Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserReferenser:

Jag hämtade min 17 åriga 5-gångare i förrgår efter en månads träning hos Anna Danielsson och jag kan lova att det var värt vartenda öre.
Jag har ägt Thota i några år och vi har kämpat med bärighet och ren tölt hela tiden. Hon är byggd i nedförsbacke så det blir ju extra jobbigt för henne att ta bort ´rollatorn´ (Annas kommentar).
I Thotas fall gjorde Anna så hon blev tvungen att balansera sig utan hjälp från tygeln, så nu har jag en häst som töltar rent på långa tyglar och bär sig själv. Jag behöver bara bromsa upp och påminna henne lite då och då med halvhalt och förhållning + drivning. Jag kanske hade kommit dit efter betydligt längre tid och högre kostnad. Nu kan vi dansa fram i tölt, trav o galopp på lösa tyglar och jag är så glad o tacksam för den hjälp jag fått. Plötsligt känner jag mig som ett proffs! För inte tala om mitt saliga flin jag hade efter ridturen igår.
Tack Anna
/Birgitta Linder, Örebro

Efter att ha haft hästuppehåll under en längre period var lyckan stor när dottern blev hästfrälst och vi tillsammans kunde uppfylla drömmen om en egen häst. Valet blev en mycket trevlig läromästare på 16 år, en valack som snällt låtit mig och dottern, då 11 år rida ut och på bana.
Ganska snart upptäckte vi att galopp för honom var likställt med vänstergalopp och inget annat. Vi har fått tips och råd av tränare hur vi ska lära honom högergalopp (för mig är det viktigt att jobba för en rakriktad och hållbar häst samt att dottern börjat tävla på ovalbana där det kan krävas att klara galopp i högervarv). Anna Danielsson hörde vi gott om och vi provade träna för henne. Vi fick båda bra hjälp där vi befann oss i vår utveckling. Jag hade en ryggsäck från olika ridskolor, medryttarhästar osv och kände behovet av att få ställa frågor som dykt upp under vägen tillbaka till hästlivet…hur var det och vad gäller nu och varför? Med Anna har jag blivit positivt bemött med alla mina frågor och hon har tålamodigt förklarat hur och varför och med stort engagemang försökt få mig att känna vad hon vill förmedla när jag sitter på hästryggen.
Efter två års eget tragglande med högergaloppen på Vindfaxi, som vår häst heter, bad jag Anna om hjälp. Vi bestämde att köra Vindfaxi till Anna som jobbade med honom i tre veckor. På den korta tiden gjorde hon underverk med honom. Vi fick komma och träna för Anna medan han var där och även när vi hämtade honom. Han blir inte längre lika spänd och flyktbenägen när vi ber om högergalopp, utan kan med rätt stöd fatta galopp och även hålla den mycket längre än förut. Anna tycks ha hjälpt honom hitta sin egen balans och lite självförtroende att han kan! Anna har jobbat med rakriktning och lösgörande övningar som hon lärt oss. Vindfaxi har nu lättare att söka framåt neråt och komma upp bättre med ryggen. Det är något vi framförallt i tölten haft lite av en kamp med tidigare, så det känns jättebra att han nu känns mycket stadigare och lugnare att jobba med.
Förutom att vi höll kontakt under Vindfaxis vistelse hos Anna fick vi med en journal där Anna dokumenterat varje pass hon ridit honom och vad de gjort.
Vi kommer fortsätta rida kontinuerligt för Anna, både jag och min dotter och vi kommer inte tveka att skicka någon av våra hästar till henne vid behov. Ja, det blev visst en till häst, en unghäst som jag tycker om att jobba med själv med Annas stöd. Det blir högst troligt en vända till Anna för honom med när grundridningen sitter bättre och han ska utbildas mer.
Jag upplever en enorm fördel av att Anna har sådan kompetens och är så engagerad i sina ekipage och jag kan varmt rekommendera henne både som tränare till ryttare och att utbilda hästar.
/Tiina Blom, Borlänge

Jag har haft min häst i många år men inte fått till en del moment i ridningen. När jag testade att rida för Anna hade hon genast tips och tricks som faktiskt väldigt snart fungerade. Det märks att Anna har lång erfarenhet och stor kunskap.
Hon är tydlig, metodisk och inspirerande att träna för.
/Eva Hedmark, Lindesberg

