Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Ridweekend Kristinehamn

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2020

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20200709 Två nya träningshästar har checkat in idag. Thota f.03 som har varit här tidigare. Nu ska hon jobba med sin tölt (och lite annat) en månad. Så kom Hugis f.16 som ska vara på inridning i två månader.

20200708 Spirit och jag har varit på kurs i Gottröra några dagar. Kul att vara på kurs och så blir det ju lite semester samtidigt. Spirit skötte sig fint och vi fick med oss saker att jobba vidare med hemma. Som det ska vara!

20200704 Jag har semestrat några dagar i Askersund tillsammans med min bror och knappt sett en enda häst. Haft härligt lata dagar med lite utflykter, häng med brorsan och god mat. Toppen!
Idag åkte Ozaia hem efter en månads inridning. Hon har skött sig fint och ska få vila lite hemma innan det är dags för treårsvisning för henne.

20200606 Idag kom snygg-Ozaia på inridning. Ozaia är tre år, mamma är Zassiah som jag ägt tidigare, korsning lipizzaner/arab, och pappa är Santo, peruansk paso. Ozaia är en otroligt vacker häst, hon har ju lite att brås på! Nu ska hon vara här en månad för grundinridning.

20200604 Idag har Viktor åkt hem efter två månaders träning här. En supertrevlig häst som också lyckades byta ägare under tiden här. Sussi som köpt honom rider för mig så jag får träffa honom i fortsättningen också!
Ljufa är kvar men nu ska jag och matte Jeanette dela på ridningen av henne. Jag har ridit henne på heltid en månad nu och så kommer hon vara inackorderad här en period framåt för fortsatt utbilding. Blir kul att ha både henne och Jeanette här nu. Nedan en idolbild på Jeanette när hon sitter på sin häst för första gången.
I övrigt så har jag haft tentaperiod nu och skriver den sista av 4 tentor idag. Så är lite mentalt urlakad efter två veckors intensivpluggande... Men kul är det!

20200524 I helgen har jag haft helgkurs i Borlänge med ett gäng av mina elever där. Så roligt att få ha en intensivhelg och få knuffa alla ekipage framåt i utbildningen. En trött men nöjd ridfröken är jag efter helgen!

20200520 Hroi och jag har varit på kurs i Gottröra några dagar. Det var längesen jag hade med Hroi så jag bestämde mig för att det fick bli han som följde med nu. Bra kurs, Hroi var fokuserad och vi fick med oss bra tips att öva på för att förbättra oss ytterligare. Han blev även genomgången av en hästfysioterapeut på plats och fick u.a av henne.

20200503 Idag kom min vän Jeanette med sin häst Ljúfa f-15. Ljúfa är insutten tidigare men har fått ett föl sedan dess så nu ska hennes utbildning till ridhäst fortsätta. Jag har ridit in både hennes mamma Isolde och mormor Blida samt tränat mormorsmor Rönd. Pigga och glada damer så jag skulle tro att Ljúfa blir likadan!

20200429 Sorgen är stor efter Hedda, hon lämnade ett stort tomrum efter sig!
Arbetet med hästarna fortsätter ändå. Här är en bild på Viktor som är på inridning. Här ska han ut på sin andra ridtur i skogen. Peter och Glittra hjälper till. Viktor är en charmig häst som snart har gjort sin första månad av två här.

20200426 En otroligt sorglig dag. Idag gick Hedda bort. Hon var min allra bästa vän under 16 år, 3 månader och 1 dag. Hedda föddes hos mig och vi var i princip tillsammans varje stund av hennes liv. Där jag var, där var hon. Hon fattas mig överallt.
Hon var en fantastisk personlighet och även om det är stor sorg nu var det en otrolig förmån och lycka att få ha henne hos mig så länge.

20200405 Ardur åkte hem idag efter en månads träning. Nu är det dags för Viktor f-15 att börja sin träning. Han är efter Ingas gamla hingst Fönix, jag har ridit in många avkommor efter honom men Viktor är från sista året Fönix fick några avkommor. Mamma till Viktor är Ára som jag red in för 12 år sedan och som jag sedan har följt på lektioner. Blir kul att lära känna den här hästen också!

20200327 Idag har Hroi och Spirit fått tänderna kollade. Det är givetvis viktigt att hålla koll på statusen i munhålan. Hroi är inte så problematisk och klarar sig bra på en koll om året än så länge, det kan förändras när han blir äldre såklart. Spirit däremot har överbett och behöver ses över mer regelbundet, ungefär var fjärde månad så det inte drar iväg med hakar.
I övrigt njuter jag så mycket av att ljuset är tillbaka efter vintern. Jag, som gillar att rida på morgonen innan jag åker till jobbet har det nu äntligen ljust när jag är i stallet.

20200307 Sindri åkte hem idag efter en månads träning. Det har gått bra med honom och nu får matte Katarina ta över. Vi ska ses på rid-weekenden på Karaby gård i juni och stämma av hur det går med träningen.
Apropå det, vi har nu bokat in en helg på Karaby, det blir 12-14 juni. En helg full av ridning och god mat - det finns platser kvar än så länge så anmäl till Charlotte på charlotte@karaby.se om du har lust att vara med på en kul helg!
Sen kom Ardur tillbaka på lite fortsatt träning, blir här någon månad. Blir roligt att fortsätta att jobba med honom!

20200209 Idag kom en gammal bekant tillbaka - Sindri f-15 som jag hade på inridning för ett år sedan ska nu vidareutbildas under en månad. Matte har föredömligt nog ridit ut honom och stärkt honom på det sättet, det är ett bra första år som ridhäst! Sindri var väldigt rar att rida in så jag är glad över att få lov att fortsätta med honom nu!

20200202 Tre veckor går fort! Idag var Ardur klar med sin träningsperiod och åkte hem. Han har svarat fint på träningen, vi har haft mest fokus på att han ska bli självbärig. Jättetrevlig häst att jobba med! Om några veckor får jag träffa honom igen på lektion och se hur det utvecklar sig hemma!

20200111 Idag kom Ardur f-14 som ska vara på träning en period. Han har en bra utbildningsgrund redan och ska bara vidareutbildas på en del moment. Jag tar ju egentligen inte emot träningshästar den här tiden på året men säg den regel som inte har några undantag... Vintern är ju fortfarande fantastiskt mild och ridunderlaget är perfekt!

20200101 Första dagen på det nya året! Med flera plusgrader! Måste säga att jag är glad så länge snön och isen håller sig borta men nu står det nog inte på förrän vintern kommer på riktigt. Som plusgradersälskare njuter jag så länge det går av det. Har firat in det nya året genom att ta varsin galopprunda med Hroi och Spirit, härligt för både mig och hästarna!