mejlade och tyckte att jag kunde blanda lera med mineraler för att det är kanonbehandling för huden, perfekt att vältra sig i alltså!
Igår var vi på Globen och tittade hästshowen. Det var skoj! Dressyrclinic, islandstävling och såklart hoppning. Lite shopping blev det ju också naturligtvis! Vi kom hem sent så i morse gick det lite trögt att hoppa upp för att åka och fodra. Men, efter trög start blev det en bra dag iallafall!

20091124 Lera. Överallt. Lera är smutsigt och kladdigt. Hästarna är smutsiga och kladdiga. Jag också. Idag har jag försökt att tänka ut något som är bra med lera. Kom på två saker:
1.Det är iallafall inte dammigt.
2.Lera är jobbigt att gå i, fantastisk träning för ben- och sätesmuskler! Lerträning varje dag och stussen blir fast och fin!!!
Kommer ni på fler positiva saker om lera? Mejla gärna mig isåfall!
Annika och Åsa från Borlänge har varit här och ridit idag. Det var kul att ha dom här! Tendra fick jobba som lektionshäst och gjorde det riktigt bra! Skoj! Tills jag har hittat en bra ny ägare åt henne får hon jobba med elever här.

20091120 Ann-Sofie har varit här idag. Hon fick äntligen rida lektion på Tendra. Ann-Sofie har ju masserat Tendra flera flera gånger och tycker mycket om henne. Idag var det kul att se dom som ett ekipage, det stämde bra mellan dom och gick riktigt bra! Skoj! Sen var tanken att Johan skulle få massage men vi fikade, tryckte i oss fett och pratade bort tiden. Så kan det gå, lång näsa åt Johan men vi hade det jättetrevligt iallafall!
Lauga verkar repa sig bra efter operationen även om hon inte tycker det här med boxvila är så kul...

20091117 Idag har vi varit med Lauga till ATG i Örebro. Det var dags att operera hennes bråck. Skönt att ha det gjort. Ytligaste muskellagret var helt men både andra och tredje lagret var det hål i. Men, nu är hon prydligt ihopsydd iallfall! Dom ultraljudade henne och hon var inte dräktig. Det var ju lite trist men bra att veta, när hon har läkt ihop operationssåret så får jag sätta igång henne lite mer på allvar! Det blir bra att träna henne denna säsong, hon kan behöva lite ledigt från att vara mamma - Lifri är ju hennes tredje unge på rad.

20091115 Har varit hemma hela helgen! Jag hade tänkt att åka på avelsseminariet i Västerås men ändrade mig och stannade hemma istället. Så jag har hunnit med alla hästar riktigt ordentligt, bra det! Dynur är riktigt kul att jobba med, ska bli så kul att se hur han blir som ridhäst! Igår var Lena och Therese här och red på sina hästar som är här på träning. Det gick kalasbra! Skoj skoj! Lena och Therese är en del av ett riktigt roligt gäng från Örebro som jag har haft flera hästar i träning åt och dom är så väldigt välkomna framöver också!

20091112 Nu sätter jag ut Tendra till salu. Se mer om henne på Till Salu-fliken och hör gärna av er för mer info.

20091110 Jag har varit på instruktörsträff i Östervåla idag. Det var ett tag sen jag träffade mina CR-kollegor och det var en jättetrevlig dag! Jag red lektion för Lotta på en av Tittis nordsvenskar - Molly. Sen hann jag hem och rida ett par hästar och på kvällen har jag varit i Bysala och tittat på westernträning för Mia Ekström. Idag var det trail-träning, jättekul att titta på och det var en träning i positiv anda. Skoj!

20091108 Igår och idag var jag och Vera på körkurs i Nyhammar. Det har gått kanonbra! Igår körde vi med linor, slanor och började med skaklar. Idag har vi kört skaklar, däck och till och med en minisläde innan dagen var slut. Jag är superimponerad av hästarna, dom är så duktiga! Vår lärare Ingvar är riktigt cool och superbra med både hästarna och oss.
Igår kom en ny träningshäst, Lodi, som ska vidareutbildas en månad. Kände på honom idag och han känns trevlig!. För övrigt längtar jag efter minusgrader, nu är det bara för lerigt överallt!

20091106 Nu har jag och Tendra varit på Strömsholm den här veckan och gjort andra veckan av b-instruktörsutbildningen. Det har varit en nyttig vecka och det har gått rätt bra. Det är mycket att slipa på i Tendras utbildning och i min ryttareffektivitet... Men, vi jobbar på och om det funkar bra prövar vi att göra examinationen i april nästa år. Nu är det iallafall skönt att vara hemma igen!

20091030 Fy vad tungt det går utan Smilla! Hon var ju med mig överallt så nu fattas hon ju överallt. Det var en fin hund och jag är så glad för dom åren hon var med mig! Tack alla ni som har hört av sig med deltagande ord, jag uppskattar det väldigt mycket!
Idag har mamma åkt hem till Småland. Innan hon åkte fick jag upp henne på Lauga och var ute en promenad. Lauga är ju en toppensnäll häst!

20091028 Sorgdag! Idag hade jag bokat tid för min äldsta hund Smilla för seniorkoll hos veterinären. Jag har tyckt att hon har ätit lite dåligt och varit lite långsammare än vanligt dom sista veckorna och ville göra en rutinkoll på henne. Blodprovet var en riktig katastrof, hon hade extremt dåligt med röda blodkroppar. Det var så dåligt att veterinären inte ens förstod att hon orkade stå och gå. Hon måste ha känt sig trött men hon har inte haft ont. Och så har hon varit duktig och följt med fast hon har varit trött, jag har ju märkt att hon har blivit långsammare men hon har inte visat att det var så här illa. Veterinär Helena sa att Smilla såg betydligt piggare ut än det usla blodprovet visade, att det var svårt att tro att det var den här blanka hunden som hade så dåliga värden. Vi vet inte orsaken till dom dåliga värdena men dom var så dåliga att det var riktigt riktigt allvarligt och hon hade inte klarat någon form av behandling, det var liksom ingen idé. Så vi fick lov att ta bort henne. Det gick fint till och både veterinär-Helena och assistent-Helena var superproffsiga mot både mig och Smilla. Vi har begravt henne vid bäcken vid stallet, där gillade hon att leka så det var ett bra ställe. Åh vad konstigt det känns att hon är borta. Hon var alltid en så snäll och cool hund. Hon kom till mig när hon var 3,5 år. Smilla var en jaktlabrador och skulle fyllt 11 år på nyårsafton. Här är ett bild på henne i en typisk Smilla-pose.

20091027 Idag var det lägeravslutning. Det har varit fem kanondagar med tjejerna! Polos uppfödare = min mamma kom idag och ska vara här några dagar. Så imorgon blir det lite shopping och lunch på stan för ovanlighetens skull!

20091024 På förmiddagen idag var jag i Lindesberg och tittade på en träning för John Moore. Jag har sett hans arbete innan och han är inspirerande att titta på, både med hans metoder och pedagogik. Det enda som var lite trist är att jag hade tänkt att se Åsa och Rafiki träna för honom men dom hamnade i eftermiddagsgruppen och då jobbade jag med lägereleverna. Nu såg jag istället en grupp som tränat för John Moore under flera år och fick se nya övningar jag inte sett innan och det var ju jättebra det!

20091023 Ridlägerstart! Idag började höstlovslägret på Slofallet. 8 tjejer är det som ska vara hos oss under 5 dagar. 7 av tjejerna har varit här flera gånger innan och en tjej var ny. Det ska bli jättekul! Hoppas bara på uppehållsväder!

20091022 Nu har jag börjat sitta på Dynur. Han blir nog en kalastrevlig ridhäst, cool men uppmärksam! I övrigt rullar det på med hästarna. Vera har tagit ett stort kliv framåt i sin utbildning och får jobba mer och mer med elever. Tendra jobbar på, vi har tränat mycket på hennes galopp som är lite svag. Lauga får gå ut på barbackapromenader och ta det lite lugnt. Johan sköter sig som vanligt och Polo körs ca 5 dagar i veckan och är ändå obegränsat fet, får knappt om selen nu = katastrof! Träningshästarna funkar bra också, det är Freyja som jobbar med att få igång sin trav och Alva som jag har hållt mig till skritt med än så länge och det går så bra så!

20091018 Ännu en kul kurshelg är slut. Den här helgen har det varit Dalarna som har gällt. Igår var jag i Borlänge och idag i Grangärde. Två glada och trevliga gäng med elever!

20091016 Idag har Ann-Sofie varit här och a)ridit lektion på Johan, b)masserat Tendra och c)haft med sig fett och socker i form av kakor som vi konsumerade. Mmmmmm!
Sen har två träningshästar åkt hem. Saga, islandssto 5 år, har varit här på träning under två månader. Hon var här på inridning för ett år sen och återkom nu för vidareutbildning. Jättekul tjej att jobba med! Matte Susanne har varit här och ridit lektioner flitigt under träningsperioden. Sen åkte Meyla, islandssto 4 år, som har varit här på inridning i två månader. En liten ärtig häst som jag är säker på att matte Anna kommer ha mycket kul med!