Jag kontaktade Anna i november 2017 eftersom min 4-åriga islänning behövde grundutbildas. Anna svarade direkt och jag fick omedelbart känslan att jag tryggt kunde lämna hästen till henne.
Några veckor senare anlände hästen som inte kunde tölta och inte förstod några kommandon över huvudtaget. Bara tre månader senare fick jag hem en häst som töltar, kan galoppfattning, skänkelvikning och går i form!
Under hela tiden har Anna informerat varje vecka hur utbildningen gått framåt och har tålmodigt svarat på varenda fråga jag haft.
Jag rekommenderar varmt Anna, som alltid är vänlig, tålmodig, svarar snabbt på frågor och är superduktig på att utbilda hästar.
/Varma hälsningar från Cecilia Cederborg, Gotland

Anna Danielsson har hjälpt mig med flera unghästar och äldre hästar och alla hästar får en utbildning anpassad till individens temperament, utbildningsnivå och gångartsförutsättningar.
Hon hjälper dem utvecklas till trevliga ridhästar med självförtroende och lust till att röra sig under och samarbeta med ryttare.
Jag har även kommit och ridit under utbildningen för att få utvecklas tillsammans innan utbildningen är klar.
Jag kan varmt rekommendera Annas tjänster med in- och tillridning samt utbildning för dig som ryttare.
/Mona HansErs, Lindesberg

Efter år av dåligt samvete över min unghäst Frodi som fått gå och lufsa i hagen under småbarnsåren, tog jag kontakt med min gamla kompis Anna.
Hade hon möjlighet att ta honom en period för att repetera inridning och grundutbilda? Jojomän, det kunde funka. I tre månader fick han vara hos Anna och det var välinvesterad tid och peng.
I oktober fick jag hem en mycket trevlig ridhäst. Grundutbildad och töltsatt. Det jag blev särskilt glad över var ridbarheten. I den lägger jag in att hästen är mjuk och följsam, lyssnar på hjälperna och är uppmärksam på ryttaren. Därtill är Frodi positiv till att lära och fungerar bra att rida både på banan och ute i skogen.
Anna har en fantastisk bredd i sitt hästkunnande och det märks på resultatet. All den erfarenheten fick jag del av genom att anlita Anna. För mig hade det tagit år att nå samma mål som Anna gjort på bara ett par månader. Nu är det´bara´ för mig att förvalta och fortsätta så gott jag kan.
Anna, det är synd att det är så långt mellan oss!
/Anna Olsson, Huskvarna

Sedan några år tillbaka har jag haft möjlighet att rida kurs för Anna och även lämnat mina hästar för utbildning.
Skulle du få möjlighet att rida kurs för Anna eller letar efter en duktig tränare, så säger jag bara, tveka inte - ta chansen!! Känslan när jag kliver av hästen då jag ridit Anna-kurs är verkligen underbar. Lycklig o med ett ´fånigt´ leende på läpparna ökar självförtroendet.
Nyligen hämtade jag hem två av mina hästar efter 1 månads träning o samma känsla infinner sig. Båda har utvecklats så fint på olika sätt.
Förutom att Anna är en professionell tränare så har hon ALLTID förmågan att lära ut sin kunskap på ett positivt, pedagogiskt och outtröttligt sätt, vilket faktiskt inte kommer per automatik bara för att man har kunskap.
Anna bygger sin träning utifrån hästens kunskaper och förutsättningar och ser möjligheter.
Tack Anna för din kunskap, ditt engagemang, intresse, positiva tålamod.
Vi ses om en månad!
/Mia Johnsson Gustavsson, Mölltorp

Jag har haft Anna som tränare i ca sex år hon har kommit regelbundet till gården Karaby där jag har min häst, det har blivit ca 10 ggr om året.
Jag har en gammal islänning, köpte honom som min första häst när han var 18 och nu är han 24, still going strong. Jag trodde inte att man kunde utvecklas så mycket med en så gammal häst, men Anna har bevisat att med hennes hjälp har det gått bra.
Det har hänt en hel del med min ridning och hans form. Från början var han en stel häst som sprang från arbetet, men det förstod inte jag, jag var glad bara han töltade. Numera är han mjuk och följsam tack vare alla råd, tips och läxor jag fått från Anna.
Anna har verkligen blick för det ekipage hon har framför sig. Anpassar utbildningen till hästen och ryttarens dagsform. Hon sätter upp mål för utbildningen som för oss framåt till en hållbar häst och ridning.
/Kristina och Gjafar, Kristinehamn

