Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2008

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20081231

Gott nytt år alla vänner och bekanta!!!

Då var det här året till ända. Det här var det första året jag hade egna ston som fölade. Det gick bra med det och fyra fina fölungar blev det - Zalka, Aqleja, Tira och Logi. Ett annat nytillskott i år är Dynur f-06 som jag köpte av Inga i somras.
Fyra hästar har sålts - Alvar, Andi, Amur och Aki. Dom har det bra hos sina nya ägare enligt de rapporter jag fått.
Sedan har det varit en jämn ström av träningshästar, framförallt islandshästar men en del andra raser har också varit här i år, det är skoj med variation! Tack alla ägare för förtroendet att träna era fina hästar!
Och alla elever - det är så kul att jobba med er!
För min egna del har jag gått en uppdatering i Centrerad ridning under sommaren. I början av året gick jag en kurs hos Axelsons om hästens rygg och sadeltillpassning. Under mars var det en fortbildning i Idrottsmedicin hos Bergqvists i Linköping. Så lite påfylld har jag allt blivit även om jag gärna hade hunnit med fler kurser!
Sammanfattningsvis får jag säga att 2008 har varit ett gott år! Jag ser fram emot 2009 och hoppas kunna fortsätta utveckla hästar, ryttare och mig själv!

20081230 Nu har jag haft semester ett par dagar och varit i mitt hemland Småland. Total semester! Sova och äta och träffa släkt och vänner. Nu är det dags att gå i tjänst igen. Det är skönt att vara ledig och bli förslappad några dagar men sen är det minst lika skönt att komma igång igen!

20081224  GOD JUL!!! Otroligt nog snöade det stora flingor i morse när jag åkte till stallet! Julstämning! Efter en dag fylld med hästträning som vanligt plus ett inhopp till stan för att inhandla dom sista julklapparna (pinsamt men sant...) så blev det lugn kväll med massa mat och trevligt sällskap! Mina ridhästar (och min lilla körhäst såklart) fick varsitt pannband med sitt namn på i julklapp av mig i år. Innerst inne kommer jag nog alltid vara en liten ponnytjej som gillar såna grejer. Ja, ja, det kunde väl vara värre antar jag. Nu ska jag se om jag kan trycka i mig några kalorier till i form av fett och/eller socker.

20081220 Idag har jag avslutat inridningen av tre ston hos Inga, det är Blika, Blaedis och Brá, alla tre årgång 2005. Duktiga tjejer och roligt är också att jag har ridit in/tränat deras mammor för några år sedan, Kola, Ljosbra och Indis. Brá är förresten halvsyster med Áki som jag sålde tidigare i höstas. Blaedis är halvsyster med Eydis som kommer flytta till mig om ett par månader. Så det är riktig släktfest! Så nu är det bara lite pyssel med Bondi kvar, ska hjälpa Frida att rida honom några gånger och sen är jag klar på Nyhammar för den här omgången, återkommer dit i mars. Det är alltid jättetrevligt att jobba där, mycket trevligt sällskap och fika! Men, nu ska det bli bra att ägna lite mer tid åt mina hästar, ska bland annat rida in Binni efter jul - det ska bli jättekul, har väntat och väntat på honom. Han har ju höga förväntningar på sig. Både helbror Eros och helbror Frosti har blivit kanontrevliga ridhästar!

20081219 Lite lugnare! Idag har jag haft mina sista lektioner på annan ort för i år, var i Ramshyttan och träffade fina frieserhästar och islandshästar. Nu blir det en del lektioner på hemmaplan under jul och nyår. Ska faktiskt bli riktigt skönt att samla energi och ha det lite lugnare ett par veckor. Sen uträttar vi underverk - eller hur alla elever!?!?! Tackar för en trevlig termin och nu ska jag äta choklad, lukta på blommorna och dricka vin som snälla elever har haft med sig som julklappar! Ni är så rara och roliga att jobba med allihop och gör så bra framsteg!

20081217 Nu har det varit mycket med Grimsö. Igår och idag har jag gått datakurs igen! Nu var det programmet InDesign som våran extremt tålmodiga lärare Vilijam guidade in oss i. Skoj program och nu ska jag göra foldrar så fort jag får tid med det! Igårkväll var jag med Grimsö på julbord. Smaskigt! Jag har ju hela 10%-tjänst på Grimsö och det är väldigt trevligt att träffa kollegor och vara social!

20081215 Avslutningsdag! Idag var det avslutning för måndagsgrupperna på Slofallet. Det har mest varit barbackaridning och lekar. Såååå kul! Till och med vuxengruppen fick leka. Vuxenelev M sa efter att ha förlorat i hela havet stormar ett par gånger ´men kan vi inte leka en lek där man inte kan vinna utan bara leka´. Sen vann hon i Ett-två-tre-stjärna och blev då helt vild och till och med galopperade ett ärevarv. Det finns dåliga förlorare och så finns det dåliga vinnare :). Nu har vi jullov fram till vecka 5 när vi kör igång igen. Jag vill tacka alla elever för en trevlig termin!

