Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2012

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20121231 Ännu ett år är slut! Lite förändringar har det blivit på hästfronten. Erill, Lifri och Aragon har kommit till och ett gäng har flyttat ut.
Jag har påbörjat min utbildning i Integrerad ridning, den kommer pågå drygt ett år till så jag hoppas på stor utveckling under året som kommer!
I övrigt vill jag bara tacka alla hästägare och elever för året som gått och hälsa alla välkomna till nästa år!

20121222 Idag har jag börjat med Tibra f-06 på Nyhammar. Tibra red jag in för ett par år sedan och nu ska jag rida henne en period och vidareutbilda henne en del. Idag var hon så duktig och kom ihåg det mesta som vi har jobbat med tidigare, det ska bli kul att jobba vidare med henne!

20121212 Idag har Superstjärnan åkt till sitt nya jobb på Ölme Islandshästar. Från Ölme kom bästa Aragon tillbaka till mig! Aragon köpte jag ju in som fölunge 2010 så det var riktigt roligt att han kom hem igen nu!
För övrigt håller jag på att läka ihop efter en omkullridning med Hroi i söndags, vi red lite väl fort på inte så bra underlag och halkade omkull. Den tjockaste och rödaste av oss landade överst såklart och det var inte så jättebehagligt för mig som hamnade under... En tur till akuten visade att det inte var några frakturer i foten som fick den värsta smällen. Skönt det, men lite öm är jag ju allt.

20121202 Äntligen har leran frusit! Hoppas på lite snö nu så underlaget blir bättre i hagar och på ridbanan. Nu har mina hästar fått lite halvsemester, eller, iallafall en del av dom. Ställer av dom helt gör jag inte men rider dom lite färre dagar i veckan nu under den mörkaste och kallaste perioden. Dom har ju gått galet mycket allihop under vår-sommar-höst så det känns ok att gå ner lite i träningsintensitet nu.
I fredags kom en gammal bekant - Höfdingen som var på inridning här i slutet av sommaren. Nu ska han gå i flocken under vintern och sedan tränas igen till våren. Det var roligt att träffa honom igen, han är en häst som jag gillar mycket!!!

20121125 Idag började jag med ytterligare en ny häst på Slofallet, Litur f-09. Han har redan kommit en bit i sin inridning och jag ska bara stämma av honom en period nu. Dom andra inridningshästarna på Slofallet utvecklas för varje dag!

20121116 Idag har jag börjat med två nya hästar på Slofallet. Det är Silja f-09 och Gimli f-09. Båda ska ridas in under ungefär en månad. Bådas mammor har jag ridit en hel del, det är alltid kul att träffa avkommorna då!

20121114 Nu har jag och Hroi (och Hedda) varit på den andra delen av vår utbildning i integrerad ridning. Det har varit superbra dagar, mycket att smälta nu bara... Måste ge Hroi massa beröm, han är verkligen så BRA! Rolig att jobba med och utvecklas bra. Han är ju lite ängslig så om vi kastar på honom nya moment blir han lite osäker en stund men accepterar snabbt det nya och gör alltid sitt bästa.

20121108 Just nu plågar jag alla runt omkring mig med att berätta om hur roligt det är med Lifri. Det var rätt längesen jag red in en häst som var min egen, det var nog Dynur senast 2009. Lifri är iallafall väldigt samarbetsvillig och rolig att jobba med. Jag tar det lugnt med honom, han är inte helt utväxt men nu sitter jag på honom lite nu och då iallafall. Får ägna vintern åt att göra små uteritter med honom!

Sen bara måste jag hylla mina veterinärer, Helena och Lasse på Löa veterinärpraktik. Dom är så trevliga, tillgängliga, superproffsiga och kompetenta! Dessutom står dom ut med skärrade djurägare som ringer om allt mellan himmel och jord (alltså jag), veterinärogillande hundar (alltså Hedda) och hästar av olika typer. Dom har verkligen mitt fulla förtroende att behandla både min hund och mina hästar!

20121104 Idag kom Superstjärnan hem igen. Han och dom nya ägarna trivdes inte inte så bra ihop så då bestämde vi att det är lika bra att han flyttar hem igen! Det var roligt att få hem honom, nu får han nog bli kvar här!