20091014 Roligast just nu är att jag har börjat rida ut på Lauga. Hon är en riktig liten töltmoppe och det är kul att hon börjar komma igång lite smått! Hon ska absolut inte göra några stordåd med sitt bråck men små barbackaturer kan jag ta iallafall. Dynur har jag börjat tömköra, han är kalastrevlig att jobba med! Dom nya träningshästarna funkar fint. Alva har kommit in fint nu, tömkör henne och ska snart sitta upp. Freyja satt jag på idag, hon är så väl förberedd och duktig! Det har varit kalla men fina dagar nu, hästarna går fortfarande i sina sommarhagar och stödfodras där men det börjar bli dags att flytta in dom i vinterhagarna istället. Hu, det är allt smidigare på sommaren när dom äter gräs...

20091013 Nu börjar bokningarna inför vårens helgkurser ta fart på allvar. Jag bokar i första hand in de som brukar rida för mig men i mån av tid bokar jag även in nya grupper nu. Hör av er om ni är intresserade!

20091011 En intensiv och väldigt rolig helg är slut! Har varit ute och haft kurser hela helgen. I fredags var jag i Öfalla, lördags utanför Karlsborg och idag i Kristinehamn. Som vanligt är det tre väldigt trevliga ställen att åka till! Bra planerat, god mat och roliga och ambitiösa elever att jobba med!

20091007 Idag kom en ny träningshäst, Freyja 4 år. Hon är insutten av matte Therese och ska nu fortsätta sin inridning hos mig. Jag har träffat Freyja tidigare, Therese har varit på tömkörningslektioner med henne.

20091005 Vardag igen. Hästarna har gått bra idag. Tendra jobbar jag mycket från marken nu, det var det som gick sämst när vi var på Strömsholm. Vera ska ju tränas på mycket nu, både kör-läxan och så hennes ridutbildning. Idag red jag och hon känns fin! Träningshästarna funkar bra nu också, nya Alva var en bestämd liten dam!
Veterinär Helena kom ut och vaccinerade några och så tittade vi på Veras tänder bara som rutinkoll. Det såg fint ut, det är ju alltid skönt att veta!
Tendra har avskytt klippmaskinen och haft det jättejobbigt när jag har klippt henne så idag skulle jag börja med värsta pedagogiska klippkursen för henne. Men när jag startade klippmaskinen stod hon som hon aldrig gjort annat så det var ju bara att klippa på! Jösses vad förvånad man blir ibland! Det enda jag fattar med hästar är att jag faktiskt inte fattar någonting...

20091004 Idag har jag och Vera varit på inkörningskurs på Nyhammar. Inga har engagerat den duktiga körinstruktören Ingvar Karlsson från Nora. Idag fick vi tömköra, både på banan och över och runt stock och sten i terrängen. Sen testade vi hur hästarna reagerade på att få linor på benen. Vera var jätteduktig så nu ska vi träna hemma innan det är dags för nästa tillfälle om några veckor. Skoj att göra något nytt!
Sen lastade vi Zalka och körde en runda med henne i transport. Jag har lastat henne innan men hon har aldrig åkt så det var ju lite nytt och spännande för henne. Dumt, jag borde ha sett till att vi hade kört henne mycket tidigare men det är ju så mycket som ska göras och det har inte blivit av helt enkelt.
Sammanfattningsvis - en bra söndag!
Här är en bild på Vera från dagens kurs. Fin ponny eller hur?!

20091003 Tillbaka till vardagen... Kul att rida hästarna igen! Johan har jobbat med elev och i övrigt har jag gått igenom hästarna efter deras lediga vecka. Fick också ägna rätt mycket tid åt stängselreparationer efter att en älg hade varit i farten. Mindre kul! Det kom en ny träningshäst idag, Alva 3 år, ett New Forest sto som ska vara här i två månader och grundutbildas. Hon såg fin ut, ska bli kul att börja med henne!

20091002 Hem ljuva hem! Nu är jag på hemmaplan igen! Jag och Tendra har varit på Strömsholm och gått första veckan av b-instruktörsutbildningen. Det har varit en galet intensiv vecka men riktigt riktigt lärorik! Tendra har skött sig bra, hon är ju egentligen lite för ung och orutinerad för att följa med och första dagen for hon omkring mest när vi red. Sen har hon lugnat sig och jobbat bra! Nu ska jag jobba på hemma ett tag, både med att utveckla Tendra och med att instruera, och sen åker vi en vecka igen. Även om veckan har varit kalas och kanon är det skönt att vara hemma igen!

20090924 Om tre månader är det julafton! Huh, det blir mörkare och mörkare på mornar och kvällar. Dom flesta av hästarna har börjat sätta riktigt vinterpäls och Tendra har jag klippt en omgång redan. Hon tycker verkligen att det är läskigt med klippmaskinen så det behöver hon träna mer på!
Hittills har den här veckan har flutit på bra = tiden har rusat iväg. Det har varit en hel del jobb både på Grimsö och med massage men även mycket ridning och lektioner (det där med fritid glömdes lite bort denna vecka...). Lauga har fått röra sig lite i veckan, jag har börjat longera henne så hon ska göra något annat än att hasa sig fram, hon gör ju inte många knop i hagen direkt... Hon har fått bråck och ska opereras senare i höst så då kan det ju inte skada att vara lite i form. Hennes lilla Lifri är så cool! Zalka är hans största idol nu! Hon är lekfull så dom har kul ihop! Zalka har jag förresten en våldsam beslutsångest om så jag tog bort henne från salusidan igår. Jag är så väldigt kräsen om vart hon ska hamna om hon inte stannar här så jag har svårt att hitta en köpare som ´duger´. Hon är väl fortfarande till salu till absolut rätt köpare men om inte den personen dyker upp så stannar hon här! Hon ser jättefin ut och kommer bli en toppenridhäst framöver, åt mig eller någon annan.

20090920 Jag och Vera tillsammans med Frida och Pavo har varit i Bysala idag på Säker häst-kurs med Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist. Det handlade om att dels miljöträna hästarna och dels se över sina egna reaktioner så att man hela tiden signalerar till hästen att det är lugnt. Det var en kul dag! Vera och Pavo är ju riktigt coola hästar som har fått en hel del miljöträning tidigare så dom hetsade minsann inte upp sig över dagens övningar. Det var ju bra det!
Här är Vera som funderar på om det är ok att gå över en flagga.

20090917 Ann-Sofie kom över idag. Först fick hon rida på Johan och sen masserade hon Tendra. Det är så bra att någon annan går igenom ens häst, det är lätt att bli lite hemmablind själv. Tendra kändes finfin tyckte Ann-Sofie och det var ju bra det! Sist på dagen idag pysslade jag lite med Dynur och lät honom komma ut och ´jobba´ lite i repgrimma. Han är rätt så valpig så jag vill ta det varligt med hans inridning. Tänkte starta nu och göra mycket avsuttet med honom så han har tid att mogna mentalt innan det är dags för den egentliga inridningen. Han är jättemysig att hålla på med så det blir kul det här!

20090913 Idag var jag på clinicen med Eyjólfur Ísólfsson på Strömsholm. Det var riktigt bra och han gick igenom många olika moment runt dels ryttarens sits och dels träning av häst både från marken och uppsuttet. Jag är väldigt glad att jag åkte dit, även om det krävdes lite omplanering av inbokade jobb.

20090909 Det rullar på mot höst. Men nu har det varit riktig sommarvärme idag! Hästarna funkar bra. Saga och Meyla som är här på träning gör framsteg, båda ägarna kommer på fredag och ska rida sina tjejer! Mina egna funkar också fint, Tendra utvecklas hela tiden nu, riktigt kul med henne! Vera likaså, hon har börjat jobba med elever nu och gör det bra. Johan tuffar på och behöver väl inte anstränga sig så mycket egentligen, lilla tjocka Polo tvångskörs minst 5 gånger i veckan för att inte svälla över alla fettgränser... Buhuhu, han var ju så fin i våras!
Sen håller jag på att lära mig att stava till F_R_I_T_I_D detta mycket svåra ord... Det är ju så kul att rida och det är ju så kul att instruera och oj vad det är svårt att komma ihåg att det är kul att vara ledig också. Nu försöker jag göra något fritidsaktigt varje dag och just nu är min största hobby kantareller! Det finns ju helt galet mycket svamp ute nu! Det kan jag fortsätta med ett tag så får jag se vad jag hittar på för hobby efter detta.

20090907 Oj vad glad man kan bli för ett mejl! För 2,5 år sen sålde jag Dynblakkur, en häst jag hade som min ridhäst i ca 3 år. Bland annat startade vi 5 mil distanstävling med godkänt resultat. Sen sålde jag honom till Annelie i Fagersta och nu var det längesen jag hörde något från dom men idag som sagt damp det ner ett mejl och fina bilder på honom! Annelie är nöjd med honom och dom verkar trivas bra ihop. Roligt att höra!

