Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Nyhammar

Träning av häst

Ridlektioner

Ridweekend Kristinehamn

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2018

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20180711 Madonna åkte hem idag efter en månads inridning. En sån rar häst! Madonna är en aegidienberger som är uppfödd här på Nyhammar. Henne får jag se mer av framöver tillsammans med matte Sofie, blir roligt att följa hennes utveckling framöver. Här är en bild på mig och Madonna tagen när vi visade upp vad hon hade lärt sig på sin månad här.

20180704 Spirit och jag (och Hedda) har varit på kurs i Gottröra några dagar. Härligt att åka iväg sådär med en häst några dagar och bara koncentrera sig på egen utbildning! Vi tränade vidare på bytena för att förbättra dem. Nu har vi med oss läxor hem så ska vi tillbaka om någon månad igen!

20180625 Efter att ha känt en del på Luna kom jag och ägaren i samråd fram till att hon behöver mogna lite mer innan träning. Så då fick hon byta hage och istället gå på betäckning med Viking. Tror det blir jättebra, en del individer behöver mer tid att mogna och att få en fölunge blir nog väldigt bra för hennes process!
Ivaldi f-11 har kommit tillbaka för en ny träningsomgång. Han har varit hos mig två gånger tidigare, först på inridning, sen på töltsättning och nu är han här för allmän vidareutbildning. Ivaldis mamma Lauga ägde jag under några år. Det var henne jag tänkte köra in och fick en riktig skentur med timmerkälken efter. Efter det har jag inte ens tänkt tanken på att köra in fler hästar. Så modig är jag helt enkelt inte....
Midsommarhelgen har jag ägnat åt att ta hand om Leira vars föl hamnade i ordentligt felläge och dog under hennes försök att föla. Det var ett slit framförallt för henne men även oss andra att få ut fölungen och sen efterbörden. Många oroliga timmar och ett intensivt arbete ledde iallafall till att det just nu ser ut att gå vägen för Leira. Men än är det mycket eftervård kvar för henne. Håll alla tummar att vi fixar det!

20180617 Idag kom en ny träningshäst, Luna, ett 4årigt aegidienbergersto. Så nu har jag två aegidienbergers i träning, båda uppfödda här på Nyhammar!

20181615 Nu har det varit utcheck och incheck för träningshästar. Idag kom Madonna, en treårig aegidienberger. Hon ska vara här en period för inridning. Madonna är uppfödd här på Nyhammar så det blir kul att se hur hon är som ridhäst!
Häromdagen fick Sokrates åka hem lite i förtid. Han fick en väldigt lätt kolikkänning och då valde vi att avbryta hans träning för att skulle åka hem, ta det lite lugnt och observeras på hemmaplan.
Igår var Suss här och hämtade hem Geisli. Han har varit här en månad på träning den här gången. Jag har haft honom två omgångar innan på träning men han har varit lite för valpig för att ta steget fullt ut som ridhäst. Nu har han växt på sig och blivit mer klar i både kropp och knopp så nu känns han som en mer vuxen ridhäst. Ska bli roligt att följa Suss och Geisli framöver! Här är en bild från Geisli och mig igår innan han åkte hem.

20180613 En sorglig dag här på Nyhammar! Solfari fick fång i februari och har behandlats sedan dess men inte blivit bra. Så idag fick han somna in. Det var helt och hållet rätt beslut men ändå väldigt sorgligt. Solfari var en sån raring!

20180609 Hroi och jag har varit på utflykt idag. Vi var till Stråssa och red lektion för Toti. En trevlig dag, det är roligt att vara på kurs, inte bara för att rida själv utan också för att titta på övriga ekipage och sitta i lugn och ro och fika. En riktig semesterdag alltså! Hroi skötte sig som vanligt alldeles utmärkt, en sådan bra häst han är!!!

20180531 Sokrates, en nordsvensk f-13 har checkat in idag. Sokrates ska vara här ungefär en månad och vidareutbildas under tiden. En riktigt stilig kille!

20180516 Spirit och jag har varit i Gottröra på kurs några dagar. Den här gången började vi fokusera mer på bytena. Vi har skummat lite på dom innan men nu är det dags att få dom riktigt bra. Så vi är laddade att träna vidare hemma tills nästa gång vi träffar Christina!

20180513 Argeisli har åkt hem idag efter att ha varit här en månad på inridning. En månad är rätt kort i inridningssammanhang men nu kan han grunderna i att vara ridhäst!