20121027 Kolla under Hästtips! Fina Höfdingen som var här på inridning i somras/höstas är nu till salu!

20121026 Idag har jag börjat rida hos Malin på Stall Slofallet igen. Nu är det två valackar som ska tränas ett tag, Djarfur f.05 och Ganti f.06. Sen är det två unghästar som ska ridas in men det börjar jag med om några veckor när Djarfur och Ganti är klara!

20121017 Lera och ännu mera lera.... Kan inte påstå att min träningsmotivation är på topp när jag måste klafsa runt i lera. Men banan håller sig bra så det är faktiskt bara att rida på och träna hästarna. Vissa av dom har fått lite oplanerade vilor, Polo har varit lite småhalt pga hålväggar ett tag. Nu ser han bra ut så jag ska sätta igång honom till helgen och se om det funkar. Erill har haft hovböld och Funi har lyckats skära upp ena strålen på någon vass sten i hagen. Både Erill och Funi är dock igång nu igen efter varsin vilovecka. Vera fortsätter att vara fångfri och jag hoppas det fortsätter så, hon är under strikt motionsprogram så hon håller igång förbränningen. Hroi funkar kalasbra och vi tränar på våra läxor från kursen, om en månad är det dags att åka igen. Lifri har jag tömkört en hel del, ska börja att sitta på honom om ett tag tänkte jag, tar det rätt lugnt med honom, han är rätt valpig i kroppen fortfarande. Och så gamla Johan - han hålls igång och rids några gånger i veckan så han håller sig mjuk, jag märker att han stelnar lite om han får stå för många dagar i sträck.
Ingas hästar jobbar jag på med. Aska och Frejya ska ridas några veckor till. Gloria avslutar jag nog efter denna vecka, hon är så duktig, jag vill mest att hon ska förstå dom grundläggande hjälperna, framåt, stopp och sväng och sen kan hon få ägna sig åt att vara dräktig så fortsätter vi kanske med henne nästa år.

20121007 Jodis har åkt hem idag efter en månads träning, vi har framförallt jobbat på att få loss hennes tölt och det har funkat bra. Nu får matte Åsa fortsätta jobbet hemma och så hoppas jag på att se dom framöver!
I och med att Jodis åkte är det tomt på träningshästar i Fänsäter. Nu ska jag träna hästar i Nyhammar åt Inga så det började jag med idag. Det är Gloria f-09 som ska ridas in och sen Aska f-04 och Freyja f-98 som är grundridna avelsston. Nu ska dom vidareutbildas en period. Särskilt roligt är det att börja med Gloria som är helsyster till flera hästar jag har haft, bla Eros som var min allra första islandshäst!

20121005 Idag har jag varit i Kumla och tagit lektioner i Alexanderteknik. Det var spännande, helt nytt för mig. Vi var 3 CR-instruktörer som var där. Fortsättning följer nästa fredag, ser fram emot det!
Sen åkte Flipi hem idag efter en månads inridning. En gullig häst som är uppfödd hos Inga och alltså är släkt med många hästar jag har tränat innan.

20120930 Garpur åkte hem idag. Han har varit här i två månader på inridning, det har gått jättebra med honom! Hoppas jag träffar honom och matte Tina framöver!

20120926 Idag åkte Bangsi hem. Han har varit här i två månader på inridning. En häst som har väldigt lätt för sig, bra rörelser och ett fantastiskt lynne! Det har varit väldigt roligt att jobba med honom! Turligt nog kommer vi ses igen redan på lördag på kursen hos matte Marita i Hofors!

20120916 Har varit på utflykt till Värmland idag! Först lämnade vi Superstjärnan hos sina nya ägare - fam. Strandberg i Karlstad. All lycka till nu med supergulliga Superstjärnan! Är övertygad om att både Stjarni och Strandbergarna kommer trivas alldeles utmärkt med varandra!
Sen fortsatte vi mot Mangskog utanför Arvika. Där hämtade vi Lifri. Lifri är född här på Fänsäter 2009 men jag bytte honom när han var föl. Nu bytte jag tillbaka honom så Berit som har haft Lifri kommer nu ta sig an Kjarkur istället. Bytt bytt kommer aldrig mer igen, eller??? Iallafall är Lifri nu installerad i flocken hemma och verkar tycka det är helt ok att vara tillbaka på Fänsäter. Själv tycker jag det är jätteroligt att han är här! Han ska påbörja sin utbildning i lugn och ro nu, ska bli såååå kul!