20090904 Tindra har åkt hem till Brevensbruk idag. Hon är ett femårigt islandssto som jag har haft på inridning i två månader. En rolig häst att jobba med!
Igår och i förrgår tog jag med Vera ut på svampplockningstur. Vi hittade massor av gula kantareller, smaskens! Vera är verkligen en toppentjej, tänk att i vintras när jag började rida henne tyckte jag hon var en riktig surkärring! Nu är hon så snäll och vänlig, det är kul att hästarna utvecklas!

20090831 Igår tyckte jag att det kändes lite trist för Lifri att skiljas från alla föl i Ingas flock för att nu gå som ensam föl hos mig. Jag hade inte behövt oroa mig ett dugg. Framförallt Dimma, men även Zalka, Filippa och Tendra vet inte hur väl dom vill den lilla prinsen. Dom putsar och fejar på honom. Dom yngre stona är rätt lekfulla så han kommer få det toppen i flocken! Här är det Dimma som pysslar med honom:

20090830 Vera och jag har varit iväg några dagar till Östervåla. Jag har varit kursassistent på en grundkurs för blivande CR-instruktörer. Vera har jobbat som kurshäst. Det har varit kul att vara där, det är alltid saker man snappar upp och det är skoj att träffa dom nya instruktörerna. Vera har skött sig jättebra!
Ikväll hämtade vi hem Lauga och Lifri. Lauga har ju varit på betäckning med Jarl från Granbakken så nu hoppas jag på att hon har tagit sig. Vi gjorde ultraljud för ett par veckor sen och då var det lite otydligt så veterinären kunde inte riktigt avgöra om hon tagit sig då.

20090829 HURRA!!! Jag fick just ett mejl från USA där jag blev informerad om att jag har blivit uppgraderad till nivå II tränare i Centrerad ridning. Jag skickade in ansökan i början av juli och har sen dess väntat och väntat och väntat på besked. HURRA igen!

20090823 Träningsdag - jag och Tendra har varit i Öfalla och ridit för Pia Andréasson. Första passet var Tendra en riktig strubbelmaja som inte kunde göra något riktigt ordentligt. Andra passet gick hon bättre iallafall. Vi fick med oss några läxor hem att träna på. Jag var hursomhelst väldigt nöjd med Pia som vanligt, känns väldigt bra att rida för henne!

20090822 Idag ringde Laila som fick hem Binni för några dagar sen och berättade att hon hade ridit för första gången idag och att det hade gått hur bra som helst! Det är så kul att höra!
Jag har varit i Karlsborg och haft lektioner idag, det är en dryg väg att åka men det är alltid trevligt att vara där!

20090819 Mental träning för hästarna är alltid bra! Idag byggde vi en liten bana på Nyhammar med plast och andra prassliga och skramliga saker. Vera tog det med ro. Kom på att hon kan jobba som pulkbacke - hon är ju lite överbyggd!

20090818 Binni har flyttat till Ervalla idag. Vi skjutsade ner honom til hans nya ägare Tomas och Laila. Det kommer att bli kalasbra för Binni där är jag helt övertygad om! All lycka till nu med er fina snälla häst!
Nu på kvällen har jag bytt massagelokal. Nu finns jag i Bergslagens Mattleasings lokaler ner mot campingen. Gamla och nya kunder är välkomna dit!

20090817 Idag körde vi Vera till Nyhammar. Jag och Inga ska rida lite ihop några dagar = vuxenläger! Idag var vi ute ett par timmar, jag på Vera, Inga på Zassiah och Frida på Pavo. Skoj!

20090816 Dalarna igen. Men på jobb den här gången. Det var skoj att träffa alla i Bäsna, det har varit sommaruppehåll i juli så nu var det ett tag sen vi sågs! På vägen hem tittade jag på Åsas hästar, det var ett bra tag sen jag såg dom och fölen hade jag inte sett alls. Dom såg jättefina ut, roligt att Åsa har skaffat en sån fin flock med hästar!
På kvällen checkade det in tre träningshästar, ska bli kul att sätta igång med dom imorgon!

20090815 Nu har jag varit på en semestertripp i två dagar med mamma Ulla och hennes man Rune. Vi åkte igår och var då på Dalhalla och såg Trollflöjten. Fint på Dalhalla!!! Idag har vi varit i Nusnäs och tittat på Dalahästtillverkning. Jag och mamma provred en också! Sen åkte vi till Orsa björnpark och tittade på rovdjuren där. En jättefin park så vi var väldigt nöjda med att ha varit där! Jag blev inspirerad att tänka ut nya roliga inslag på utställningen på Grimsö som jag sköter på 10% arbetstid. Det är så jätteviktigt att informera om vårat vilt! Ikväll kom vi hem, Ulla och Rune sover här inatt och sen åker dom vidare mot Småland imorgon. Själv ska jag till det trevliga gänget i Borlänge imorgon så jag får en dag till i Dalarna!

20090811 Buhuhuhu! Sista lägerdagen för sommaren. Det har rullat på jättebra hela sommaren och det här sista 10-dagarslägret har varit superkul! Men nu börjar höstens jobb, på söndag checkar det in ett gäng träningshästar, ska bli skoj att sätta igång med dom! En helt ny häst, en som jag red in i fjol och så två hästar som jag har sett på lektion flera gånger. Så det blir ett bra gäng att starta säsongen med!

20090807 Klantskalle-Anna! Idag var vi och badade med lägerbarnen. På hemväg tappade en av ponnyna ena framskon så innan jag slutade för dagen skulle jag bara snabbt slå på skon igen. Började helt fint men sen drog han åt sig benet innan jag hann vika in sömmen jag just höll på att spika i. Ritch sa det i mitt finger och blodet rann. Jag var rasande både på mig och hästen! Gick in till Malin för att få hjälp att lägga om det men hon skjutsade in mig till akuten. Fyra stygn fick jag i fingret. Irriterande!!! Så nu ska jag ta det lite lugnt ett par dagar, som tur är ska jag bara ha ridlektioner på bana och så körning med eleverna både lördag och söndag.

20090802 Sommarens sista läger startade idag. Det här blir vårat första 10-dagarsläger på Slofallet! Ska bli kul!

20090729 Ett nytt ridläger började i söndags. Den här veckan är det åtta glada tjejer som är här. Skoj skoj! Imorgon är det dags för badutflykt så då hoppas vi på bra väder! Idag har Tindras ägare varit här och provat henne. Det gick jättebra och det var kul att träffa dom. Tindra ska vara kvar ännu en månad på träning, hon är nu på sin fjärde vecka och utvecklas bara fint! Tittade också på Inga och Frida som red sina vackra hästar Pavo och Zassiah idag. Det är så otroligt kul att dom har fått komma till Nyhammar, det är två mycket begåvade och så vänliga hästar! Zassiahs dotter Zalka (kolla henne under Övriga hästar-fliken!!!) utvecklas mycket nu och är väldigt lik Zassiah i uttryck och lynne. Där har jag något att se fram emot! Hon är ju bara ett år ännu så länge men jag hoppas hon blir en kanonridhäst så småningom!

20090725 Semester, dag 7, sista dagen: Rätt lugn dag idag. Har ridit en del, Vera på en barbackatur, hon är såååå bred och mjuk att sitta på, som en saccosäck ungefär... Tendra fick göra ett pass på banan, hon gick jättebra, kul att det vi tränade på hos Pia funkar hemma också! Johan fick komma ut en tur såklart! Tränings-Tindra gick jättebra idag och sen satte jag också igång Ingas vackra Zassiah. Hon har fått vila sen hon flyttade från mig men nu ska jag träna igång både henne och Inga!

20090724 Semester, dag 6: Gräsröjning klar. Skönt att lägren börjar igen på söndag, det är alldeles för slitigt att ha semester...

20090723 Semester, dag 5: Oj oj oj vilken dag! Jag har varit i Åkersberga hos Pia Andréasson och tränat idag. Jag hade med mig Tendra och red två lektioner på henne och fick med mig kanonbra tips hur jag ska gå vidare med henne och hon gick verkligen kalasbra i slutet av sista passet. Sen fick jag låna två hästar av Pia och rida lektion på så innan dagen var slut hade jag ridit 4 lektioner för henne. Jag är så otroligt nöjd med Pia som instruktör, hon plockar verkligen fram det som är viktigt för dagen! Så nu är det bara att träna vidare hemma och så ska jag stämma av med Pia igen senast i slutet av augusti. Tendra börjar bli en riktigt riktigt trevlig häst att rida, än är det mycket kvar av hennes utbildning men det lovar gott inför framtiden!