Jag började rida för Anna ca 1 gång/månad 2010, först som medryttare på ett islänning, senare privatlektioner på någon av Annas islänningar, fram till sommaren 2013 när en skada tvingade mig att sluta med ridningen. Jag har svårt att minnas att jag sett fram emot något med sådan förväntan, eller känt en sådan glädje efter varje lektion, som när jag red för Anna.
Anna har en närvaro under lektionerna som gör att hon i precis rätt ögonblick ser när det blir rätt och ger feedbacken direkt, vilket gör att man verkligen lär sig och utvecklas. Det blev en röd tråd i ridningen så att jag kunde jobba vidare på egen hand fram till nästa lektion.
Att sedan rida hemma hos Anna gjorde att jag fick ett helhetskoncept och en förebild också vad gäller hästhantering som kändes helt rätt. Jag kände mig trygg med Anna, för hon fick mej att förstå ´på hästars vis´ vilket skapade ett lugn också hos hästen jag red. Och att rida Annas hästar gav ytterligare en dimension till ridningen. Det blev så tydligt att de var konsekvent behandlade och ridna, och trygga i det, att jag blev än mer medveten om vad jag själv behövde jobba vidare med.
Tack Anna för ditt tålamod och din kunskap som du så frikostigt delar med dig av till dina elever, både två- och fyrbenta!
/Christina Karlsson, Örebro

Anna är otroligt duktig på att lägga träningen mellan häst och ryttare på rätt nivå. Hon tar sig tid, förklarar tydligt och ser både bra och dåliga saker. Hon har en fantastisk förmåga att ´se´människan och kommunicera med dem. Hon är också krävande, rättvis och rak, helt enkelt suverän! Jag hade min häst på inridning hos Anna och red lektioner under tiden min häst var där.
/Heidi Hansen, Töreboda

I höstas var det dags för Gimli att börja ridas in. Det passade bra för vi bodde utomlands ett litet tag och jag behövde hjälp med inridningen. Anna var ett första alternativ. Jag visste att det skulle bli bra när Anna skulle ta hand om Gimli. Hon har jobbat med Gimlis mamma Bryja då och då, när jag har känt att det behöver hända något mer i min hästs utveckling. Det har alltid fungerat bra!
När nu Anna började jobba med Gimli bestämde vi en månad till att börja med, och när månaden hade gått och vi kom hem till Sverige, tog vi hem Gimli. Det var fantastiskt vad Anna kan lära en häst på en månad!! Gimli får stanna kvar hemma och behöver inte åka iväg igen. Min dotter på 13 år rider honom och det fungerar jättebra! Gimli är lyhörd och välvillig! Skrittar, travar, töltar och galopperar som han ska! Han fortsätter att utvecklas hela tiden. Sedan är ju allting så smidigt när man anlitar Anna! Tack Anna! Vi är jättenöjda!
/Pia, Karin och Gimli, Lindesberg

Redan när jag skaffade min ögonsten Garpur, då 11 mån gammal, hade jag bestämt mig för att jag ville ta professionell hjälp när blev dags för inridning.
Det är dock inte helt lätt att lämna bort det bästa man har till en främmande person, men genom vänner hade jag hört talas om Anna och kände direkt att hon var en person som jag med trygghet kunde lämna min häst till. Det var därför med glädje jag körde över honom till Anna när det så var dags.
Under de 2 månader Garpur var hos Anna på träning fick jag regelbunden uppdatering om hur det gick och jag fick även komma dit och rida flera gånger så vi ´trimmades ihop`. Garpur åkte till Anna som en ung, lite slyngelaktig och aningen bekväm kille, som ibland kunde bli lite osäker på sig själv. Två månader senare hämtar jag hem en mogen, ambitiös kille som har fått ett större självförtroende och som blir glad när man tar fram sadeln och är positiv till allt vi hittar på. I början av träningen hade han svårt att hitta traven men för Anna var det inget problem och idag travar han hur fint som helst.
Garpur var redan från början en drömhäst med sitt underbara lynne, men att han idag verkligen är min drömRIDhäst, det är helt Annas förtjänst! Det är ju så mycket som kan gå fel i början och jag ångrar därför inte en sekund att jag lämnade Garpur till Anna. Nu har vi en bra grund att jobba från som vi båda är trygga i.
Vi har dessutom haft turen att nu få till regelbundna träningstillfällen för Anna. Med sitt enorma kunnande samt en stor portion humor får hon en att kämpa med gamla olater, utan att man känner sig dålig. Man ser fram emot lektionen och efteråt känner man sig nöjd och enormt motiverad att träna inför nästa lektion. Det är långt ifrån alla instruktörer som lyckas med detta.
Jag vill ge Anna mina varmaste rekommendationer, då hon har förmågan att plocka fram det bästa ur såväl häst som ryttare!!!
STORT TACK ANNA!!!!
/Tina och Garpur, Karlskoga

