Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Nyhammar

Träning av häst

Ridlektioner

Ridweekend Kristinehamn

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2018

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20180516 Spirit och jag har varit i Gottröra på kurs några dagar. Den här gången började vi fokusera mer på bytena. Vi har skummat lite på dom innan men nu är det dags att få dom riktigt bra. Så vi är laddade att träna vidare hemma tills nästa gång vi träffar Christina!

20180513 Argeisli har åkt hem idag efter att ha varit här en månad på inridning. En månad är rätt kort i inridningssammanhang men nu kan han grunderna i att vara ridhäst!

20180512 En gammal bekant kom idag. Geisli f-13 ska vara här på träning en period. Han har varit hos mig i två omgångar innan men eftersom han har varit lite valpig har vi bara tränat honom korta perioder och låtit honom vila och växa emellan. Nu ser han utväxt ut så nu kan vi komma till med lite mer utbildning. Blir kul att rida honom igen!
För övrigt håller vi på att hanteringsträna de fölungar som har kommit. Än så länge är det tre som fötts, några fler ska komma om ett tag. Roligt att hålla på med dom när dom är så små, dom lär sig fort att det inte är så dumt med människor som kan klias!

20180506 Fredag-söndag har jag, i samarbete med Charlotte på Karaby gård i Kristinehamn, haft ridläger. Fantastisk helg, vetgiriga och duktiga elever, god mat och så trevligt boende. Vi kör i september igen, finns ett par platser kvar så passa på att anmäl innan det är fullt!

20180502 Nu har betäckningssäsongen startat i Nyhammar. Mjölnir från Aspås (bild) och Gneisti från Lermansbo står till tjänst i år. Elever till mig får hela 1000:- i rabatt på betäckningsavgiften! Välkomna med era ston!

20180429 Argeislis ägare Lena var och hälsade på idag och tittade på när vi tränade ett pass. Argeisli rids in och är nu riden 9 gånger. En så duktig och positiv häst är det! Pigg och glad varje dag! Nu ska vi jobba vidare ett par veckor till innan han ska åka hem. Lena tog en bild på oss idag:

20180415 Idag checkade det in en ny träningshäst - Argeisli f.14. Han ska vara här en månad till att börja med för inridning. Det blir roligt att komma igång med - jag har ju slappat lite ett tag och bara haft mina två hästar att rida. Árgeisli ser fin ut och verkar ha ett mycket bra huvud och är dessutom mycket väl förberedd för inridning hemifrån. Jag tycker om när hästarna är vana att ha bett i munnen innan inridningen. Man behöver inte ha gjort något med bettet men bara att dom har haft det i munnen och vant sig vid den känslan underlättar mycket för dom när det är dags för inridning!

20180411 Spirit och jag har varit till Gottröra på utbildning några dagar. I måndags var det lite sisådär i galopparbetet men det ordnade upp sig och han kändes bättre och bättre för varje dag. Tror att jag fick mitt straff för att ha varit girig i träningen med honom, ibland vill ju ryttaren mer än vad hästen klarar för tillfället. Jag brukar ju alltid varna för att bli girig men nu hade jag själv åkt i den fällan. Så nu sänker jag kraven lite för att sedan kunna höja dom igen. Det blir bra det här!

20180314 Maja har åkt hem idag efter att ha varit här på träning i två månader. Målet för henne var att komma upp i bättre kondition och styrka eftersom hon varit avställd en tid hemma. Nu fick Anna och Andreas med sig en lite mer vältränad häst hem.

20180302 Seidur har åkt hem idag efter tre månaders träning. Han har utvecklats fint och det gick jättebra för matte Cecilia att rida honom idag. Nu ska han hem och bli gotlänning igen efter några månader på fastlandet.

20180216 Hroi och jag har varit på kurs i Gottröra i tre dagar. Han är så fantastisk den där hästen! Jag tycker att jag har hög arbetsmoral men det är ingenting jämfört med Hroi! Så toppendagar med toppenhäst och väldigt trevliga kursare! Härligt! Nu är det bara att landa in i vardagen igen och det är ju inte så dumt det heller.

20180131 Jag har blivit student på nytt! Har påbörjat några distanskurser. Det började med att jag skulle gå en kurs i bioinformatik och en i medicinsk genetik för jobbets skull men slutade med att jag hade anmält mig till och kommit in på tre andra också... Det är konflikthantering och två kurser i ledarskap. Jätteroligt att plugga igen och lära sig nya saker men jösses vad mycket inlämningsuppgifter det blir! Men mycket inspirerande.
På hästfronten rullar det på. Träningshästarna Seidur och Maja utvecklas bra. Mina hästar är kvar i sin vilofas så vi rider mest ut på lugna turer.
Hedda har blivit kastrerad pga en tumör men är nu snart rehabiliterad och klar efter det. Men det var jobbigt för både hund och matte under läkningsfasen. Fy vad synd det var om henne och vad jobbigt det är att inte kunna hjälpa med smärta och kli mer än att ge värktabletter. Men som sagt, nu är hon pigg och glad igen och kan följa med ut på lugna ridturer - då trivs hon som bäst!

20180112 Idag kom en ny träningshäst. Maja f-04, en korsningshäst som ska ridas här ett par månader. Jag har träffat Maja tidigare, jag och hennes matte Anna har gått utbildning ihop. Maja har varit avställd ett tag men ska nu komma i trim under tiden här!