20090722 Semester, dag 4: Även idag har flitens lampa lyst över mig. Jag har gått alldeles för länge med röjsågen för att kroppen skulle tycka det var riktigt kul... Sen startade jag upp en ny träningshäst hos Inga, ett sto som är för betäckning hos Jarl så nu jobbar jag med två ston på kombinerad betäckning och inridning. Det är smart av ägarna att slå två flugor i en smäll tycker jag!
Men så gjorde jag något riktigt kul också! Jag och Vera åkte till Nyhammar och red ut på en barbackatur med Frida och Pavo. Pavo och Vera är ju halvsyskon och idag var första gången vi red dom ihop. Det var jättekul! Vi red ner och badade med dom, Vera har ju varit lite skeptisk när jag har prövat bad innan men när hon fick lite stöd av sin lillebror gick det jättebra.
Såhär snygga var vi när vi red iväg:

20090721 Semester, dag 3: idag har jag målat och fiffat upp i stallet. Jag gjorde ju så extremt fint i fjol sommar med målande i stallet men under vintern kom det in några skadedjur i stallet som har ätit på väggar, kliat sig mot väggar och rent av bajsat på väggar. Irriterande med alla dessa hästar som förstör i stallet.... Nu har jag lappat ihop det iallafall så det är fint igen! Sen började jag med projekt gräsröjning under eltråden. Det lär jag hålla på med ett tag...
Ann-Sofie kom och hälsade på idag med massa gott fika! Det var skoj att träffa henne och att få en fettchock av kakor och choklad! Hon är ju nu diplomerad hästmassör, grattis grattis!!!

20090720 Semester, dag 2: har skurat stallet idag, blev alldeles vild med högtryckstvätten så nu är det rent och fint och väldigt blött i hela stallet.
Åsa och Rafiki var här och red i förmiddags, han utvecklas mycket nu! Rafiki är ju bara tre år och Åsa har gjort jättemycket jobb med honom från marken. Nu börjar han bli stadig som ridhäst också! Och han är verkligen en smart arab som lär sig fort!
På eftermiddagen var jag i Linde och tatuerade min tatueringslösa fot så nu har jag två prydda fötter!

20090719 Igår hade vi lägeravslutning för sommarens fjärde ridläger. Nu är det ledigt en vecka och otroligt nog har jag skrivit SEMESTER i min kalender för hela veckan! Idag inledde jag semestern med att göra stängselomdragningar. Jag har jobbat som en slav hela dagen men det är så skönt att ha det gjort! Ska hinna med lite annat stallpyssel som tvätt och målning också tänkte jag!
I två veckor nu har jag varit avbytare åt Inga. Det har gått finemang med hästar, kor och korkade får (hur kan man fastna med underkäken i sin egen ull och behöva hjälp för att ta sig loss?????) Ikväll kommer dom iallafall hem och det ska bli kul att ses igen!

20090714 Tyr har åkt hem idag. Tyr är en femårig islandsvalack som har varit här på träning en månad. Det var extra roligt att ha honom här, jag hade honom från 6 månaders föl tills han blev 3 år då Linda köpte honom av mig så det var såklart roligt att träffa honom igen. Linda har varit väldigt ambitiös och varit här och ridit lektioner varje vecka. Nu åker dom hem till Eskilstuna. Mycket nöje med din fina häst nu Linda!

20090712 Idag var jag och Åsa på Strömsholm och tittade på finalerna i islandshäst SM. Det var kul att se alla fina hästar och duktiga ryttare och såklart också att shoppa lite!

20090710 Hör och häpna - idag körde jag Lauga på betäckning till Inga och släppte in henne till Jarl! Jag har ju alltid röstat på Fönix men i år tänkte jag att jag skulle variera mig lite och se vad det kan bli av kombinationen Lauga-Jarl. Så jag hoppas att hon tar sig och att det blir en fin unge nästa år också. Lifri utvecklas bra och är så fin!

20090705 Nu är jag hemma igen efter en helg i Värmland. I fredags åkte jag till Öfalla utanför Karlskoga och hade lektioner där. Efteråt red vi en tur hela gänget och sen åt grillat och hade jättetrevligt! I lördags morse fortsatte jag till Karaby utanför Kristinehamn och var där lördag till söndag och hade kurs. På lördag kvällen grillade vi tillsammans allihop och hade jättetrevligt även där! Så det var en kul helg fylld av trevliga elever! Imorgon startar vi upp ett nytt ridläger så då är det full fart härhemma igen!

20090702 Utflyktsdag! Min mamma är här och hälsar på några dagar. Idag var vi på utflykt med Polo - det är ju mamma som har fött upp honom en gång i tiden. Vi badade och grillade korv, jättehärligt!

Välkommen till världen Gloria! Idag föddes Gloria, helsyster till Filippa och Binni som jag har. Gloria var tingad av mig sen betäckningen, roligt att det blev ett sto till! Hon är såklart brun som alla sina helsyskon men hade lite vitt i pannan också. Gloria ska hon heta efter min första häst - ett gotlandsruss som jag hade när jag var liten.

20090630 TJOHO!!! Höet är INNE! Det gick ju bra i år också!

20090626 Idag har vi avslutat det andra lägret för i år. Det har varit två roliga lägerveckor som har inlett säsongen. Första veckan var det regn och lite kallt och denna veckan har varit stekhet. Nu är det läger-ledigt en vecka och sen kör vi igen. Tackotack alla mysiga lägertjejer som vi har träffat nu!

20090624 Lauga och Lifri fick gå ut i flocken idag. Äntligen tyckte Johan som har stått och tittat på dom över stängslet! Lauga är en kalasmamma, så duktig och cool med sina ungar. Den flocken är lite kul att titta på, åldrar från 0-22 år och en salig blandning av islandshästar och andra raser. Det funkar hur bra som helst, och är nog nyttigt både för unghästarna och dom äldre!
Igår och imorgon jobbar Polo som lägerponny. I år gör jag så att jag skjutsar över honom dom dagarna han har tjänstgöring så får han åka hem på kvällen igen så han får gå med sin flock. Hursomhelst så stormtrivdes han med jobbet igår, lägerbarnen pysslade med honom och så var det körtur. Imorgon ska han hänga med och bada. En rolig liten ponny det där!

20090620 Ännu en rolig dag! Idag var jag och Polo över till Nyhammar och körde på utflykt till badet med Inga, Lisa och Frida. Skoj! Jag har införskaffat en lite lättare rockard åt Polo som är smidigare att få med sig. Så nu planerar vi många utflykter i sommar! Det är så skoj att köra! När vi badade lånade jag Pavo en stund av Frida, det var kul att bada med honom igen!


20090617 Oj vilken rolig dag! Vi var på badutflykt med ridlägertjejerna. Jag red bad-racer-hästen Lycka och det var som vanligt jättekul!
Sen skjutsade vi Zassiah till Nyhammar, Inga har köpt henne som sin nya ridhäst! Det är så roligt att Zassiah stannar på så nära håll så jag får följa och vara delaktig i hennes utveckling. Jag tror att Inga och hon kommer få det kanon ihop!
Nu på kvällen fölade Lauga! Det blev en finfin skäckhingst i år!


20090613 Tio förväntansfulla tjejer dök upp idag på Slofallet. Nu har sommarlägren börjat, det känns jättekul! Hoppas på lite bättre väder bara!

20090608 Nu har jag varit på instruktörsuppdatering i Centrerad ridning under 4 dagar i Östervåla. Den här gången hade jag med mig Johan. Det har varit bra och inspirerande dagar och väldigt kul att träffa kollegorna! Som lärare hade vi Christa Muller från Schweiz. Jag träffade Christa förra året också, hon är kunnig och bra på att förmedla kunskap och inspiration!

20090604 Fyra träningshästar har åkt hem idag. Det var systrarna Mysla och Yrpa (islandsston f. -04 resp -05). Mysla var här på inridning i höstas och var nu tillbaka på två veckors töltsättning. Det funkade fint och matte Rita är en flitig elev så vi jobbar vidare med henne! Yrpa har varit här på inridning under två månader, en glad och trevlig häst! Yrpa ägs av Ritas syster Liisa så både hästar och människor var systrar!
Sen åkte Funi och Náttfaradís (islandsvalacker f. -04 resp -03) hem till Arvika. Funi har varit på inridning två månader och Nattis på träning en månad. Jättetrevliga killar båda två som har lätt för sig. Dom är till salu, se dom under Hästtips-sidan! Matte Berit jobbar vidare med dom på hemmaplan nu.
Nu blir det lite lugnt med träningshästar över sommaren, då behöver jag min energi åt ridlägren och så ska jag hinna ha det kul med mina hästar också! Det kommer att komma enstaka träningshästar under sommaren också men jag har mer eller mindre ledigt från den delen till augusti.