20081214 Fikadag! Idag kom nästan alla måndagselever till Slofallet och vi red och körde ponnysar och hade knytkalas. Jättemysigt. Alla hade med sig smaskigt fika som vi satt ute i snön och försökte fika slut på. Har idag upptäckt saffransskorpor. Jösses vad gott! Ska skaffa recept och sen leva på det fram till nyår!!!

20081212 Snö, snö, massor med ren fin snö som täcker över all lera!!! Nu blir det fint och ljust! Idag har varit en trevlig dag! Ulla har hälsat på sin Oskar och tittat på vilka framsteg han har gjort! Sen kom Gunilla och hälsade på Audur och provade att rida honom. Det var kul att se, gick jättebra! Det blir ett bra köp Gunilla! Ni kommer ha mycket skoj ihop, var så säker på det!

20081210 Mysla har åkt hem idag. Hon är ett islandssto f-04 som har varit här på inridning/träning under två månader. En väldigt ärtig liten häst! Matte Rita har varit en flitig besökare här och ridit på Mysla under träningstiden. Mycket nöje hemma nu med fina hästen!

20081209 Idag har jag namnsdag. Grattis till mig!
Jag har under dom senaste dagarna närt en fantasi om att bara ha en enda häst och ha den installad på en anläggning där vi aldrig behöver gå ut. Den kommer därför vara ren, torr och alldeles blank hela hela hela tiden. Inte den mista lerfläck minsann! Jag ska gå omkring med min sämskinnputsduk och avlägsna eventuella dammpartiklar från den. Jo, jo, önska går ju. Alla hästarna i verkligheten ser ut som (eller, rättare sagt, ÄR) smutsiga hårbollar men dom verkar iallafall rätt glada. Det närmaste *my-little-pony-skötsel* jag kommer är när jag sprayar illrosa märkfärg i man och pannlugg på Ingas silversvarta ungsto som jag håller på att rida in. För att se skillnad på henne och alla andra silversvarta hästar som trängs i hagen på Nyhammar... Mycket snyggt faktiskt!

20081204 Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag vaknade. Jag hade planerat en heldag med träning av hästarna. När jag så står i Ingas hage i morse ringer hon och undrar vad jag gör där och varför jag inte är på väg till Grimsö för att gå kurs om Photoshop. Vill inte, vill inte, vill inte tänkte jag som en motsträvig treåring... Hur det än blev så släppte jag ut hästarna och tänkte att jag kunde ge det en chans. Det var såååååå kul! Vad mycket saker man kan göra med en bild! Imorgon är det fortsättning på kursen, självklart ska jag bänka mig och ta reda på mer! Tack Inga för att du motar in mig ibland! Nu måste jag bara inhandla en ny kamera för min gamla funkar inte riktigt varje dag...

20081130 Nu är det verkligen mörkt. Men, om tre veckor vänder det och blir ljusare igen, det ska bli så skönt.
Igår var jag på Globen Horseshow. Det var skoj att komma iväg och titta hästar som är blanka och snygga utan lera på sig... Både jag och Inga är sugna på att skaffa en frieserhäst, dom är ju otroligt vackra. Så det var lite dreggel över snygga hästar och så lite shopping såklart!
Idag var jag till Bysala och tittade på en kurs i Akademisk ridning för Birgitta Järnåker. Det var intressant att lyssna på!

20081128 Titta in på Till Salu-sidan, jag har nu lagt ut Ofsi där. Ofsi är en supersnygg musblackskäck f-04 som är här på inridning. Han har varit här i ca 3 veckor nu och är en kanontrevlig häst att jobba med!
Jag jobbar vidare på Nyhammar. Idag har jag avslutat jobbet med tre damer där. Det var Leysing och Asta, båda f-04, och så Blida f-05. Trevliga damer! Nu får dom vila ett tag. Bondi (kungen av hästar enligt Inga) har jag ridit ett tag nu och fortsätter träna honom någon månad till tillsammans med tre ston som jag ska påbörja på måndag.
På Fänsäter rullar det på bra med träningshästarna. Har ett trevligt gäng inne nu! Mina egna hästar hamnar ju såklart längst ner i prioriteringsskalan. Försöker rida framförallt Tendra och Pavo nu men även Zassiah och Vera så fort det finns tid. Lauga har fått gå på vila ett tag. Jag är så nöjd med mitt egna gäng, så kanontrevliga hästar!

20081120 Nu har jag lagt ut Oskar på salusidan. Oskar är en åttaårig valack som har varit hos mig under två veckor nu och kommer stanna här i träning till mitten av januari. Oskar är efter Fönix och ser ut och beter sig som en klassisk Fönixavkomma - rejäl med bra ben och mycket man och cool i sättet! Han är riden men inte så mycket utbildad. Ett ämne för någon som vill ha en trevlig häst framöver! Oskar säljs till ett bra pris, matte Ulla är noggrann med var han hamnar så hör gärna av er till mig eller henne (telnr på salusidan) för mer information.