Att skicka iväg sin lilla häst till någon annan är som att skicka iväg någon av barnen. Bangsi har varit hos Anna på inridning i 2 månader och jag har känt mig så trygg och lugn hela tiden. Så roligt att få rapporter med jämna mellanrum om hur det går.
Från att lämnat en sprallig tonåring till Anna har det kommit hem en ung man som känns trygg och alert och har mycket vilja. Han har full koll på vad som gäller.
Det är inte bara Bangsi som är trygg. Att för första gången äga och rida en unghäst är ju inte som att kliva upp på en erfaren häst som varit med ett tag. Anna har en förmåga att överföra lugnet och tryggheten på mig som ryttare, vilket gör att samspelet blir så mycket bättre. Brukar le och tänka på vad Anna säger, andas, och det går så mycket bättre.
Anna kommer till oss i Torsåker, Hofors och har kurs lite då och då och vi är ett litet gäng i olika åldrar som har hästar av olika slag, Islandshästar, halvblod och Nordsvenskar. Det är en fröjd att ha Anna här som har ett otroligt engagemang under hela kursen har förmåga att se och ge varje ekipage vad just den behöver. Hon får oss att längta till nästa tillfälle.
Kan varmt rekommendera Bästa Anna!
/Marita Elfström med Bangsi, Torsåker

Hej Anna vi vill tacka dig för för all din hjälp med inridningen av vår isis Teitur(Ernst).
När han åkte från oss var han som en stor jättebäbis, du har gjort underverk med honom. Vi fick hem en väluppfostrad stor duktig kille, jättemysig att hantera och rida, pigg och framåt och verkar tycka att det är roligt att följa med ut på ridturerna.
Vi kan varmt rekommendera Anna som är väldigt seriös och duktig i det hon gör, vi kommer att vända oss till henne i fortsättningen om vi behöver hjälp.
/Kicki o Erik, Österfärnebo

Vi har under ett antal år haft Anna som instruktör hos oss 4ggr/år och hennes sätt att hantera både ryttare och häst är underbart!! Det finns inga problem för henne utan hon hittar alltid det positiva i alla situationer.
Eftersom jag är så nöjd med henne som instruktör så kände jag fullt förtroende för henne när jag lämnade mitt sto Kengala hos henne för inridning. Hon ringer och ger rapporter om hur träningen går. Det roligaste var när hon ringde och det var lite motgångar i min hästs lilla hjärna:
-Det går inte dåligt men det tar ett par dagar längre för Kengala att förstå vad hon ska göra!!!!
Det kallar jag positivt tänkande!
Hon tar varje häst för den individ den är och jobbar utifrån det. Jag är jättenöjd med det arbete hon gjort och hästen är positiv till arbete och trygg i ridningen! Det ska bli så roligt att få rida lektion för Anna med Kengala nästa gång hon kommer hit!
Så jag kan varmt rekommendera Anna som tränare!!
/Marie Andersson Karlsborg

Jag har haft min häst, Eilifur på träning hos Anna vid tre tillfällen. Jag har alltid varit nöjd med resultaten när träningsperioden varit över. Den senaste gången var jag lite extra nöjd med hur bra hon utvecklat galoppen och ökad tölt på min häst.
Jag kommer att fortsätta använda mig av Anna och hennes kunskaper, jag kan varmt rekommendera henne till den som behöver hjälp med sin häst.
September 2011
/Anna Ivarsson, Lillkyrka

