Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2021

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20211231 Nu är det här året slut. Det har varit ett både roligt och intensivt år. Höjdpunkten var nog att jag fick min kandidatexamen i psykologi. Sen har det varit hästar såklart. Många roliga träningshästar var här under säsongen. Och jag är så nöjd med alla elever som tränar så flitigt! Mål för nästa år är att ta ut en magisterexamen och att jobba vidare med hästarna. Tack för i år till alla er som jag har fått förmånen att arbeta med i år, vi ses under 2022 hoppas jag!

20211217 Jösses vad tiden går fort nu. Det är högsäsong på jobbet nu och mycket att göra i skolan. Jag undervisar på helgerna och det är så roligt att följa alla ekipage och se dem utvecklas över tid.
Spirit och Hroi håller jag igång men det är mer en form av aktiv vila för dem. Vill inte ställa av dem helt på vila under vintern, tycker det är viktigt att de rör sig regelbundet så att de håller sig mjuka.

20211031 Nu har både Adilla och Sally åkt hem efter sin träning. Jag tar ett uppehåll med träningshästar under vintern och kommer ta in nya fram emot våren. Det är otroligt roligt att arbeta med hästarna som är här på träning!

2021001 En månad går fort! Fagra har hunnit vara här en månad på inridning och har nu avslutat sin träning. Istället kom en ny häst, Platina a.k.a Sally, ett treårigt sto som ska vara här en månad på lite grundträning/inridning. Addila som varit här en dryg månad nu gör framsteg, hon har en knapp månad kvar här innan hon ska hem.
Jag har hunnit vara på instruktörsfortbildning en helg också, roligt att träffa kollegor och inhämta inspiration!

20210830 Idag hämtade vi Fagra från sommarbetet till Nyhammar. Fagra är ett 4-årigt sto som ska vara här på inridning en period. Sen har jag även lite motionsansvar för Ljufa en period eftersom hennes matte och min vän Jeanette har opererat handen och är lite konvalescent ett tag.

20210825 Två nya hästar har kommit från Gunnarsökna islandshästar idag (samma ställe som Hrammur och Nanna kommer ifrån). Nu kom Addila och Bletta som ska ridas in och vara här i ungefär två månader.

20210813 Hrammur och Nanna har åkt hem idag. Nanna har utvecklats till en riktig töltmoppe som helst bara vill tölta på, gullig! Hrammur kan tänka sig mer variation i gångarterna och är en ambitiös och arbetsvillig häst. Lillen åker hem imorgon så nu blir det ett par veckor utan träningshästar på plats innan det kommer nya och checkar in.

20210809 Den här veckan ska Lillen, som egentligen heter Stjarni, vara här på intensivträning. Jag ska rida honom ett pass om dagen och ägarna rider en lektion om dagen. Lillen har jag träffat mycket med sina mattar Jennie och Julia så jag känner honom väl och vet vad han behöver öva på under veckan.

20210719 Nu har både Thota och Pila avslutat sin träning och åkt till sina respektive hem. Pila har ridits in och Thota har vidareutbildats. Duktiga tjejer båda två!

20210713 Jag och Hroi har varit i Östervåla några dagar och gått en uppdateringskurs i Centrerad ridning för Christa Müller från Schweiz. Det var ett kanonbra gäng med kollegor som gick kursen och det är så kul att hämta inspiration från dem! Så nu är jag påfylld och laddad igen!

20210628 Två nya hästar kom idag, Hrammur f-13 och Nanna f-12. Båda är suttna på men ska vara här en månad ungefär och tränas vidare.

20210623 Idag åkte Nora hem efter en dryg månads träning. Hon har svarat fint på träning och nu tror jag gångarterna blir lite lättare att få grepp om hemma.
Efter Nora åkt kom två nya träningshästar. Det var Thota, 18 är, som blir här en månad. Det blir tredje året i rad jag får rå om tant Thota en månad, hon är en så superrar häst. Hon ska lösgöras och jobba på sin bärighet. Så kom Pila, ett femårigt sto som ska ridas in och också blir här någon månad eller något sådant.

20210617 Först måste jag berätta att min c-uppsats är inlämnad och godkänd så nu är den helt klar. Så nu har jag min kandidatexamen i psykologi. Superkul!
På hästfronten har Montan från Nyhammar, en 6-årig aegidienberger, kommit och åkt. Han var bara här en dryg vecka och sen blev han såld.
Nora är kvar och ska åka hem nästa vecka och då kommer en ny träningshäst.

20210521 Jösses vad tiden flyger iväg nu. Att uppdatera hemsidan har inte kommit på topp-prioritet den sista tiden. Men det händer grejer här! Idag har jag skickat in min C-uppsats. Nu är det bara själva examinationen kvar så håll tummarna för att allt går bra nu!
I tisdags kom det en ny träningshäst, Nora f-16 som ska tränas en månad. Jag red in henne för ett och ett halvt år sedan så nu är det dags för vidareutbildning.
Imorgon har vi den första kursdagen på hemmaplan. Det är rätt mysigt att jobba på hemmabanan, och korvgrillning till lunch är inte heller fel. Nu försöker vi ha en dag i månaden här där vi kör en kursdag så hör av dig om du vill vara med framöver!

20210401 Idag kom en ny träningshäst. Nobless, ett femårigt Aegidienbergersto som ska ridas in. Nobless är helsyster med Madonna som jag haft på träning tidigare.

20210314 Jag har tillbringat några dagar i Småland hos familjen. Mys att träffa dom och vi fick bra mycket gjort på gården med veden och annat.
Nu har årets första träningshäst kommit, Almar som är 9 år, en riktigt fin häst som ligger lite efter i sin utbildning. Han är grundinriden och ska nu få fortsatt utbildning här.

20210214 Har haft lite datorhaveri och inte kommit åt hemsidan men nu hoppas jag det ska fungera! Mitt stora projekt just nu är att skriva mitt kandidatarbete i psykologi. Min studie går ut på att analysera hur olika typer av feedback påverkar motivation hos ridelever. Så kul att kunna kombinera c-uppsatsen med det som är min verklighet för att lära mig mer om ett ämne jag verkligen är intresserad av! Datainsamling är klar (tack för hjälpen de 35 ryttare som var med och bidrog!) och nu ska jag analysera det. Kul kul! Så jag ligger lågt med träningshästar just nu och tar in nya när jag har det lite lugnare i övrigt. Hroi och Spirit är som vanligt igång och på hugget och det är så skönt att rida nu, fint med snö och solen börjar värma igen!

20210107 Julhelgen är över och kylan har kommit. Äntligen enligt vissa men jag är ju en plusgradersgillare. Men skönt ändå att det är fruset i marken och att hästarna slipper bli lerinpackade varje dag!