20081119 Skönt att det har frusit lite i backen! Och snö har det kommit också. Hmm, inte en enda häst är broddad, får ta tag i det med start imorgon!
Jag har börjat fundera på vårterminen, snart är det ju nytt år! Platserna för träningshästar är fyllda för hela våren och det börjar rulla in kursbokningar också så det blir väl ungefär samma struktur som under hösten. Tänker vara lite duktigare på att planera in ledig tid (japp, inspirerad sen i fredags från alla föreläsare som trycker på värdet med egen lugn slapp-tid!). Allt är ju så kul så det är lätt att överboka sig, men tror det är viktigt att ha lite tid över till sig själv, om inte annat för att tänka över jobbet ordentligt...

20081114 Idag har jag varit på konferensdag i Stockholm ´Kvinnor i tiden´ med mina kollegor från Grimsö. Det var en intressant dag med mycket värt att fundera vidare på. En del riktigt bra föreläsare som Jan Eliasson, Mark Levengood, Malin Sävstam och Ulrika Mässing med flera. Det var en bra kombination av föreläsare och jag är väldigt nöjd med dagen!

20081111 Inga direkt roliga nyheter att komma med här. Hösten har slagit till på allvar och det är lera och lera och lera. Hoppas att det fryser snarast!!! Igår morse när jag kom till stallet hade en älg varit inne i Johans hage och demolerat den fullständigt. Jösses vad dom kan dra sönder ett staket när dom kommer igång. Stackarn måste ha fastnat ordentligt i tråden och brutit av ett oändligt antal stolpar i sin framfart.
Igår fick jag också svar från SVA, jag skickade ju blodprov på Lauga och Vera i förra veckan. Tyvärr var ingen av dom dräktig så nu får det bli ridhästar av damerna under det närmaste året. Det blir ju bra det också!
Trevliga träningshästar har jag iallafall, både gänget i Fänsäter och dom nystartade hos Inga!

20081106 Idag har Yava åkt hem. Yava är ett fyraårigt New Foreststo som har varit här på träning under en knapp månad. Otroligt rolig häst att jobba med!
Hos Inga har jag nu avslutat jobbet med första gänget av ston, alla födda -04. Det är Silvertärna, Aska, Ljosadis och Idunn som har ridits in och tränats en månad. På måndag börjar jag med ett nytt knippe av Ingas hästar.

20081105 Gáta har åkt hem idag. Hon är ett fyraårigt islandssto och har varit här på inridning/träning under två månader. Nu är hon hemma i Borlänge igen. Nu ska matte Therese fortsätta att rida henne hemma. Det kommer gå kanonbra, Gáta är en trevlig tjej!

20081028 Nu är höstlovslägret slut. Vi hade avslutning nu ikväll med kadriljuppvisning och korvgrillning. Det har varit ett kalasgäng med tjejer, hade gärna fortsatt några dagar till med dom!

20081025 Mist har åkt hem idag. Mist är ett femårigt islandssto som har varit här på träning i tre veckor. Nu ska hon vara hemma ett tag och sen komma tillbaka på ett par veckors träning igen.
Vårat höstlovsläger började igår. Nio tjejer varav fyra är gamla bekantingar som har varit på läger hos Slofallet tidigare. Roligt att träffa dom igen och att träffa fem nya tjejer!

20081021 Idag har jag varit på instruktörsträff i Östervåla. Jag red lektion för Lotta på hennes häst Trazan, ett jättetrevligt litet sto! Sen hade vi fika och lite diskussioner. Det är så kul att komma iväg och träffa kollegor och få tänka lite högt en dag!

20081019 En kul avslutning på veckan! Jag har varit assistent åt Pia Paulsen idag, hon var på Fors gård och hade kurs och jag gick med henne där. Skoj och inspirerande att se en annan instruktör in action under en hel dag!

20081016 Hej och hå, en del veckor är mer arbetsintensiva än andra kan man väl säga... Den här veckan är det mycket av allt, ridning, elever och massagebehandlingar men allt är ju så skoj!!! Jag måste gratulera mig själv till att ha så trevliga kunder och elever och träningshästar! Det förgyller ju naturligvis långa arbetsdagar!
Idag har jag påbörjat inridning av ett knippe hästar hos Inga. Så nu kommer jag tillbringa lite tid där under dagarna under ett par månader framöver. Det betyder att mina egna hästar får en lugnare period nu. Jag satsar mest på att få igång Tendra och Zassiah och naturligtvis också på Pavos utbildning. Johan går rätt mycket lektioner nu.
Polo som har blivit en riktig tjockis måste igång nu. Jag körde honom häromdagen, det är ju så skoj men tiden räcker inte riktigt till för honom. Imorgon kommer Jenny med dotter Linnea och ska köra Polo. Förhoppningsvis kan dom komma någon gång i veckan och köra honom framöver så jag får hjälp med att hålla igång den lilla tjockisen! Hoppas han visar sig från sin allra charmigaste sida så dom vill komma tillbaka!

20081014 Idag har Mánanott åkt hem. Mánanott är ett sjuårigt islandssto som har varit hos mig på träning under två månader. Nu har hon åkt hem till Arvika. Hon är en jättetrevlig häst och det har varit roligt att träna henne! Nu får ni trava på hemma!