20120912 Idag har Höfdingen åkt hem. Han har varit här på inridning under två månader. Nu ska han ridas och vila hemma under vintern så kommer han tillbaka för ytterligare en periods träning till våren. Han är så välkommen tillbaka, en egensinnig och charmig häst!

20120909 Ytterligare en träningshäst kom idag. Det är Flipi f-08 som ska vara här en månad på inridning. Flipi är uppfödd hos Inga så jag känner hans släkt väl, åtminstone på mödernet!

20120907 Idag kom Jodis för ytterligare en månads träning. Jodis var hos mig i april i år och har sedan varit hemma under sommaren och ridits. Nu ska hon fortbildas, det ska bli jättekul att fortsätta med hennes träning, hon är en trevlig och ambitiös häst med trevliga och ambitiösa ägare!

20120905 Nu har jag varit iväg några dagar och påbörjat min utbildning i integrerad ridkonst. Hroi fick hänga med som kurshäst. Det har varit tre intensiva dagar men mycket intressanta! Ser fram emot nästa kurstillfälle i november!

20120826 Min allra bästa nyhet just nu är att jag har börjat rida igång Vera lite försiktigt nu efter hennes fånganfall och än så länge (pepparpeppartaiträ) så verkar det fungera bra! Hoppas så på att hon ska komma igång igen och hålla sig frisk!
Övriga hästar mår bra och tränas för fullt nu. Har ridit mina hästar som en galning under sommaren, blev väldigt nojig för fång efter att Vera blev sjuk, tänkte ställa av dom i olika perioder under vintern istället.
Har tre inridningshästar nu som utvecklas bra, dom har gjort ungefär en månad var, duktiga killar!
Jag och Hroi laddar för att åka på kurs om en vecka. Ska bli kul!!!

20120810 Nu har jag varit på en Centrerad Ridning uppdatering i Östervåla. Det var en tysk instruktör på plats denna gång, Angelika Engberg, som jag inte träffat tidigare. Hon var en bra instruktör och jag har fått med mig nya verktyg hem samt dammat av en del gammalt. Superstjärnan fick den stora äran att följa med på denna kurs!

20120806 Häromdagen var Avaldis uppfödare - min vän Suss och hälsade på oss. När hon var ut och tittade på Avaldi så tindrade det i hennes ögon och hon påpekade själv misstaget med att sälja den fina hästen. Jag smälte och nu är Avaldi och Suss återförenade igen! Det känns jättebra att han stannar inom den närmaste kretsen och jag kommer ändå få den stora äran att rida in honom nästa år!

20120730 Idag har det checkat in två nya hästar. Bangsi och Garpur, båda f-09. Garpur har jag träffat när han var liten, det är Inga som har fött upp honom. Båda hästarna ska vara här två månader för inridning.

20120728 Dottla har åkt hem idag. Dottla har varit här på träning under tre månader och har utvecklats mycket! Trevlig tjej att jobba med!
Idag hade vi lägeravslutning för sommarens sista läger. Lite sorgligt att lägersäsongen är slut och att det dröjer rätt länge tills en ny sommarsäsong börjar. Tack alla för i sommar, elever, stalltjejer och Malin, det har varit kul att jobba med er!!!
Jag ska fortsätta jobba en del på Slofallet, nu ska jag träna Heba f-04 en period. En väldigt trevligt och positivt sto som nu behöver lite hjälp för att hitta tölten.

20120722 Idag har det bytts hästar. Laxi har åkt till Frida på Kungaskogens islandshästar. Känns jättebra att han fortsätter vara i närheten av mig och jag har fullt förtroende för att Frida tar mycket väl hand om hans fortsatta utbildning. Jag kommer att ta över Kjarkur f-11 från Frida. Kjarkur har samma mamma som Erill och Sedill frá Holum som pappa. Tror det kan bli riktigt bra! Kjarkur går kvar hos Frida över vintern i unghästflock och så får han komma till Fänsäter till våren.
Här är en bild på underverket!

20120721 Lexus har åkt hem idag efter 10 veckors inridning. En otroligt rar 4-åring som gick in i hjärtat på mig. Lättlärd och vaken häst! Lexus letar eventuellt efter fodervärd - hör av er om ni vill veta mer!