Tack snälla Anna för hjälpen med inridningen av mitt fyraåriga islandssto, Gloria! Kan knappt tro att det är sant att våran lilltjej som vi har ägt sedan hon var drygt ett år nu är ridhäst! Det känns i alla fall så tryggt och skönt att kunna lämna unghästarna i dina händer så att du kan hjälpa dem att introduceras till livet som ridhäst med en positiv bild redan från start. Du har ju ett tålamod utan dess like (vilket inte är min starkaste egenskap) och din entusiasm och fokusering inför uppgiften speglar verkligen av sig på hästarna och på deras ägare! Nu kan jag lugnt traska vidare med henne både i skogen och på ridbanan.
Gloria känns liksom Admirall (som du red in förra hösten åt mig) cool och glad att rida redan efter en månads träning. Trots att hon tyckte att det var lite läskigt med utrustningen när hon åkte hemifrån, låter hon sig villigt sadlas och tränsas och detta verkar inte bekymra henne något alls längre.
Det har också varit jätteroligt att få rida lektion på dina fina hästar under sommaren då jag inte har haft någon egen ridhäst hemma. Har verkligen varit lärorikt och det märks väl att dina hästar har gått i ”Anna-skolan.” Positiva till arbete och mycket väluppfostrade! Du har ju också lyckats få mig som ”skogsmulleryttare” att bli entusiastisk till att rida på ridbanan, vilket jag inte i min vildaste fantasi kunde tro för bara några år sedan! Ridbanan kändes verkligen som ett ont måste, men nu känns det ju jätteskoj att träna där och jag kan till och med längta dit!
Jag har aldrig fått känslan av att du kräver mer än vad som är möjligt av mig som ryttare samtidigt som jag har lärt mig något nytt varje träningspass. Gränsen där emellan är hårfin och att du lyckas vara så lyhörd inför detta känns toppen! Hurrarop & goá skratt från dig som instruktör när man som elev lyckas (bättre eller mindre bra =)) gör lektionerna supertrevliga även för mig som i vanliga fall har världens prestationsångest i liknande situationer.
Under hösten skulle jag önska support av dig i den fortsatta utbildningen av Gloria. Undrar om det går bra att boka in lektioner så vi kan komma till dig och rida framåt höstkanten? Troy mitt varmblod kommer ju hem från sin fodervärd också och då jag inte har ridit stoooor (155 cm =)) tregångshäst på ett par år, så behöver jag nog lite vägledning.
Jag vet att din kalender är tight men jag hoppas den inte är helt fulltecknad…? Hörs & ses snart!
/Suss Ljungkvist, Degerfors

Jag kan varmt rekommendera att både lämna häst för inridning/tillridning hos Anna samt delta på hennes lektoner. Anna har ridit in tre hästar åt oss. För tre år sedan lämnade vi två femåriga ston, Tildra och Vilja, för träning i två månader hos Anna. Båda hästarna hade fått föl och blivit lite tränade hemma. Anna gjorde ett fantastiskt fint arbete både vad gäller följsamhet och gångarter. Vid hemkomst kunde min man Peter som då var helt nybörjare vad gäller ridning rida ut med mig i skog och mark utan några som helst problem med någon av hästarna. Anna tog även väl hand om hästarna och vi behövde inte vara oroliga för dem under tiden de var borta.
Det var självklart att fråga Anna om hon sedan kunde rida in Tildras föl Sólfari när han blev 4år. Sólfari har nu precis kommit hem från Anna, inriden i 2 månader. Jag är så nöjd! Han är lika välriden och känns lika säker som båda mina ston var vid hemkomsten. Han har verkligen vuxit både i kropp och psyke.
Vi har även åkt med vårt ena sto Vilja på träning för Anna vilket har varit mycket roligt och givande för både mig, Peter och Vilja. Som instruktör är Anna mycket kunnig, tydlig, vänlig, varm och humoristisk. Anna har förmågan att anpassa träningen för både ryttare och häst beroende på kunskaperna man redan har och vad som behöver läras in. Man behöver heller aldrig vara rädd för att fråga saker man undrar över.
Ett verkligt plus är att Anna även har tid att svara på och lyssna på alla frågor och funderingar jag har när jag ringer ;)
/Anna och Peter Tillman, Örebro

Tack snälla goa Anna för all hjälp med Ernir o Eifur från Nyhammar. 1 månads träning hos dig gjorde stor skillnad, jag fick hem två välridna positiva hästar med separerade gångarter. Du har tränat dom precis som jag ville, så nu är vi på gång och kan träna vidare.Jag hoppas att Anna kommer upp till mina hemtrakter och håller kurs för då vill jag absolut rida för henne igen och kan varmt rekommendera andra att göra det och att skicka hästar på träning till henne.
/Jessica Holmberg. Ekshärad