20081012 Tindra åkte hem idag. Tindra, ett sexårigt islandssto, har varit på träning i två månader. Hon är stor och en cool tjej som har varit trevlig att jobba med. Nu åker hon hem till matte Carina i Köping igen. Tindra är uppfödd av Inga och det är ju lite kul att jag känner hennes syskon och föräldrar. Syster Venus har ju Inga som ridhäst och henne har jag tränat relativt mycket. I höst/vinter ska jag träna Bondi och Silvertärna åt Inga, helsyskon till Tindra båda två!
Sen kom Yava, ett fyraårigt New Foreststo. Yava ska vara här på träning en månad och står också till försäljning. Mer info kommer.

20081010 Saga har checkat ut idag. Saga är ett fyraårigt islandssto som har varit här på inridning/träning under två månader. Nu ska hon vara hemma i Säter under ett par månader och sen kommer hon tillbaka för vidareutbildning. Matte Susanne har varit väldigt duktig under träningstiden och varit här och ridit lektioner på Johan många gånger! Saga har varit jätterolig att jobba med, smart och ambitiös häst!
I förmiddags lyckades jag också bli sparkad av Aqleja, en spark på varje lår och en smäll över revbenen. Det var helt mitt eget fel, jag blev irriterad på Aqlejas mamma Vera och Aqleja blev trängd. Det gjorde rätt (jätte!) ont och det plus frustrationen över både hästarnas och mitt beteende gjorde att jag var tvungen att sätta mig på foderbordet och storgrina så tårarna sprutade en stund, sen tog jag mig samman.... Det gör fortfarande rätt så jätteont över revbenen men det gick ok att rida dom hästarna som var kvar att rida för dagen. Imorgon har jag ridledigt, ska till Borlänge och ha lektioner hela dagen. Sen hoppas jag på att vara ihopläkt. Tänk vad dumt det kan bli och vad fort det går när det händer.

20081008 Polo har kommit hem idag! Han har varit kvar hos Malin efter ridlägren men idag hämtade vi honom. Jag ska försöka ta mig tid med honom och köra, det är ju faktiskt riktigt skoj! Och Polo är ju en smart och rolig ponny att jobba med!

20081004 Idag har jag varit på Centrerad-kurs med Toini i Bysala. Vi hade mycket avsuttet och sen red jag en lektion på Johan. Det var en väldigt bra och givande dag!
Budda kom tillbaka till flocken idag. Han är en treårig ponny som har varit hemma i Sala och blivit riden under sommaren, nu ska han gå inackorderad i flocken under vintern och vila sig. Varmt välkommen tillbaka, det är en söt och trevlig ponny!

20081003 Áki har flyttat till Norberg idag. Nya matte Annelie tog med honom hem direkt efter veterinärbesiktningen. Har fått rapport på telefon om att allt har gått bra med färden och ankomsten dit. Hoppas ni kommer trivas ihop nu! Jag ser fram emot att få rapporter om eran utveckling framöver! Annelie är en jätteduktig tjej och det kändes bra att sälja Áki till henne!

20081002 Idag kom Camilla Hulth, c-tränare i dressyr till Fänsäter. Jag red för henne på Johan, det gick bra förutom i slutet när han fick för mycket mjölksyrakänningar. Antagligen känner han fortfarande av distansen. Vi tränade på skolorna och växlingar mellan sluta och öppna. Jag trivdes bra med Camilla som tränare så jag hoppas det blir flera tillfällen framöver. Åsa och Adall hade också kommit ner hit för att rida för Camilla, Åsa var också nöjd efteråt! Det är SKOJ att träna!!!

20080928 Dynur har fått komma till Fänsäter idag. Han har gått i Ingas hingstflock sen jag köpte honom i början av sommaren. För ett pra veckor sedan var vi ju till Borlänge och kastrerade honom och han har fått gå kvar hos Inga och läka ihop. Nu tog jag hem honom och lät honom gå in med dom andra unghästarna. Aki är som vanligt en klippa när det kommer någon ny häst till flocken och tog hand om Dynur på ett kanonbra sätt!

20080927 Nu har Silver flyttat hem till Ekolsund. Silver är en ettårig shetlandsponny som har varit här sen november i fjol och fått växa upp i unghästflocken.

20080926 Zephton åkte hem idag, han är en tvåårig valack, korsning varmblod/paint. Han har varit här på sommarbete. Nu är han hemma i Örebro igen.

20080925 Idag har jag satt igång Tendra och Zassiah. Dom har ju varit mammalediga men nu är det dags att komma igång. Ska bli jättekul att vidareutbilda tjejerna!

20080923 Höstens första instruktörsträff var idag i Östervåla. Jag red lektion på Lottas häst Trazan, mycket trevlig tjej! Sen hade vi en del intressanta diskussioner innan det var dags att åka hem.

20080922 Idag hade Nerkes Allehanda mig och Johan på bild på förstasidan! Vi blev fotade igår på Fornabodaritten och det var ju jättekul att dom satte oss på förstasidan såklart. Rolig bild var det på oss, jag har naturligvis ringt och beställt ett par kopior av denna idolbild!