20120719 Nu letar jag ny ägare till Superstjärnan! Vi har haft otroligt mycket skoj ihop under åren han har varit hos mig men jag tänker att han borde vara hos någon som har mer tid att ägna åt honom än vad jag har. Passar för en ryttare som vill göra många roliga turer och träna då och då på banan. Han är välutbildad och har rena gångarter. Hör av er om ni vill veta mer eller komma och hälsa på honom!

20120716 Idag har det kommit en ny träningshäst. Det är Höfðingí från Dahla f-09 som ska vara här en period för inridning.
Sen har vi startat ridläger nr 4 för sommaren!

20120715 Har haft en väldigt rolig helg! I fredags var jag och Slofallsgänget och tittade på SM i Borlänge. Kul med utflykt och härligt att se alla fina hästar och duktiga ryttare!
Lördag-söndag har jag varit hos gänget i Kristinehamn och haft kurs. Det är ett ambitiöst och roligt gäng så det blev både vidareutveckling av ekipagen och mycket mycket skrattande, särskilt under den gemensamma middagen igårkväll... Nu laddar jag om inför ridlägerstarten imorgon!

20120710 Då var det lägerledigt en vecka, vi passar på att ladda upp och om för dom två sista lägren för sommaren!
En liten rapport om hästarna:
Johan - har rundat på sig fint på betet. Han har ju alltid haft svårt att hålla hullet och inte blir det bättre när han är 25 år. Men nu ser han bra ut och får ta små pensionärsrundor med mig på ryggen.
Vera - står inne fortfarande och läker förhoppningsvis ut sitt fång. Håller tummarna för att fina ponnyn ska komma igång igen!
Hroi, Funi, Erill - rids mest på banan nu och fungerar bra alla tre!
Superstjärnan - vill mest bli riden ute och då får han det såklart :)
Laxi - rids mest ut för att få upp kondition och ridmuskler. Han är en käck häst som det ska bli spännande att följa utvecklingen på.
Polo - är tillfälligt sjukskriven pga skavsår, tror inte han har något emot det...
Lexus - är här för inridning och ska åka hem om ett par veckor. En sådan liten raring att jobba med!
Dottla - är här för träning och försäljning. Hon rids mest ut nu och gångartstränas. Hon är en käck liten dam, alltid på bra humör och glad att komma ut på träningsrundor!

Min mamma (tillika Polos uppfödare) var här i helgen. Hon hade med sig en present till Polo som fyller 20 år i år. Ett stort paket knäckebröd! Polo tyckte det var perfekt när vi båda två hjälptes åt att servera honom brödet!

20120701 Tiden bara rusar iväg... Nu har vi haft dom två första ridlägren. Det har varit två kanonveckor! Imorgon kommer nästa gäng som ska vara på läger i 6 dagar. I övrigt så rider och rider och rider jag. Och kör Polo också såklart!

20120620 Det är inte alltid man blir glad av att ha tagit fel men det är jag just nu! Igår verkade jag Superstjärnan och då hittade jag en liten utgångskanal från en hovböld på tån på ena framhoven. Jag trodde ju att han fick fång för några veckor sen men undrade lite över hans snabba återhämtande... Nu fick jag förklaringen! Jag tänkte automatiskt fång när jag såg tjock ponny, grönt bete och stapplig gång...
Vera hade definintivt fång och har tagit längre tid på sig att bli bättre. Nu står hon utan medicinering sedan i fredags och verkar klara det bra!
Veckan har ju annars varit fylld av ridläger, imorgon är det avslutning på det första lägret och så är det midsommarfirande innan nästa lägergäng anländer.

20120616 Idag började sommarens första ridlägret på Slofallet! Ska bli jättekul att vara ridlägerfröken under sommaren nu igen!!!

20120615 Nu har jag varit i Östervåla några dagar och assisterat vid en uppdatering i Centrerad ridning. Det var Christa Muller från Scweiz som var där och höll kurs. Roliga och inspirerande dagar!

20120611 Har blivit 40-årsfirad igen! Men nu var det nog var sista gången... Det var Slofallsgänget som hade fixat. Vi hade ponnystafett med flagglopp och allt, jag och russet Sibben avgick som segrare i den femkampen! Sen var det god middag på kvällen och avslutade det hela med turridning igår. Hur mysigt och roligt som helst! Tack snälla!