Idag har jag varit och hämtat hem Venus från en månads träning hos Anna Danielsson. Äntligen är min superisis hemma! Fick en mycket givande lektion av Anna innan hemgång. Vilken häst jag har fått hem. Hon är pigg och framåt med massor med tölt. Kan man önska mera!!! Tack Anna för ett otroligt bra jobb med Venus!!. Jag är super nöjd!! Kan starkt rekommendera att skicka sin häst till Anna.
/Camilla Havsénius, Örebro

Hej Anna!
Jag vill bara tacka dig för de givande kurser du har. Det är så roligt att rida för dig då du är så positiv och glad samtidigt som du förklarar tills jag förstår. Jag har lärt mig så mycket på de kurser jag gått och det är mycket roligare att rida nu när det blir ett samspel mellan mig och hästarna.
Tack än en gång!
/Camilla och Geysir, Ludvika

Tack snälla Anna för att du givit mig så många nycklar till att rida min underbare 24 årige Prins på ett så mycket bättre sätt. Jag njuter av varje ridtur och kan lätt flytta honom undan innerskänkel och göra effektiva halvhalter som ger mer och mer bärighet för varje dag. Dagen med dig på Pärlby var guld värd. Jag hoppas verkligen att jag får fler chanser att utveckla min ridning med din guidning.
Glada hästhälsningar!
/Åsa Fernholm, Ludvika

Anna är en hästtränare som jag skulle rekommendera varmt till alla som vill få en häst som inte bara är ridbar utan välriden och posetiv till arbete, på superkort tid!
Jag lämnade Erill, min 5åriga islandsvalack på inridning till Anna av två anledningar, 1: Jag är gravid, med ridförbud... och 2: Jag har ridit hästar inridna/tränade av Anna... och med ganska lång erfarenhet inom islandshästvärlden så vet jag att det är ovanligt med hästar som är så välridna, orädda och framför allt positiva till arbeta som dom hästarna, redan vid relativt ung ålder. Eftersom Erill är min första egna uppfödning och stora kärlek så tänkte jag inte ta några risker..skulle nån annan än jag rida in honom så var det nån som jag visste skulle ta väl hand om honom.
Tack Anna och va så säker..jag kommer skicka ner flera hästar till dig!
/Frida Holmgren, Kungaskogens Islandshästar, Malingsbo

Jag kontaktade Anna innan jag köpte min häst på rekommendation av vänner som haft sina hästar hos henne. Jag var helt ny i islandshästvärlden och hästen jag förälskat mig i hade ridits väldigt lite trots sina snart 8 år. Anna tog emot mig och Baldur redan efter 1 månad. Det visade sig att Baldur inte ville trava, var tjafsig i munnen och inte var särskilt motiverad att arbeta.
Efter 1 månad hos Anna har han hittat sin trav, tjafset i munnen är borta och han har blivit ´superpositiv´ till arbete. Det är en helt annan häst jag har fått hem. Jag har också lärt mig otroligt mycket genom att rida för Anna 1 gång i veckan under träningstiden. Hon har fått många pusselbitar att falla på plats, både för Baldur och mig. Hon är väldigt duktig på att förmedla sin kunskap på ett positivt och trevligt sätt.
Anna har gjort ett fantastiskt jobb med att hjälpa oss att utvecklas och jag ser fram emot att fortsätta rida för henne.
Jag rekommenderar Anna varmt!!!
/Anna Lamu, Lillkyrka

Tack Anna för att du räddade mig när jag hade kommit så långt min förmåga räckte med inridningen av Oskar - och dessutom fått nya ´krämpor´ och insett att jag inte blir yngre!
Oskar är nu - om inte fullärd, så åtminstone en bra bit på väg. Dessutom i lagom hull och med muskler på rätt ställe. Men inte bara det - han tycker så mycket om träningen att han nafsar åt sig bettet innan Anna riktigt hunnit fram med tränset, så att ingen tid ska gå förlorad när man ska ut och ha kul!
Jag har också fått massor med stöd och hjälp när det gällt att hitta ett nytt hem åt Oskar - inte lätt att sälja en häst man haft sen han var föl, men nu känner jag mig säker på att han får det bra hos sin nya matte, särskilt som dom kommer att ha lite tid på sig att vänja sig vid varandra med hjälp av Anna.
Sist men inte minst: Anna är inte bara en suverän hästmänniska, utan också extremt lätt att samarbeta med även för oss tvåbenta varelser - lyssnar verkligen till både hästar och människor!
/Ulla Carlsson, Malingsbo