20080921 Johan och jag har varit och ridit Fornabodaritten idag. Vi red 30 km och hade en jättetrevlig dag! En mycket trevligt arrangerad tävling med supertrevliga och hjälpsamma funktionärer. Tack så mycket till Nerikes Distansryttarklubb för en kanondag! Johan var så duktig och skötte sig glimrande bra! Jag är så glad att han fortfarande är såhär fräsch!

20080918 Under dom senaste veckorna har jag ridit in två fjordvalackar åt Malin, Åskar 3 år och Cree 4 år. Vilka coola killar! Nu tar Malin över ridningen av dom, mycket nöje önskar jag! Fjordingar är mysiga hästar! Någon gång i livet vill jag ha en fjording, vi får väl se när det blir.

20080913 Borlänge igen! Jag har haft kurs i Borlänge idag, jag träffade bland annat Alvar, som jag sålde till Maria i januari. Det var jätteroligt att se honom igen och Maria har förvaltat honom väldigt väl!

20080911 Idag var vi till Borlänge med Dynur och kastrerade honom på ATG-kliniken. Allt gick bra! Vi passade också på att hälsa på Åsa och hennes hästar i Borlänge. Det var kul att se Åsas flock, det är fina hästar hon har hittat att köpa under året! Se Åsas hemsida Åsa Eriksson

20080906 Idag har det varit färgkurs hos Inga. Lena Berntsson hade vänligheten att dela med sig av sina kunskaper om hästarnas färger. Jag blev lite klokare i detta ämne och bugar och tackar Lena och Inga för en trevlig dag! Sammanfattningsvis kan man kan väl säga att det är mer komplicerat att hålla reda på alla färganlag än det är att träna hästarna...
Hästarna går framåt i sin utbildning, jag har inne ett riktigt trevligt gäng med träningshästar nu, på lite olika utbildningsnivåer och med olika träningsmål och det är såklart skoj! Aki blir bättre och bättre hela tiden nu, Åsa red honom idag och det är riktigt roligt att se honom under ryttare! Han är stadig i tölt nu och börjar söka sig rätt i form. Pavo är fortfarande valpig men börjar koordinera sig bättre och bättre
På undervisningssidan har jag nu landat efter kursen och känner mig riktigt taggad och har många funderingar och idéer.

20080902 Nu har jag varit på en uppdatering med andra CR-(centrerad ridning)instruktörer i Östervåla. Den här gången var Christa Muller från Scweiz inbjuden som instruktör. Det var riktigt trevligt att lära känna Christa! Både hon och andra instruktörskollegor bidrog till en inspirerande kurs! Nu ser jag fram emot att få praktisera på mina elever!!!

20080829 Idag har veterinär Helena Holm varit här och kastrerat några unghästar. Det var inackorderingsAnton och inackorderingsSilver och min egen Frodi som blev kastrerade. Allt gick bra och det är skönt att ha det gjort!

20080828 En lite lugnare dag! Hade för en gångs skull ingen tid att passa på hela dagen! Aki och Pavo fick därför lite specialbehandling idag och fick träna på att gå över presenning och också ha den över kroppen och släpa runt på den. Dom var så duktiga! Min plan är ju att köra in Pavo under vintern så det är bra om han lär sig att det kan släpa saker efter utan att bli hysterisk. Han är så rolig, lär sig saker så otroligt fort och har ett väldigt gott förtroende, säger jag att något är ok så är det också ok. Han är helt klart en värdig efterträdare till Johan som lär gå i pension snart, Johan har också fått stå ut med det mesta under åren.
Aki klarade också övningen galant och det var lite extra kul - när jag red in honom tålde han inte att jag hade prasslig jacka på mig - det var många ridturer i regn utan regnjacka innan han lärde sig att det var lugnt med prassel. Idag kunde jag klä in honom i prasselplasten utan att det var så märkvärdigt. Dom utvecklas dom små liven!

20080826 Jag håller på med projekt - *låta Aki bekanta sig med flera ryttare*. Unghästarna blir ju lite insnöade på mig och det är nyttigt för dom att träffa på olika typer av ryttare. Ingas dotter Frida har ju ridit honom flera gånger och det har gått jättebra. Igår var Åsa och hälsade på och fick då rida ut på honom en sväng. Dom trivdes jättebra ihop! Idag red praktikantVeronica lektion på honom. Det fungerade också alldeles utmärkt. Han är en rar liten häst och jag börjar fundera på om han skulle få stanna och skolas in till elevhäst, han har så lätt för sig med gångarterna så han kommer nog fungera utmärkt för elever! En liten pärla! Än så länge står han till försäljning så får jag se framöver.

20080822 Jag och Åsa har nu varit på Gotland och hämtat hem två hästar som Åsa köpt av Cilla Olsson på Stenstuge islandshästar. Vi fick med oss Bleikskjķna och hennes hingstunge Vinur, kvar finns två ettåriga ston som också ska till Åsa i Borlänge inom kort. Spännande spännande!
Vi har haft det väldigt trivsamt på Gotland. Bland annat har vi tittat på peruanska pasos hos Micke och Cathrine, dom har en helbror till Santos (Ingas ettåriga pasohingst) som är fyra år nu och så otroligt vacker! I morse var vi också på Lojsta hed och tittade på russflocken där. Det är något jag har velat göra sen jag var barn och hängiven russryttare! Väldigt roligt att vi hittade flocken! Så det har varit en jättetrevlig kombination av jobb och semester. Stort tack till Cilla för gästfriheten!