20120603 Nökkvi och Argeisli har åkt hem idag. Så nu är bara Dottla och Lexus kvar i träning. Det börjar ju dra ihop sig till ridläger så därför fyller jag inte på med fler träningshästar över sommaren utan då kommer det vara ett fåtal här i träning - förutom mina egna hästar då!

20120601 Teitur (a.k.a Ernst) har åkt hem idag efter 2 månaders inridning. En häst med mycket personlighet som ägarna säkert kommer ha mycket skoj med!
Så har jag börjat rida några hästar hos Malin på Slofallet inför lägren. Jag ska träna Tim som är en tinkervalack, Caramelle som är en korsningsponny och så Godi, en 5-åring islandsvalack. Lägren närmar sig ju med stormsteg nu! Ska bli kul att jobba som lägertant igen!

20120528 Idag avslutar jag träningen av Eida f-07. Hon har varit här på träning en månad och utvecklats fint!
Annars är det lite tråkigheter här. Både Stjarni och Vera har fångkänning. Stjarni svarade jättebra på medicineringen och tyckte efter första dosen att han var frisk och kunde gå ut... Det fick han såklart inte men nu har han stått utan medicinering några dagar och verkar klara det bra så nästa vecka får han väl komma ut i en liten hage. Vera tog det lite längre tid för att bli symptomfri, hon är under behandling nu och förhoppningsvis har det vänt. Det var efter förra helgen när det fullkomligt exploderade med grästillväxten när värmen kom. Alltid oroligt att ha hästar som inte är helt friska men det är bara att avvakta och se hur det utvecklar sig.
Min mamma har varit och hälsat på i helgen. Självklart körde vi Polo en runda! Här är mamma och Polo, lägg särskilt märke till den snygga flätan i manen!

20120518 Vad härligt när man får starta dagen med att bli alldeles hjärtevarm! När jag kom till Nyhammar i morse för att träna hästarna där hade Zassiah fölat! Ett alldeles bedårande stoföl som jag döpte till Jazmine. Zassiah fick ju ett föl när hon bodde hos mig - Zalka - som utvecklade sig till en riktigt trevlig häst. Hoppas Jazmine blir lik sin syster. Jazmine har pasohingsten Santos till pappa så det blir spännande att se om det blir en tölthäst av henne!

20120506 Idag har varit en händelserik dag! En häst har kommit, Nökkvi f-95, ska tränas en månad.
Audna f-08 har åkt hem efter ca 10 veckors inridning. Nu ska matte Agneta rida henne ett tag, kommer säkert att gå jättebra på hemmaplan, Audna har utvecklats fint under tiden här!
Sen har det varit öppet hus hos Inga i Nyhammar för andra året i rad. Väldigt kul att träffa alla människor som kommer dit och tittar på föl och hingstar!

20120505 Jag har ridit kurs för Nina Wahlström idag. Jag lånade gulliga Gulliver av Lajla för lektionerna. En rar häst och bra lektioner så det var en inspirerande dag!
Sen tog jag emot en ny träningshäst, Lexus f-08, som ska vara här på inridning i dryga två månader.

20120501 Jódis har åkt hem idag. Hon är ett sto f-06 som har varit här på träning en månad. En trevlig tjej att jobba med som kommer tillbaka för fortsatt utbildning till hösten.
Sen har jag ägnat mig åt att ordna med sommarhagarna så jag har kunnat släppa ut mina hästar där. Skönt att ha det gjort, fixa stängsel står inte överst på listan av mina favoritsysselsättningar direkt...

20120430 Idag har det hänt lite på hästfronten! Jag har börjat med två nya träningshästar, Dottla f-05 som ska tränas och såsmåningom vara till försäljning, och Eida f-07 som ska tränas en månad. Båda damerna står installade på Nyhammar, det ska bli kul att jobba där igen!
Har även börjat igen med en gammal bekanting, Vidalin f-08, som ska få lite hjälp med sin tölt. Vidalin ägs av Lajla som har sina hästar vid Slofallet så nu är det träningshästar lite överallt, kul med variation!
Jag har hämtat hem Avaldi idag också. Han är så supercool, beter sig mer som en 15-åring än som en tvååring. Min valackflock tog väl hand om honom. Nu får han bara vara ett tag, han är så väl grundhanterad sen han var föl.