Jag kontaktade Anna för att få hjälp med Vinur, en 13-årig islandsvalack, som jag hade det kämpigt med. Jag hade köpt honom som skogsmullehäst. Snäll och tålig vid all hantering, men han visade sig bli ´bångstyrig´ och han ville själv välja ridvägar vid ridning. Passade det inte så kunde han gå och ställa sig i diket eller försöka slippa arbeta genom att helt sonika gå in och trängas bland grenar där skogen var som tätast...
Skulle Anna kunna hjälpa till?
Redan efter några dagars träning hos Anna så visade han sina bästa sidor! Vinur gick ganska omgående från att vara envis och arbetsovillig till att bli en jättetrevlig och lydig kille som visade sig kunna en hel del. Jag insåg direkt att Vinur behövde en stark och bestämd ledare, som ändå var mjuk och vänlig, med mycket erfarenhet. Anna passar precis in på den beskrivningen! Dessutom är hon alltid glad och trevlig :-) Enligt överenskommelse skulle Anna försöka hitta ett nytt hem till Vinur, där han skulle kunna utvecklas på rätt sätt, vilket hon också lyckades med. Nu har Vinur fått ett nytt hem hos Malin på Stall Slofallet och jag är övertygad om att han kommer att få det bra. Jag rekommenderar Anna varmt!
/Theresia Hollstenius, Rytterne Västerås

Jag träffade Anna i början av 2008 sedan när jag köpte min häst Adall av Inga Ängsteg. Anna har ridit in Adall och har gjort ett utmärkt jobb. Eftersom det var ett tag sedan jag ridit och haft häst så hörde jag mig för om att komma till Anna och rida lektion. Det har jag inte ångrat en sekund. Anna är en utmärkt pedagog, hon förklarar och ser till att man verkligen förstår det man gör. Hon är inspirerande, kunnig och har ett stort hjärta. Dessutom så är skrattet aldrig långt borta. Jag har ridit både Centrerad ridning och ´vanliga` dressyrlektioner för henne och är lika nöjd med båda. Jag försöker att åka till henne regelundet ca var fjortonde dag och rida. Sist jag var till henne fick jag en riktig AHA upplevelse och känner mig ännu mer taggad att rida för henne. Jag vill även passa på att berömma hennes häst Johan som jag hoppas håller många år till då han är en helt suverän läromästare. Gör man rätt så gör han rätt. Enklare kan det inte bli. Det är helt klart värt att åka de dryga tio milen och rida för Anna både med egen häst och att rida på hennes hästar.
/Åsa Eriksson Borlänge

Tack Anna, du har på otroligt kort tid gjort ett fantastiskt jobb med min Commón. Killen som bara ville trava i alla lägen töltar nu som han aldrig gjort annat. Redan efter en vecka fick jag meddelande att nu finns tölten där!! Efter tre veckors träning hos Anna är han hemma igen och nu en töltande kille. Det var en dröm att sätta sig på honom och provrida för att verkligen få det bekräftat - det är inte bara med Anna han töltar. Killen har fått en helt ny pondus och man ser stoltheten i hans blick när han visar upp vad han lärt sig, det var ju det matte ville hela tiden, vi kunde bara inte hitta rätta knappen, men Anna gjorde det på nolltid. Undrar om det inte finns fler hästar hemma i hagarna som skulle behöva en dejt med Anna då och då.
Stort tack för hjälpen.
/Cecilia och Peter Ahlstedt, Vindhästar, Varberg

Jag kan varmt rekommendera att lämna häst till Anna på träning. Anna har hjälpt mig med mitt 6 åriga islandssto Kráka under två månader. Anna har gjort ett fantastiskt jobb med henne, från att vara spänd, sprättig och lite hetsig har jag fått tillbaka en häst som är lugn, lyhörd och otroligt arbetsvillig. Jag har under träningsperioden ridit lektion för Anna, det har varit otroligt nyttigt båda för mig och Kráka och fram för allt viktigt för vår fortsatta träning. Anna är seriös, kunnig och väldigt mån om hästarna. Så den dag jag behöver hjälp igen vänder jag mig utan tvekan till Anna!!
/Veronica Karlsson, Örebro