20080818 I morse var jag ute och red med Inga och Frida rakt ut i urskogen. Jag är rätt tråkig när jag rider ut och håller mig på vägar och stigar för att kunna träna hästarna. Inga gillar mer att rida rätt ut i skogen. Det är ju jättenyttigt för hästarna att lära sig att lyfta på benen. Jag red på Pavo som skötte det jättebra. Frida red på Aki, dom är så jättefina ihop!
Lina kom och red lektion sen. Nu börjar hon Dille islandshästgymnasium nästa vecka. Jag hoppas att allt blir bra däruppe! Och Lina - skicka rapporter framöver så jag får höra hur det går!
Ridskolan har startat idag. Skoj att träffa eleverna igen! Nu ser vi fram emot en rolig och lärorik termin!

20080816 Idag har vi haft avslutning på sommarens sista läger. Det har varit en toppensommar med mysiga lägerungar! Nu tar höstens jobb vid med träningshästar och elever. Det har anlänt tre träningshästar i veckan, jag har startat upp dom och det verkar vara tre jättetrevliga hästar. Skoj! Ridskolan startar på måndag och jag ser fram emot att träffa de eleverna igen!

20080811 Nu har jag varit iväg till Östervåla under några dagar och varit kursasssistent. Jag har haft det väldigt bra och fått med mig idéer och inspiration hem! Så nu ska jag jobba på ett tag innan det är dags att själv åka på kurs!

20080807 Stallet är i princip färdigmålat nu. Nu är det bara lite kvar som jag kan fylla i när det blir tid, annars får det vara till nästa sommar. Resultatet - ska jag utrycka mig blygsamt så blev det GALET FINT!!! Vilken extremt trevlig och färgglad arbetsmiljö jag kommer att ha i fortsättningen!

20080803 Vi har hämtat hem Lauga och Logi. Dom har varit hos Inga och nu hoppas jag att Lauga är dräktig med Fönix igen. Skönt att ha alla ston med föl hemma nu!

20080730 Idag har vi äntligen hämtat hem Vera och Aqleja. Vera har varit på betäckning i Arboga, hon tog sig inte första brunsten så hon har varit borta i nästan fem veckor. Nu hoppas jag att det har tagit sig, annars får hon vara ridhäst i år. Skönt att ha dom på plats igen!
Jag har varit ledig några dagar och passade på att åka till mamsen i Småland. Jag lyckades pricka in sista höskörden precis så jag hjälpte till med det. För övrigt har jag shoppat, gått en jättefin vandringsled på en mosse, simmat, träffat min favoritbror och även Lotta, min mycket trevliga 'elaka styvmor'. Naturligvis har jag även beundrat mammas och Runes kor!


20080724 Dagarna bara flyger iväg. Det är läger, målning och ridning på dom egna hästarna. Johan tränas inför en kortare distanstävling i höst, Aki tränas för försäljning och Pavo har mest bara kul - han är fortfarande valpig.
Ibland blir jag väldigt energisk och får bra idéer, jag kom på i våras att jag gärna ville ha lite blommor på väg ut mot ridbanan. Jag har absolut inga gröna fingrar och har väl aldrig tidigare gjort ett blomsterland men sagt och gjort, hyresvärd grävde med grävmaskin och jag köpte fröer och sådde. Sen hände inget, inget, inget, inget men sen började det blomma och det blev så väldigt fint. Kul att ha det såhär istället för att se alla nässlor som brukade finnas där!


20080718 Commķn har just åkt hem till Örebro. Han är en åttaårig valack som har varit här på töltträning i tre veckor. Han har utvecklats jättebra så nu åker han hem till Peter och Cecilia på Vindbacka islandshästar och fortsätter att jobba där. Han har varit väldigt rolig att jobba med, en ambitiös häst!
Under tre veckor har jag tomt på träningshästar och ska ha det lite lugnare. Ridlägren tuffar på och är kul att jobba med, och för övrigt ska jag ägna mig åt mina egna ridhästar och åt att fortsätta måla i stallet och göra det fint inför vintern.

20080716 Inatt födde Ingas sto Salka ett stoföl som jag har tingat sen hon knappt ens var tillverkad... Jag blev jätteglad att det blev ett stoföl, hon är helsyster med Binni som jag har nu och Eros och Frosti som jag har haft tidigare. Alla bröder har varit jättetrevliga individer så nu hoppas jag på att syster yster blir lika trevlig!


Vi var och badade idag med lägereleverna. Jag red på Annas kallblodstravare Lycka och badade med henne för första gången. Hon var en riktig turbomotor ut i vattnet och simmade så det stänkte om det. Vilken rolig häst!

20080715 Pavo och jag har varit och badat idag igen. Han är verkligen den optimala hästen: för mitt vuxna jag har han en ordentlig kapacitet och mycket bra gångarter, för mitt barnsliga jag är han en vit fin sagoponny som är bekväm att rida barbacka på och dessutom gillar att simma... Kan det bli bättre?
På Strömsholm i söndags träffade jag på Pia, Jeanette och Nelly - som köpte Andi av mig för ett tag sedan. Dom var så otroligt nöjda med honom och han sköter sig så bra! Det värmer att höra såklart. Jag ska åka förbi och hälsa på i augusti när jag ska till Östervåla, det ser jag fram emot!