20090603 Det första året hästarna skolas in som ridhästar ska dom mest ha det kul och utbildas i en positiv anda. Säger jag alltid. Nu är det bara att erkänna att jag frångick den principen när jag satte igång Tendra. Jag ville alldeles för mycket alldeles för snabbt med henne. Det gick ju naturligtvis inte, precis som jag hade kunnat tänka ut själv. Allt blev en gröt för henne och hennes självförtroende åkte givetvis i botten. Nu är vi i omstart! Jag gått tillbaka massor av steg i utbildningsstegen med henne och rider rätt kravlöst. Hon börjar nu tycka att träningen är kul igen och bjuda framåt. Det är fortfarande mycket att hämta tillbaka men nu tar vi det i hennes takt istället!
Vera är pigg och glad! Hon har lyckats bli biten av en orm (är jag rätt säker på) i underläppen på höger sida så hon ser fortfarande ut som om hon hade gjort läppförstoring på den sidan... Att ha bett i munnen på henne är ju inte att tänka på så hon får ridas på repgrimma ett tag framöver.

20090531 Jösses vilken värme det har varit i helgen! Idag har jag varit ledig och passade på att åka på John Moore-clinic i Lindesberg. Det är alltid kul att se honom arbeta med alla olika typer av hästar! Åsa från Bysala var med tillsammans med sin arabvalack Rafiki 3 år. Han skötte sig kalasbra, jättenyttig träning för honom!

20090528 Huglekur, en islandsvalack f-97, har åkt hem idag. Höjli har varit här på träning en månad och nu ska matte Susanne ta hem honom till Hallsberg. Ha det så kul nu med din duktiga häst!
Mina egna hästar tränas och går framåt! Sedan Pavo åkte har jag ägnat mig en hel del åt Vera. Hon är riktigt trevlig! Så smart och lättlärd, snappar upp saker så otroligt fort. Med Tendra tränar jag mest hennes framåtbjudning, hon svarar bra på det. Polo måste upp i kondition nu efter vintern, det blir ju inte mycket kört då. Han ser riktigt bra ut får jag lov att säga! Binni ska mest bara ha kul, han är ju såpass ung ännu så han rids mest ute rakt fram. Johan hålls i allmänt trim och känns som vanligt fin. Så det är ett roligt gäng att hålla igång nu! Har börjat snegla på Dynur, det är ju inte dags att börja rida honom förrän till vintern men jag är bra nyfiken på hur han kommer att utveckla sig!

20090524 Jag var på Nyhammar idag och red med Frida och fina Pavo! Dom ser jättefina ut ihop så jag är så glad att hon har tagit över honom. Själv fick jag låna Norna, korsning island/nordsvensk. Hon är en kul tjej att vara ute på! Vi red ner till sjön och vadade runt lite, tyckte det var lite kallt fortfarande för att bada på riktigt med dom. Men vi fick riktig sommarkänsla iallafall. Sen kollade jag in alla nya föl, riktigt fina ungar!

20090521 Idag har jag varit på tävlingskurs för Pia Andréasson. Kursen var på Örnäs gård några mil norr om Stockholm. Trevlig anläggning med full aktivitet! Jag hade med mig Avaldi. Vi tränade tölt och fyrgång på ovalbanan. Superkul dag, gillar verkligen att rida för Pia, hon är noggrann och pedagogisk. På hemvägen lämnade vi av Avaldi till ägarna Pia och Henrik på Öfalla Islandshästar utanför Karlskoga. Tack så mycket för lånet av fina hästen och jag ser fram emot att snart hämta hem honom igen, det är en supertrevlig häst!

20090519 Idag var det terminens sista instruktörsträff i Östervåla. Vi var inte så många idag men en liten tapper skara. Nästa gång vi ses är det kurs och det ser jag riktigt mycket fram emot!

20090517 Ikväll skjutsade vi över Pavo till Nyhammar. Frida ska ta över honom och ha honom som sin ridhäst nu. Det blir kanon, både Frida, Inga och jag är glada över att dom har köpt honom. Mycket nöje med fina ponnyn nu Frida! Jag har ju hoppats och väntat på att han ska bli lite större men det var bara att inse att han blev lite för liten för mig. Känns jättebra att ha honom på så nära håll ändå och kunna följa och vara delaktig i hans utveckling framöver!
Jag har haft kurs både lördag och söndag i helgen. Det har varit roliga gäng att jobba med! Det är så skoj att följa utvecklingen hos alla ekipage! Ni är så duktiga och jobbar på! Idag var det lite extra känslosamt med en elev som började gråta av glädje när hennes häst visade riktiga framsteg med trav och arbetsvilja generellt under dagen. Jag blev själv rätt så rörd och glad och en liten tår trängde upp i smyg i ögonvrån på mig också när jag såg henne. Temat under helgen har varit ytterhjälper och öppna. Det är verkligen en nyckel för dom flesta ekipage så det har varit många stora framsteg hos många denna helg.

20090515 Idag har Berg-Ósk, ett 7 årigt islandssto, åkt hem. Hon har varit här på träning i två månader men idag var det dags för henne att åka hem till Göteborg. Extra roligt med henne var att hon är efter Fönix och även har samma mamma som Leysing som jag red in åt Inga i vintras. Lycka till nu på hemmaplan med B-O!
Rita, min odlingsmaestro, var här idag och hjälpte mig att få lite ordning i mitt blomsterland. Nu är det rensat och förberett för att så fröna, jag är måttligt road av att rensa men det är ju fint när det väl blommar på vägen ut till ridbanan!

20090512 Jag har pysslat med unghästarna idag, hjälpt dom att bli av med lite päls. Blir så full i skratt när jag tittar på Logi och Frodi, dom är så lika, ser ut som Piff och Puff. Får se om Lauga levererar en svart exakt likadan hingstunge i år igen. Hennes ungar är verkligen mysiga, ser så mycket fram emot årets fölning!

20090508 Två hästar har avslutat sin träning idag. Ari, en 15 årig islandsvalack, har varit här i två månader. En riktig gentleman! Nu ska han åka hem till Köping och matte Maj. Ha det så kul med fina hästen nu! Sen åkte Baldur, 8-årig islandsvalack, hem till Örebro. Baldur har varit här en månad på träning och det har faktiskt hänt otroligt mycket med honom. Matte Anna har varit uppe varje vecka och ridit lektion och det har hänt jättemycket med henne också. Så det var ett som nytt ekipage som åkte hem idag! Trava på nu Anna!
Ann-Sofie kom och masserade idag också. Tendra och Vera blev utvalda för dagen. Ann-Sofie är ruskigt trevlig, masserar väl och har dessutom alltid med sig fika!!! Toppen eller hur?!

20090507 Jag har rensat lite i sadelkammaren idag. Passade bra när det var ruskväder! Jag hittade tre sadlar som jag inte använder så mycket och lika gärna kan sälja, har lagt in dom under Till Salu-fliken.

20090506 Ååååhhhh! Jag blir galen av beslutsångest! Det är Tendra/Binni problematiken som är på tapeten. Först rider jag Tendra och blir helt övertygad om att det är henne jag ska ha kvar. Sen är jag ute med Binni och då är det prompt honom jag vill ha. Ja, ja, det är ju ett lyxproblem! Och med tanke på hur många hästar det finns på marknaden nu är det nog (som tur är) kanske svårt att sälja någon av dom just nu...
Med både Pavo och Zassiah tingade rider jag nu Vera med sikte på att starta distans i höst. Hon är en riktigt rolig häst. Helt utan något av bror Pavos rörelsemekanik, Vera trippar på som en liten symaskinsponny, men med en härlig inställning och framåtanda! Sen har jag och Vera lika stora bakdelar så vi matchar varandra fint!
Polo är jag ute med så ofta jag kan nu. Har kommit på att det är perfekt att köra ut med honom när det är dags att äta lunch, det är lätt att ha med lunchlådan i vagnen och äta medan jag kör honom. Trevlig lunchrestaurang! Idag var Åsa med ute när jag körde, hoppas att hon också köper en körponny så vi kan köra ut på en semestertripp i sommar!
På kvällen var jag i Bysala och hade lektioner. Det är sååååå trevliga elever där! Kvällens höjdpunkt ändå var när Åsa kom med Rafiki, en treårig arab, som jag har känt ända sen han var en liten valp! Idag fick han göra sin första ridlektion. Jag red honom också lite och det var jättekul! Han kommer bli en kanonhäst, har ett fantastiskt psyke! Ser fram emot när han och Åsa börjar svischa runt på distanstävlingar!

20090503 Då var det söndagkväll igen. Igår var jag i Karlsborg och hade kurs, jättetrevligt gäng! Hedda och Smilla (mina hundar) var med men tog det mer som en semestertripp och passade på att ta ett dopp i Vättern. Vad skönt det är på sommarhalvåret!!!


Idag stannade jag på hemmaplan och red i lugn och ro. Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska behålla Tendra eller Binni, två jättetrevliga hästar. Jag tror jag har bestämt mig för att behålla Tendra, hon kan ju ändå jobba både som ridhäst och möjligen som fölsto igen. Så Binni finns tillgänglig för försäljning under året, en kalastrevlig ung valack!