Vi kan verkligen rekommendera Anna. Hon har gjort ett mycket bra jobb med vår Perla som är korsning mellan islandshäst och travare. Perla är mjuk och fin i munnen och går fram överallt. Det är mycket roligare att rida henne än vad jag hade tänkt mig. Vi kommer säkerligen att anlita Anna igen, då vi har lite för mycket runt omkring oss med småbarn och två egna företag för att hinna med att rida in alla våra unghästar själva. Anna har ringt och berättat så fort det har varit något och hon är alltid lätt att nå. Hon har fört journal och skrivit varje dag under träningen vad som är gjort. Vi kände direkt att vi kunde lita på Anna och det är otroligt viktigt med en tränare att vara så rak och ärlig som Anna är. Dessutom är hon förhållandevis billig i jämförelse med andra tränare. Det var absolut värt att åka några mil för att lämna häst på träning här, men det skulle vara ännu bättre om du flyttade närmare oss!!!
På återseende
/Kram från Therese och Johan, Gibraltar islandshästar, Skärblacka

Vi har haft två hästar på inridning hos Anna, en islandshäst och en korsningsponny. Jag/vi tycker Anna har varit mycket trevlig, flexibel och lättsam att ha kontakt med. Snabba beslut och svar, vilket uppskattas. Hästarna är positivt inställda till arbetet; det märks att de har arbetats med dem på ett korrekt, lugnt och seriöst sätt som har upplevts positivt av hästen. De är fina i munnen o lyhörda för hjälperna.
/Christina Elving, Töreboda

Under vintern december - februari 2008 har jag haft mitt ungsto 3,5 år för inridning hos Anna. Att jag valde Anna beror dels på att en av mina kompisar har köpt en unghäst av henne som är så himla trevlig och så cool att rida. Duktig och lättriden samt så trygg med ryttare på ryggen. Dels på att jag varit på en rekreationshelg som hon hade tillsammans med Malin på Slofallet. Då red jag ett par lektioner i centrerad ridning för Anna som var så roliga och lärorika. Bestämde mej då för att detta var ett bra sätt att få mitt ungsto A`ra inridet på. Jag är så nöjd med inridningen. När jag red henne första gången hemma så fungerade allt så bra. Jag har nu en unghäst som är pigg och gärna går från hästkompis och stallet/ hagen utan att tveka. Känslig som sjutton för skänkeln och är så mjuk och fin i munnen. En häst som går att rida både på bana och ute i skogen. Ja,det är ett rent nöje att rida henne efter 8 veckors träning hos Anna. Det har varit så lätt att ha kontakt med Anna under dessa veckor per telefon och även att få komma och hälsa på min häst. Samt att provrida henne så ofta jag velat. Dessutom uppskattar jag att ha hela inridningen dokumenterat på en träningsjournal. Jag kan varmt rekommendera Anna för inridning alt tillridning av era hästar ! Att få återkomma och träna för Anna med min unghäst i centrerad ridning ser jag framemot.
/Agneta Wiklund, Skultuna

Anna är en person som jag kan rekommendera varmt. Jag vände mig till Anna då jag behövde hjälp med min häst. Under hela perioden min häst fanns hos Anna hade jag en bra kontakt med henne. Om hur arbetet gick, och hur hästen uppförde sig. Det är saker jag anser är viktiga för den kommande tiden med min häst, så jag vet hur hästen bör hanteras i olika situationer och hur den reagerar på saker och ting. Hon är noga med att hennes arbete ska passa både ägaren och hästen. Jag är glad att jag lärt känna Anna, och kommer inte att tveka att anlita henne igen vid behov. Anna är ärlig, seriös, pålitlig och mycket prisvärd!
/Alexandra Holtbäck, Ekliden, Kumla

Sedan 2005 har Anna ridit in och tränat ett flertal av våra unga och vuxna hästar. Anna har visat ett stort engagemang för varje enskild häst och verkligen sett dem som individer. Hästarna Anna har ridit in och tränat har utvecklats till harmoniska och lyhörda individer. Anna har ridit in hästarna på ett sätt så att hästarna inte är bundna till henne som ryttare. Det har varit lätt för oss att ta över och fortsätta ridningen. Vi har fortlöpande fått information om hästarnas utveckling och fört en diskussion om hur länge träningen ska fortgå för varje häst. Anna har också fört en journal över träningen vilket har gjort det lätt för oss att se vad som händer vecka för vecka. Vi på Nyhammar är mycket nöjda med Annas träning och kan varmt rekommendera henne som tränare åt din häst!
/Inga Ängsteg