20080713 Idag har vi varit ett gäng och tittat på finalerna i islandshästSM. Det var jättekul att se alla fina hästar och att shoppa lite! Och skönt med en semesterdag! Imorgon kommer tio nya lägertjejer, det ska bli skoj att träffa dom!

20080710 Nu har jag fått rapport om att Vera blivit betäckt med Sirocco i tisdags och en gång till idag så nu är det bara att hoppas att det tar sig. Vera får stanna kvar i Arboga och ultraljudas på 16:e dygnet för att konstatera om hon är dräktig eller inte. Börjar se fram emot att få ta hem henne, Aqleja måste vara stora damen nu, det var ett par veckor sen jag såg henne och hon fyllde ju en månad första juli.

20080706 Oj vilken nyttig dag! Har kalkat stallet lite (trååååkigt), tvättat i stallet, vi har kört in allt hö (skönt att det är inne!!!). På kvällen stack jag, Inga och Frida ut och red på en tretimmars-tur. Jag hade med mig Aki. Han är så duktig men han tyckte nog vi var ute lite länge... Kul var det iallafall tyckte vi alla sex och det kommer bli fler långturer under sommaren!

20080705 Anna och Peter har varit här idag och hämtat sina 5-åriga islandsston, Vilja och Tildra, som har varit här på inridning/träning i två månader. Nu ska dom hem till Örebro och jag ser fram emot att träffa er allihop igen!
Vi skjutsade Lauga och Logi till Nyhammar idag så nu ska Lauga bli ombetäckt med Fönix. Frodi och Logi ser så fina ut så det var ett lätt val av hingst!
Sen var jag och Frida ute och red på Pavo och Odinn. Vi bytte häst så Frida fick rida Pavo och det gick jättebra! Sen badade vi med hästarna och Pavo och jag var ute och simmade. Han är ju så otroligt trevlig så nu tror jag att jag har kvar honom ett tag och ser hur han utvecklas. Han kan nog bli en jättetrevlig elevhäst framöver!

20080702 Dagens citat från Laila när vi var och badade med ridlägerbarnen... ´först säger du att du inte ska bada och sen är du värre än ungarna´.... syftande på mig. Kul värre var det, badade både med russet Prinsen och fjordingen Mimmi och hade race med sommarjobbande Malin. Skoj skoj! Nu hoppas jag att det är så här varmt och skönt på alla badutflykter resten av sommaren!

20080701 Så var det juli, det är inte klokt vad tiden går fort! Kalimero, en ettårig jättefin arabhingst, åkte hem idag. Han har varit här på bete under ett par månader men nu var det dags att flytta. Två ridläger har gått och ett tredje har startat idag. Jag har fått mejl från ett par av tjejerna från förra veckans läger och det är såklart jättekul att höra från dom! Det värmer och är så roligt när eleverna är nöjda och vill komma tillbaka!

20080627 Nu har det gått några trevliga dagar igen. Ridlägereleverna har tagit ryttarmärke och jag har varit med dom på badutflykt med hästarna och idag körde vi en runda med shettisarna. Det är så mysigt att se Polo på lägret, flätad och fin! Aki och Pavo rids på Nyhammar och nu har även Pavo varit och badat. Han gick rätt i vattnet och tyckte det var rätt skönt tror jag. Annars tränar jag mest galoppfattningar med Pavo, han har så stark och stor trav att han tycker galopp är överskattat... Aki är pigg och glad och får träna tölt nu. Men mest är killarna ute på turer och har kul och är unghästar. Johan har jobbat på lektion och gör ett bra jobb, senast igår med Åsa. Idag var Anna och hälsade på sina ston som jag har på träning och vi red en sväng med dom. Anna är en ambitiös ägare som är här nästan varje vecka, det är jättekul med engagerade ägare! Förutom alla trevliga elever och hästägare är det lite mer trista och praktiska grejer som ska ordnas. Stallet ska kalkas om och det ska målas här och där, det kommer bli jättefint när det är klart men det ska ju göras också... Men snart kommer jag att rapportera om att det är fixat och klart!

20080624 Vera och Aqleja har idag åkt till Hamre seminstation i Arboga. Vera ska betäckas om med Sirocco som är pappa till Aqleja och förhoppningsvis blir det en lika fin unge nästa år! Måste säga att dom är mycket trevliga och proffsiga på Hamre, var väldigt nöjd med deras service förra året så det känns bra att lämna stoet där igen!

20080622 Āki och jag var ute och red med Inga och Venus idag. Jättekul! Vi red ner till sjön med hästarna, det var lite för kallt för att bada på riktigt men vi vadade iallafall runt i vattnet. Áki har ju aldrig varit i sjön innan men han tyckte det var helt ok och nästa gång blir det bad på riktigt. Han är jättemysig att jobba med och utvecklas riktigt bra! Ser fram emot en rolig sommar med honom!
På kvällen var jag och hade lektion för ´mina´ westernryttare, ett roligt gäng att jobba med!