20090501 Oskar har checkat ut idag. Oskar är en islandsvalack f-00 som har varit här sen i november. Han har bytt ägare under tiden så idag kom Karin och hämtade hem honom till Lysvik. Gamla matte Ulla kom också och vinkade adjö till sin häst. All lycka till önskar jag Karin med sin fina häst (norra Europas intelligentaste häst enligt stolta matte Karin). Det har varit en rolig tid med Oskar, en glad kille!Karin har varit här flera gånger och ridit lektion på Oskar så det känns som att dom är väl förberedda inför sitt liv tillsammans.
Ann-Sofie var här idag och masserade Tendra och Johan, tackotack för hjälpen!!!
Imorgon är det dags för Hegri, en islandsvalack f-97, som har varit här på träning en månad, att checka ut. Idag hade vi avslutande lektion. Han har varit jätteduktig under hela månaden och matte Ingrid har varit ambitiös och ridit lektion varje vecka. Idag var han på lite dåligt humör så det var ju en lite trist avslutning tyvärr. Jag kommer träffa Hegri och Ingrid i Kumla om ett par veckor.

20090429 Rolig dag! Jag följde med Åsa ner till Stenholmen utanför Linköping och tittade på ett par hästar där. Fina hästar! På hemvägen stannade vi till i Ervalla och tittade på pappan till Åsas häst Adall - Kristall frá Sagastadir som just har flyttat till Sverige. Skoj med utflykter!

20090428 Idag var det instruktörsträff hos Titti i Lagbo, Östervåla. Roligt att träffas, nu var det ett tag sedan! Jag red lektion för Lotta på Tittis Molly, en väluppfostrad välutbildad nordsvensk. Skoj och nyttigt!

20090424 Logi, som har fått gå några veckor i unghästflock hos Inga, hämtade vi hem idag och släppte ut bland övriga unghästar. Jättekul att se honom ihop med storebror Frodi, dom är grymt lika!
Ann-Sofie, hästmassör, var och gjorde några fler praktiktimmar idag. Alltid trevligt när hon kommer! Idag gick hon igenom Tendra, Vera, Pavo och Baldur. Tackotack Ann-Sofie för ditt jobb!!!
Jag har bestämt mig för att sätta ut Pavo till försäljning nu. Han blir tyvärr snäppet för liten för mig så nu söker jag en liten vuxen eller en ungdomsryttare åt honom.

20090422 Betessläpp! Det finns inte gräs så det räcker ännu men idag släppte jag ut både unghäst- och stoflocken i deras sommarhagar. Det är lite speciellt att släppa på dom på sommarhagarna, jösses vad glada dom blir! Så det var ett svettigt gäng hästar jag kvällade. Det blir ju lite långt att kånka hö nu men det är ett kärt besvär!

20090421 Veterinär Helena har varit här idag. Hon kollade dräktighet igen på Lauga och Vera,(har gjort många dräktighetskollar nu på tjejerna...). Lauga är verkligen dräktig, en fin skäckhingst påstod Helena... Vi får väl se vad som kommer ut, kul att hon är dräktig hursomhelst! Vera har ju varit negativ på alla kollar jag har gjort men jag tycker att hon bara blir rundare och rundare. Fett, konstaterade Helena som bara hittar vanliga inälvor när hon känner i henne. Jahaja, får väl ta tag i hennes träning nu då så hon minskar lite i omfång. Passade även på att kolla munnar på Tendra och Pavo. Pavo såg fin ut, inga problem där. Tendra gnager lite på bettet och var nött på alla sina P2-or. Så nu får hon gå med rakt bett istället ett tag och se om vi kommer tillrätta med gnaget.
Sen tog jag ut Polo och körde en sväng. Åh vad han tyckte det var kul, han har ju vilat hela vintern! Det var en riktigt yster liten ponny som forsade fram med sin rockard! Och åh vad jag tyckte det var kul!!! Ska verkligen ta mig tid nu och köra igång honom, det är ju superkul att köra! Polo är en sån rolig liten ponny också, skoj att tillbringa tid med honom.

20090419 Idag var jag på kurs i Akademisk ridning i Bysala. Kursen var för Birgitta Järnåker. Jag har inte ridit för Birgitta innan men kommer säkert göra det igen. Efter lite beslutsångest vilken häst som skulle få följa med valde jag Johan. Det var så kul att ha med honom och jag tror han tyckte det var kul att hänga med. När jag tog fram hans transportskydd i morse blev han alldeles till sig! Jag avgudar verkligen den där hästen, han är så personlig och rolig, men det tycker man nog om alla hästar som man lever med under 18 år... Vi fick med oss bra tips om hur vi ska pyssla med skolorna för att förbättra dom. En bra dag!

20090417 Idag var det kurs för Pia Andreasson. Jag hade med mig Tendra och Avaldi. Avaldi är en 6-årig islandsvalack som jag har haft i träning i sex veckor. En fantastiskt rolig häst att träna! Efter lektionerna idag åkte han hem till Pia och Henrik på Södra Öfalla Islandshästar. Mycket nöje nu med eran fina fina häst!!! Både Avaldi, Pia och Henrik är trevliga bekantskaper jag har gjort och jag hoppas träffa er alla tre snart igen! Pia red med på kursen idag på Loke som åkte från mig för ett par veckor sedan. Det såg jättetrevligt ut! Skoj att se!
Tendra och jag fick med oss bra tips om hur vi ska gå vidare med träningen. Jag har ridit ihop henne för mycket så hon hade tappat lite av sin framåtanda. Nu ska vi jobba mer framåt men fortsätta rama in. Pia tyckte hon hade utvecklats sen sist och det är ju kul att höra, vi kämpar ju på hemma! Jag försöker hålla i tanken att jag faktiskt satte igång henne i november och att hon bara var grundinriden några veckor som 4,5-åring innan det. Det är så lätt att jag tänker att hon är sex år nu och blir frustrerad över att hon ligger efter i sin utbildning. Hon har ju faktiskt fått två fina föl och ägnat sig åt det innan! Så för att vara riden sammanlagt ett halvår i sitt liv ligger hon faktiskt helt ok i fas med vad jag kan förvänta mig!

20090413 Påskafton och påskdagen var jag ledig och var nere i Småland och hälsade på. Det var jätteskönt, gjorde absolut inget nyttigt alls. Var och shoppade, spelade spel och umgicks med familj och gamla kompisar. Kul kul! På påskdagseftermiddagen åkte jag hem igen så nu rullar det på igen. Det är så skönt med vår nu! I Småland låg dom lite före såklart men det dröjer ju inte förrän det börjar växa ordentligt här också!
Av mina egna hästar ägnar jag mest tid åt Tendra för tillfället. Hon har utvecklats jättemycket den sista tiden, hon är så rolig att jobba med!

20090410 Absolut ingen långtråkig långfredag! Ann-Sofie kom och masserade ett helt gäng hästar idag. Det var Tendra, Johan, Zassiah, Vera och Avaldi som fick massage idag. Kanonbra! Sen kom Monica från Göteborg för att hälsa på sitt sto som är i träning. Hon provred henne också och det gick bra. Berg-Osk ska stanna en månad till på träning, en jättetrevlig häst efter Fönix.
Resten av helgen ska jag ägna åt att äta godis (hmm, har redan startat med det...), ta det lugnt och umgås med släkt och vänner.

20090405 Jag har haft en kanonrolig helg! Igår var jag till Kristinehamnsgänget och hade träning och idag har jag varit hos Vindhästar i Lillkyrka och haft kurs där! Två jättetrevliga ställen att åka och jobba på! Duktiga elever som gör framsteg för varje gång!
Ikväll har Loki åkt hem. Han är en islandsvalack f-02 som har varit här på träning en månad. Nu åkte han hem till Pia och Henrik på Södra Öfalla Islandshästar. Loki har varit väldigt trivsam att jobba med, en samarbetsvillig häst!

20090402 Logi har fått flytta till unghingstflock ett tag. Vi släppte in honom där idag med 9 andra småhingstar. Det kommer bli en bra tid för honom! Stora hagar och många kompisar att busa med!

20090401 Ikväll har jag och Inga varit på avelsseminarium på Strömsholm. Det var en liten skara som hade samlats och det var intressant att lyssna på diskussionen!

20090330 Birningur, en tvåårig islandshingst, har åkt hem idag. Lilla B har varit inackorderad sen förra våren men nu ska han kastreras och sen kommer Peter och Cecilia på Vindhästar i Örebro ha honom hemma.

20090329 Idag har jag ridit kurs för Pia Andréasson. Tendra fick följa med och skötte sig faktiskt över förväntan! Jag är otroligt nöjd med Pias insatser som instruktör, väldigt pedagogisk och kompetent! Så det var en kanondag!!!

20090327 Snö. Storm. Snöstorm! Då passade det bra med lite inomhusjobb! Pysslade med ungvalackerna, tog in och borstade och verkade dom. Jag är så nöjd med killarna, vilka trevliga hästar det är! Laugas avkommor Frodi och Logi är sådana toppenkillar! Hoppas verkligen att hon tänker kläcka ur sig en ny unge i år!
I morse var Pia och Henrik från Öfalla islandshästar här och red på sina hästar som är här i träning. Trevliga människor och trevliga hästar, särskilt Avaldi är jag grön av avund för! Försöker lura dom att glömma honom här men jag skulle inte tro att jag lyckas med det...