20120429 Har under helgen fått den sista (tror jag) 40-årspresenten. Jag, mamma, moster och kusin har varit på spa i Vadstena. Otroligt och extremt skönt! Bara äta, vila, bli varm och ren och alldeles slö i kroppen. Fantastiskt skön helg! Men blev rätt nöjd med det på ett par dagar och är nu glad att vara hemma och igång igen! Men borde absolut åka iväg på såna här helger lite regelbundet!

20120419 Incheckning av ny häst idag. Det är Árgeisli f-05 som ska vara här en period på träning. Dom gamla träningshästarna funkar utmärkt och utvecklas fint! Roligt jobb!

20120417 Jag tror ingen som känner mig blir förvånad över att jag har köpt Laxi. Han var på inridning hos mig förra sommaren och fick en hjärteplats då. Nu kom han tillbaka på försäljning och jag försökte stå emot en hel vecka men sen bestämde jag mig för att köpa honom. Nu ska han först sättas igång och sedan vidareutbildas, han är riden ett par månader förra sommaren och har sedan vilat över vintern så det är lite jobb kvar. Det blir roligt att se hur han utvecklas framöver!

20120416 Ofsi har åkt till sin nya ägare Caterine idag. Han är en riktig raring och jag önskar er all lycka till! Ofsi har varit här på träning/försäljning några veckor.

20120411 Idag har Frej åkt hem. Han har varit här under 6 veckor på träning/försäljning men nu åker han hem till Karlstad igen. Frej är e. Jarl från Granbakken, alltså en av Ingas hinstar och det är ju alltid roligt att träffa på avkommor från dom!

20120409 Silfri har checkat ut idag och åkt till sin fodervärd Moa i Örebro. Jag tror dom kommer trivas väldigt bra ihop! För övrigt jobbar jag på med träningshästarna och dom utvecklas fint. Det är ju lite olika uppdrag, ett par inridningshästar och så några som ska vidareutbildas, jätteroligt med variation! Mina hästar har haft lite vila men nu har jag satt igång dom igen, just nu satsar jag mest på att få igång Hroi och Erill.

20120401 Idag har det fortsatt att komma nya hästar. Det är Jódis, ett sexårigt sto som ska vidareutbildas en månad. Ofsi, en stor fin musblackskäck, 8 år som ska tränas och är till salu. Ofsi var här för tre år sen på inridning så det är roligt att träffa honom igen. Så kom även Laxi f-04 och Lysa f-96, halvsyskon som är till salu båda två. Laxi var här i fjol, en häst som jag tycker riktigt mycket om, blev lite varm i hjärtat när han kom tillbaka nu. Mer info kommer snart på salusidan om dom nya hästarna!

20120331 Idag har det checkat in en ny häst. Det är Teitur från Ås, även kallad Ernst, född -08, som ska vara här på inridning i två månader. Stor och fin valack som det ska bli roligt att jobba med!

20120325 Härligt att det börjar våras på allvar nu! Hästhår överallt och tussilago i dikena! Just när våren tar fart gör även höstens bokningar detsamma, både med kurser och träningshästar. Vill ni ha plats för er häst under hösten, hör av er, som det ser ut nu är det trångt till och med september. Vad gäller kurser kommer jag prioritera de ställen som redan är igång med kurser nu, blir det luckor bokar jag givetvis in nya elever också!

20120312 Så kom den äntligen till slut - dagen då jag fyllde 40 år! Tack snälla alla ni som har hört av er med gratulationer på ena eller andra sättet - jag blir så glad för alla som hör av sig! Kram till er!

20120309 Landaljomi har åkt hem idag till Marie i Karlsborg. Han har varit här en månad på träning och har varit väldigt rolig att jobba med, så väldigt lik min egen Erill, glad och positiv med mycket egna idéer.

20120304 I helgen har jag varit i Karlstad och gått en kurs i manipulation och mobilisering av leder. Det har varit bra, nu ska jag bara smälta det nya jag har lärt mig och se vad jag vill använda i mina behandlingar i fortsättningen. Det är skoj att gå kurs och få nya idéer och träffa nya kollegor!