20180512 En gammal bekant kom idag. Geisli f-13 ska vara här på träning en period. Han har varit hos mig i två omgångar innan men eftersom han har varit lite valpig har vi bara tränat honom korta perioder och låtit honom vila och växa emellan. Nu ser han utväxt ut så nu kan vi komma till med lite mer utbildning. Blir kul att rida honom igen!
För övrigt håller vi på att hanteringsträna de fölungar som har kommit. Än så länge är det tre som fötts, några fler ska komma om ett tag. Roligt att hålla på med dom när dom är så små, dom lär sig fort att det inte är så dumt med människor som kan klias!

20180506 Fredag-söndag har jag, i samarbete med Charlotte på Karaby gård i Kristinehamn, haft ridläger. Fantastisk helg, vetgiriga och duktiga elever, god mat och så trevligt boende. Vi kör i september igen, finns ett par platser kvar så passa på att anmäl innan det är fullt!

20180502 Nu har betäckningssäsongen startat i Nyhammar. Mjölnir från Aspås (bild) och Gneisti från Lermansbo står till tjänst i år. Elever till mig får hela 1000:- i rabatt på betäckningsavgiften! Välkomna med era ston!

20180429 Argeislis ägare Lena var och hälsade på idag och tittade på när vi tränade ett pass. Argeisli rids in och är nu riden 9 gånger. En så duktig och positiv häst är det! Pigg och glad varje dag! Nu ska vi jobba vidare ett par veckor till innan han ska åka hem. Lena tog en bild på oss idag:

20180415 Idag checkade det in en ny träningshäst - Argeisli f.14. Han ska vara här en månad till att börja med för inridning. Det blir roligt att komma igång med - jag har ju slappat lite ett tag och bara haft mina två hästar att rida. Árgeisli ser fin ut och verkar ha ett mycket bra huvud och är dessutom mycket väl förberedd för inridning hemifrån. Jag tycker om när hästarna är vana att ha bett i munnen innan inridningen. Man behöver inte ha gjort något med bettet men bara att dom har haft det i munnen och vant sig vid den känslan underlättar mycket för dom när det är dags för inridning!

20180411 Spirit och jag har varit till Gottröra på utbildning några dagar. I måndags var det lite sisådär i galopparbetet men det ordnade upp sig och han kändes bättre och bättre för varje dag. Tror att jag fick mitt straff för att ha varit girig i träningen med honom, ibland vill ju ryttaren mer än vad hästen klarar för tillfället. Jag brukar ju alltid varna för att bli girig men nu hade jag själv åkt i den fällan. Så nu sänker jag kraven lite för att sedan kunna höja dom igen. Det blir bra det här!

20180314 Maja har åkt hem idag efter att ha varit här på träning i två månader. Målet för henne var att komma upp i bättre kondition och styrka eftersom hon varit avställd en tid hemma. Nu fick Anna och Andreas med sig en lite mer vältränad häst hem.

20180302 Seidur har åkt hem idag efter tre månaders träning. Han har utvecklats fint och det gick jättebra för matte Cecilia att rida honom idag. Nu ska han hem och bli gotlänning igen efter några månader på fastlandet.

20180216 Hroi och jag har varit på kurs i Gottröra i tre dagar. Han är så fantastisk den där hästen! Jag tycker att jag har hög arbetsmoral men det är ingenting jämfört med Hroi! Så toppendagar med toppenhäst och väldigt trevliga kursare! Härligt! Nu är det bara att landa in i vardagen igen och det är ju inte så dumt det heller.

20180131 Jag har blivit student på nytt! Har påbörjat några distanskurser. Det började med att jag skulle gå en kurs i bioinformatik och en i medicinsk genetik för jobbets skull men slutade med att jag hade anmält mig till och kommit in på tre andra också... Det är konflikthantering och två kurser i ledarskap. Jätteroligt att plugga igen och lära sig nya saker men jösses vad mycket inlämningsuppgifter det blir! Men mycket inspirerande.
På hästfronten rullar det på. Träningshästarna Seidur och Maja utvecklas bra. Mina hästar är kvar i sin vilofas så vi rider mest ut på lugna turer.
Hedda har blivit kastrerad pga en tumör men är nu snart rehabiliterad och klar efter det. Men det var jobbigt för både hund och matte under läkningsfasen. Fy vad synd det var om henne och vad jobbigt det är att inte kunna hjälpa med smärta och kli mer än att ge värktabletter. Men som sagt, nu är hon pigg och glad igen och kan följa med ut på lugna ridturer - då trivs hon som bäst!

20180112 Idag kom en ny träningshäst. Maja f-04, en korsningshäst som ska ridas här ett par månader. Jag har träffat Maja tidigare, jag och hennes matte Anna har gått utbildning ihop. Maja har varit avställd ett tag men ska nu komma i trim under tiden här!