20090326 Ann-Sofie kom idag igen för att göra praktikmassage på hästarna. Idag fick hon gå igenom Tendra och Pavo. Tendra är en riktigt primadonna/prinsessa på ärten/diva även när hon får massage. Det är så lyxigt att Ann-Sofie kommer ut och praktiserar!
Sen tog jag mod till mig och släppte ut Johan till stoflocken. Han brukar ju gå med dom och sköta det strålande men han blir galen när det kommer in nya hästar. Så när Dimma och Filippa kom fick Johan vackert stå i en egen hage för att inte göra mos av dom. Sen har jag väntat och skjutit upp och fegat inför insläppet av honom till flocken igen. Nu har han varit i isolering över en månad och jag hittar ständigt nya ursäkter för att vänta. Idag bet jag ihop och släppte honom. Det gick jättebra, han håller mycket låg profil och väntar artigt längst bak när jag fodrar. Skönt att ha honom på plats igen, det har varit trist för honom att gå själv.

20090323 Tendra.... Den sista veckan har varit en halv katastrof med hennes träning. Varje pass har kännts som ett ständigt tjafsande. Tendras och min kommunikation - ´Lägg av!´, ´Nej, du ska lägga av!´, ´DU ska lägga av, skärp dig nu´, ´Jag behöver inte skärpa mig, du kan skärpa dig, du gör ju bara fel hela tiden´, ´Jag gör inte fel, det är du som gör fel´, ´Nej jag gör allt perfekt det är du som inte fattar något´. Mycket låg nivå som ni förstår... Jag har tillbringat lite tid framför datorn och tittat på bytesannonser, tänkt att det dumma stoet kan gott bara klämma fram ungar, nu ska jag ha en valack som ridhäst! Men, idag gick det som en dans och det var helt tjafs-fritt. Då är det kul att rida! Hon är en kanontrevlig häst när hon bara vill (eller när jag har skärpt mig om ni frågar henne....)

20090322 Nu byter jag lokal för massagen! Idag har jag tömt den gamla och imorgon ska jag inreda den nya - i gamla församlingshemmet i Riddarhyttan. Som innan tar jag emot kunder där vissa eftermiddagar-kvällar i veckan. Jag hälsar gamla och nya kunder välkomna dit!

20090317 Dagens instruktörsträff blev inställd så i kalendern idag var det noll bokade tider att passa. Passade på att hantera unghästarna lite extra. Logi och Filippa är lika coola som sina bröder, Zalka är trevlig men har inte något vidare tålamod. Jag får ungefär 3,5 minuter på mig och sen har hon tröttnat och börjar trampa runt. Dimma håller på att fostra mig att hantera basjkirhästar på rätt sätt. Med henne gäller det att låta henne tro att hon bestämmer, då är hon nöjd och glad. Irritation funkar inte alls på henne, då blir hon bara irriterad tillbaka. Så, det gäller att försöka vara lite smartare än henne, ska väl förhoppningsvis gå bra - jag har ju ändå gått på universitetet och det har ju inte hon :).
Majvor - Eydis nya ägare - ringde idag. Allt går så bra med lilla Eydis och Majvor verkar vara så glad i henne! Det värmer och känns bra att hon fick hamna just där!!!

20090313 Eydis har flyttat till Landvetter idag. Hennes nya ägare Majvor och Ulf var och hämtade henne. All lycka till med eran nya fina häst!
Veterinär Camilla var här idag, dels för att besikta Eydis och sen för att vaccinera en hel hög med hästar. Sen ville jag att hon skulle känna på Lauga och Vera. Båda är ju blodprovade negativt på dräktighet men jag tyckte att Lauga började svälla väl mycket... Camilla var 99% säker på att hon kände en fölunge därinne!!! Så det var ju en glad överraskning! På Vera kände hon inget så hon där stämde väl blodprovet då tyvärr. Det blir jättekul om Lauga kan föla i år också, hennes ungar har ju blivit jättefina!

20090312 Idag fyller jag 37 år. Det har blivit mycket fikande under dagen. Inga och Rolle bjöd på tårta när jag var där och red i morse.
Sen kom Ann-Sofie och gjorde hästmassagepraktik. Idag masserade hon Johan och Tendra. Johan är massageproffs, vet precis vad som komma skall. Tendra är ju som alltid, mycket tydlig i sin kommunikation och Ann-Sofie kunde inte missta sig på vilka områden som var ömma och vilka som var ok. När vi senare var i hagen ville Tendra bara vara nära Ann-Sofie så hon är verkligen uppskattad! Vi hoppas att hon vill komma tillbaka och massera! När massagen var klar kom Ann-Sofies syster Ros-Marie hit med wienerbröd och presenter!
På kvällen ringde min brorsdotter Matilda. Jag har inte pratat med henne sen i somras så det var jättekul att höra från henne!
Tack o tack för gratulationerna alla som har hört av sig under dagen!

20090309 Lilla Lisa gick bort idag mycket hastigt och oväntat. Lisa har varit min elev under dom senaste åren och jag kommer att sakna henne mycket mycket! Hon var så ambitiös och duktig med sin ridning och en sådan rar tjej. Nu blev hon knappt 14 år, ofattbart att hon är borta. Jag lider med hennes familj som gjort en sådan oerhörd förlust. För mig personligen är det naturligtvis mycket tragiskt. Lisa stod mig nära. Hon var engagerad i min lilla Polo och red honom mycket under en period. Polo, precis som jag, älskade Lisa! Lilla gumman, jag saknar dig!

20090305 Fyra hästar har avslutat sin träning idag. Det var tre islandsston som varit här en månad, Hadda f-98 som har varit på inridning, Osk f-01 som har tränats igång efter vila och Vaenting f-04. Vaenting var här på inridning i fjol och har nu varit tillbaka på träning. Det var skoj att träffa henne igen och även att träna Osk och Hadda! Tre trevliga tjejer! Nu åker Osk och Vaenting tillbaka till Borlänge till Jenny och Annika medan Hadda är såld till Säfsen. Lycka till med era fina hästar!
Ylva, New Forest sto f-04, har också åkt idag. Ylva har varit här på inridning under två månader. Jätterolig tjej att jobba med!

20090301 Den här helgen har jag jobbat på hemmaplan med lite lektioner och ridning. Jag har börjat träna några hästar åt Inga igen så nu kommer jag pendla till Nyhammar den närmsta månaden. Det är Odinn, Asta och Bondi som ska tränas vidare nu. Det blir skoj att jobba på Nyhammar ett tag igen!
Ett skämt? I morse trodde (ville) jag att det var någon som skojade med mig när termometern stod på -16,3 grader. Jag vill ju ha tussilago i dikena nu! Men det kommer ju snart! Någon annan som vill ha bort snön nu är Tendra. Idag var jag ute och red henne och som avslutning skulle vi ta oss uppför en backe med skarsnö, rätt jobbigt att gå i! Tendra fick såklart stanna och flåsa en stund och då till min förvåning vände hon sig om och bet mig i högerfoten. Sen gick vi 20 meter till så stannade hon och vände och bet mig i vänsterfoten. Hon är rätt så tydlig i sin kommunikation... Jag förstod precis att hon menade SITT AV DET ÄR SÅ J-A TUNGT ÄNDÅ! Jag hade dock ingen lust att gå uppför backen med skarsnö så hon fick vackert fortsätta att kånka på mig... Hon är verkligen rolig den där hästen, jag behöver aldrig tveka på vad hon tycker och tänker, det gör hon fullständigt klart för mig men sen kan hon ändå ta i och jobba på riktigt bra!

20090227 Idag har jag haft hästmassör här! Det var Ann-Sofie från Lindesberg som håller på att utbilda sig till hästmassör som var här och gjorde praktiktimmar. Johan, Tendra och Lauga blev utvalda för dagens praktik. Ann-Sofie var jätteduktig och hästarna gillade henne verkligen!
På kvällen åkte Budda hem. Budda är en fyraårig D-ponny som har varit inackorderad över vintern. Nu ska han hem och tränas igång igen och förvandlas från tjock långhårig ponny till smäcker hoppponny!!!

20090224 Idag har jag varit på instruktörsträff. Vi var hos Titti i Lagbo och jag fick låna en av hennes fina nordsvenskar - Molly - och rida lektion för Lotta. Jätteskoj att träffas igen, det var ett tag sedan nu!
På eftermiddagen kom Malin och hämtade hem sin Vinur. Lycka till med nya hästen! Jag kommer ju att fortsätta träffa Vinur hos Malin och även träna honom en skvätt till framåt april.

20090222 Åh vad det är kul att vara ute och hålla kurs! Den här helgen har jag varit iväg både lördag och söndag och träffat jättetrevliga hästar och ryttare! Jag har haft det jättetrevligt och jag tror att ekipagen har fått med sig en del att fundera över också att träna på tills vi ses igen!