20120228 Idag åkte Fála hem till Karlstad. Istället kom Frey, en 4 årig silvermusblack valack som ska vara här för försäljning. Jag hade Frey här på inridning i höstas så vi är gamla bekanta. Frey är supermysig, cool och snäll, kommer bli en toppen familjehäst! Tölten behöver tränas på honom men han började visa tölt i höstas så nu fortsätter jag träningen med honom. Vid köp kan han givetvis gå kvar här för träning under en period om så önskas!

20120224 Idag kom det en ny träningshäst. Det är Audna f-08 som ska ridas in under två månader. Dom andra träningshästarna funkar fint, Fála har ju varit här i tre månader nu, en sån rar liten häst, alltid på bra humör! Silfri har jag börjat sitta på den här veckan efter att ha markarbetat honom under hans första vecka här. Landaljomi tränar på lite allt möjligt för att tona ner sitt ego litegrann, han är verkligen rolig att jobba med, tur för matte Marie att jag inte behöver fler hästar för då hade operation tjatning börjat nu... Julia tränar jag ju fortfarande ett par dagar i veckan och hon känns faktiskt riktigt fin nu, Emily var iväg med Julia och tävlade förra helgen med bra resultat så det var ju jätteroligt att det funkar bra för dom! Så allt rullar på här, och nu är det nästan vår!

20120212 Två nya träningshästar har checkat in idag. Silfri f-08 ska vara på inridning under två månader och Landaljomi f-05 ska vidareutbildas under en månad. Imorgon börjar jag pyssla på med dom, alltid kul med nya individer!

20120211 Idag har jag och Erill varit till Slofallet på kurs för Nina Wahlström. Det var kul att ha med Erill, första aktiviteten utanför Fänsäter vi gjorde ihop. Vi fick med oss bra övningar hem för att gå vidare med hans utbildning, Nina är kul och kreativ att rida för! Jag red även ett pass på Malins Todd som jag har ridit några dagar i veckan den senaste månaden. Det kändes riktigt bra och det var kul att stämma av att träningen gått framåt med honom! Nu ska han få ta det lite lugnt ett tag så får vi se om han behöver ytterligare träning framåt våren. Så en lyckad dag, ett kul gäng och god mat!

20120205 Idunn har åkt hem idag, hon har varit här på två månaders träning. En väldigt rar häst, mamma till min Avaldi så det har varit lite extra kul med henne! Nu ska hon bli ridhäst åt Suss i Karlskoga, hoppas på att träffa på ekipaget snart igen!.
Igår var jag på öppet hus hos Frida på Kungaskogens islandshästar. Det var lite olika aktiviteter och demonstrationer, jag hade lektioner för några intresserade ryttare. Väldigt kul med öppet hus och att träffa nya och gamla bekantingar. Trevlig kväll hade vi också med massa hästprat!

20120125 Välkommen i gänget Erill från Pollacktorp! Erill kom hit på försäljning strax innan jul och jag gillade honom så mycket att jag köpte honom själv! Erill och jag blev bekanta för ett par år sedan när han var här på inridning och nu är han alltså min! Roligt ska det bli att utveckla denna häst. Han har ett bra lynne och rör sig trevligt!

20120116 Ny försäljningshäst! Det är rara Fála som jag har haft på inridning ett par månader nu. En riktigt trivsam liten dam, Jarl från Granbacken är pappa och som morfar har hon Nökkvi fra Ryethøj som har varit mycket framgångsrik på tävlingsbanorna! Välkomna att höra av er om ni vill komma och titta på henne! Mer info under Till Salu!

20120109 Idag har jag börjat jobba på Slofallet igen. Det är ett par hästar som ska ridas under en period där nu. Julia och Todd, båda är gamla bekantingar som bara ska finslipas lite nu. Trevliga hästar och kul att träffa Slofallsgänget igen!

20120108 Jag har varit på semester några dagar i Småland och haft det kul och lugnt och skönt! Härligt! Jag har lagt ut en ny häst under Hästtips, det är Vilja från Hallagården som var här på inridning för några år sedan och som jag har följt senare då ägarna har ridit lektion på henne. Kolla in henne om ni letar häst! Sen finns ju Erill här också på försäljning. Han är en riktigt trevlig häst som är lättlärd och positiv. Honom ser ni under Till Salu!