20090218 Nya byten! Eller ja, byten bestämda i somras redan men genomförda idag. Aqleja och Tira (Veras respektive Tendras föl från 2008) har idag flyttat till Nyhammar. Aqleja ska bli Fridas framtida häst. Jag ser fram emot 2012 när vi ska rida in henne! Tira ska nog jobba som avelssto åt Inga. Tira är en kopia av mamma Tendra och det ska bli jättekul att följa henne och se hur hon utvecklas! Från Nyhammar kom då Eydis f-07 och Filippa f-08 (se dom under Islandshästarna). Eydis är en rar silversvart tjej e. Odinn och u. Ljosbra. Det är så kul, jag har ridit in både Odinn och Ljosbra - två riktigt trevliga hästar och jag tycker det ska bli så kul att följa deras dotter på nära håll. Filippa är en Fönix-Salka-kombination, det fjärde helsyskonet som jag har. Åh vilken fantastiskt söt liten tjej, det ska ju självklart bli jättekul med henne! Hennes brorsa Binni håller jag på att rida nu, han är jättejättejättejättetrevlig!!!

20090215 Vinur är såld till Malin på Stall Slofallet. Vinur är kvar hos mig på träning till i början av mars och sen flyttar han. Idag var Vinurs före detta matte Tess och hennes medryttare Hillevi här och hälsade på Vinur och red lektion. Tack Tess för förtroendet att träna Vinur!

20090214 Oskar är såld till Karin i Lysvik. Oskar kommer att vara kvar hos mig på fortsatt träning till månadsskiftet april-maj. Tack före-detta-ägare Ulla för förtroendet att träna Oskar! Nu ser jag fram emot det nya samarbetet om Oskar med Karin under våren!

20090208 Idag har varit en händelserik dag. Igår hade jag ledigt, min mamma var här på besök och vi var i Örebro och shoppade hela dagen. Men idag hände följande:
1. Koltinna åkte hem idag. Hon är ett islandssto f-05 som har varit på inridning här under en månad. Mycket lättjobbad häst, hon förstår snabbt och är ambitiös. Jättekul tjej! Hon är till salu (se henne under Hästtips-sidan!). Nu ska Lena och Lisa rida henne under våren. All lycka till med er fina häst!
2. Jag avslutade inridningsperioden av Andri idag. Andri är en islandsvalack f-05. Trevlig och känslig valack! Nu ska han få vila ett tag och sen säljas eller tränas vidare. Andri är e. Bikar fra Holum och är en reslig fux. Tack Laila för förtroende att träna fina Andri!
3. Spännande hästbyte! Idag kom Dimma hit från Tällberg. Dimma är ett basjkirsto f-07 som jag har bytt till mig från Kosack basjkirhästar. I utbyte fick dom fina Doni, min islandsvalack f-06. Jag har fått rapport om att Doni har landat i Tällberg efter en händelserik resa! All lycka till med Doni framöver!

20090201 Eilifur har åkt hem idag. Han är en islandsvalack f-03 som har varit här på träning en månad. Ägare Anna har varit här en gång i veckan och ridit lektion och det har verkligen varit roligt att se deras utveckling! Nu får dom jobba vidare på hemmaplan och det kommer säkerligen gå alldeles utmärkt!

20090129 Ikväll har jag varit på Strömsholm och tittat på träningen för Mette Mannseth. Det var inspirerande!!!

20090126 Ridskolan började idag efter juluppehållet. Det var kul att träffa alla elever där igen! Nu har vi en hel termin framför oss! Skoj!

20090125 Idag har jag avslutat inridningen av Todd på Stall Slofallet. Malin provade honom och det gick jättebra! Todd är en islandsvalack f-05 som jag har jobbat med på Slofallet under ca en månad. Nu tar Malin över och jag hoppas att ni kommer trivas ihop!
Senare kom Lena och hälsade på sin häst Koltinna som är på inridning hos mig. Lena provade att rida Koltinna, det gick kanonbra! Tinna blir kvar här ett par veckor till på träning. En jättemysig häst (se under Till Salu). Otroligt cool och lättjobbad häst!

20090119 Ny Saluhäst! Vinur från Olsbenning f-96. En störtmysig häst som är här på träning, jag tycker mycket om att rida honom! Nu finns det flera trevliga salu-hästar här! Oskar utvecklas hela tiden och är kanonmysig att tölta ut på! Banan tycker han fortfarande är sådär... Han gör det han ska men tycker definitivt att det är roligare ute! Sen är det Koltinna som är på inridning. En mysig tjej som säkerligen kommer bli en jättetrevlig ridhäst, bra stam har hon också! Och så nu Vinur då. Så välkomna att titta och provrida om ni letar häst!

20090118 Ny häst under Hästtips. Det är Glaður från Sörtorp som är utlagd idag. Jag har träffat honom vid några tillfällen då Birgitta ridit med på kurser. Det är en stor fin häst men stora utvecklingsmöjligheter!

20090114 Oskar blev idag veterinärbesiktad ua.
Det var skönt att det hade slutat blåsa äntligen! Är lite trevligare att vara ute och träna hästarna när det är lugnare ute, jag blir helt slut av blåsten! Idag var det så skönt mot söderväggen i solen att man hade kunna tillbringa dagen där!
Det var längesen jag rapporterade om mina egna hästar! Dom utvecklar sig bra allihopa! Pavo är fortfarande rätt unghästvinglig och där jobbar jag mycket med att galoppen ska bli mer balanserad. Tendra funkar kanonbra! Hon rids mest ut nu för att bygga lite muskler. Vera har kommit igång, hon är en liten rolig häst att rida, orädd och säker i sig själv. Lite mer skolning bara så kommer hon bli bra som elevhäst! Lauga har varit lite småhalt, nu är hon fräsch igen men jag har inte satt igång henne ännu. Zassiah har fått vila efter jul. Johan går mest med elever, under julhelgen var vi ute och red i skogen och bara hade kul så nu är han lite nytänd. Binni är så otroligt lättsam att rida in! Jag har tingat Binnis blivande syskon under dom närmaste åren... Det är ju Binnis mamma Salka som har fått ge namn åt min Zalka! Polo har fått vinterledigt, det är lite kallt att sitta i kärran efter honom nu under vintern. Unghästarna är det inte så mycket att säga om, dom äter, växer och leker mest som unghästar ska göra!

20090111 Jag har lagt upp Koltinna från Torpa f-05 på salusidan. Ett kanontrevligt sto som är här på inridning under en månad och som även är till salu! Sen har jag gjort en ny flik Hästtips - den finns längst ner bland flikarna. Där lägger jag ut hästar jag känner som ska säljas av vänner och bekanta. De hästarna finns alltså inte hos mig till skillnad från hästarna under den vanliga Till Salu-fliken.

20090110 Idag har jag varit hos Kersti i Malingsbo och ridit en dagstur på hennes hästar. Trausti f-01 som Kersti köpte av mig för snart tre år sen, alltid lika roligt att träffa välartade Trausti. Sen var det racer-Gigja f-90 som jag förmedlade för 1,5 år sen. När jag förmedlade Gigja hade hon föl vid sidan så idag var första gången jag red henne. Vilken rolig häst! Pigg och framåt dam med lättväxlade gångarter. Gigja ska antagligen säljas så om man letar efter en skojig ridhäst och gillar pigga hästar kan jag varmt rekommendera racer-Gigja! Bra pris är det också, ca 25tusen. Kerstis sambo Stefan ställde upp också och åkte ut och tände eld och ordnade med korvgrillning. Så jag tackar och bockar Kersti, Stefan och hästarna för en fantastiskt trevlig dag - hoppas vi kan göra om det snart igen!!!

20090107 Hroi har åkt hem idag. Han är en islandsvalack f-04 som har varit här på träning i en månad. En lovande häst som nu ska ridas av Laila ett tag och sen kommer han troligtvis att säljas. Är det någon av er som är intresserad av en flott fyrgångsvalack så anmäl ert intresse!

20090105 Idag har Audur och Ofsi åkt hem till Kristinehamn. De är två islandsvalacker f-04 som har varit här på inridning i två månader. Trevliga killar att jobba med. Nu får Johanna och Gunilla jobba vidare med dom på hemmaplan!
Jag satt upp på Binni idag, skoj, han var cool och jätteduktig! Ska bli roligt att fortsätta hans utbildning nu!

20090104 Kallt! Idag var det ju riktigt kallt. Men, det är inte lerigt iallafall! Det är fint med ordentlig vinter! Men riktigt såhär kallt behöver det ju såklart inte vara...
Antons ägare var här idag och hälsade på honom. Anton är en korsningsponny född -07 som har varit här som inackorderingshäst sen i fjol. Nu har jag tömkört Anton, en väldigt samarbetsvillig och trevlig ponny! Nu ska han få vara ifred till fram i vår, då tar vi en tömkörningsperiod igen.