20080620 Glad midsommar! Idag flyttade jag över Pavo och Aki till Nyhammar och ska träna dom där under sommaren. För att både hästarna och jag ska få miljöombyte och för att få trevligt sällskap på uteritter! Det är lite ridlägerkänsla att packa in hästar och grejer och åka iväg med dom, även om det bara är en mil... Skoj ska det bli iallafall! Idag passade jag på att ta det lite lugnt och tog mig tid till att åka och hälsa på Dynur som går kvar i sin hingstflock över sommaren innan jag tar hem honom. Han är så jättetrevlig och påminner mycket om storebror Fani!

20080619 Glitra åkte hem till Örebro idag. Hon är ett 6-årigt islandssto som har varit här på träning under en månad. En kanontrevlig häst att jobba med. Nu önskar jag Sofie och Mia lycka till med träningen hemma och vi ses förhoppningsvis snart igen!
På Stall Slofallet hade vi avslutning på första ridlägret idag. Eleverna red en kadriljuppvisning för sina föräldrar - i hällregn. Dom var väldigt tappra och genomförde en trevlig uppvisning!
En annan rolig sak idag var att Jenny var här och red lektion på sin fina häst. Idag var Jennys dotter Johanna, 11 år, med också och red med på lektionen på Johan. Det var jätteroligt att se honom, han var så uppmärksam och duktig på Johannas hjälper och tog hand om henne på ett väldigt bra sätt. Johanna var också väldigt duktig!

20080615 Eydis har avslutat sin träningsperiod idag. Eydis är ett fyraårigt islandssto som har varit hos mig på inridning en månad. En jättetrevlig häst att jobba med! Eydis är moster till min tvååriga Doni och i fjol red jag in och tränade Donis mamma och Eydis syster Leira åt Inga. Så det har varit roligt att lära känna Eydis! Nu ska hon hem till matte Lena i Storå och jag hoppas jag ser mer av dom båda framöver!

20080614 Hejdå Andi! Idag var Andis nya ägare Nelly, Jeanette och Pia och hämtade honom. Det var tre glada och förväntansfulla tjejer som kom. Även om det var tråkigt att skiljas från Andi, som bott här sen han var liten, är jag övertygad om att han kommer få det fantastiskt bra med sina nya ägare! All lycka till och vi ses framöver!
Andi med sina nya ägare!

Sen hade vi ridlägerstart på Stall Slofallet idag. 10 tjejer har kommit för att gå 6 dagars läger. Jätteskoj! Nu kör vi läger i stort sett hela sommaren!

20080613 Välkommen Logi! På torsdagkvällen när jag skulle titta till Lauga var det snart dags att föla. Jag stannade kvar och väntade och väntade men strax efter tolv på natten satte det igång! Allt gick fint och snart hade Logi kommit. En sån fin unge med enormt långa ben! Pappa är favorithingsten Fönix och det var väl därifrån dom långa benen kom! Lauga var den sista av mina ston som skulle föla i år så nu är det över med väntan för den här gången!

20080611 Jag och Johan har varit i Bysala för terminens sista träning för Toini. Det gick kanon, vi jobbade mycket med samling och Johan tyckte att vi kunde börja med skolorna ovan mark direkt och inte ta omvägen runt piaffen... Johan är för övrigt mäkta stolt över fölungarna som han säkert tror att han är pappa till. Han är så duktig och försiktig med ungarna!

20080610 Idag var Alexandra här och hämtade sin Falki. Falki är en fyraårig islandsvalack som har varit här på inridning/träning under 5 veckor. Nu ska han åka hem till Linköping och ha semester och sen kommer han tillbaka hit på träning i höst.

20080607 Fina Frenja har åkt hem till Falun idag. Frenja är ett fyraårigt islandssto som har varit på inridning/träning under två månader. En sådan gullig liten dam! Nu önskar jag Anna all lycka till med sin fina häst och hoppas att vi ses igen!

20080606 Idag har Adall åkt hem till Borlänge. Adall är en fyraårig islandsvalack som har varit här på träning en månad. Jättetrevlig häst! Och jättetrevlig ägare Åsa som är en flitig besökare och har ridit lektioner både innan och under träningsperioden. Och som kommer igen och rider framöver också. Vi avslutade idag med att rida och bada. Jag tog med Ingas sto Venus som jag tränar nu och så fick hästarna och vi bada ordentligt. Jätteskönt att svalka av sig i värmen tyckte alla fyra!

20080601 Välkommen Aqleja! Vera födde ett stoföl i morse. Jättefin unge med låååånga bakben! Det är Veras första föl och hon är så duktig som mamma! Idag har vi också haft avslutningsutflykt för ridskoleeleverna. Vi hade jättemysigt, en del körde ponnysar och andra red men alla hade med sig jättegott fika och vi hade en trevlig stund ute i skogen!

20080529 Idag har jag tingat en ny häst från Inga. Dynur är en svart tvåårig hingst e. Fönix från Lyraninge (såklart). Jag har haft tre helbröder till honom innan, Ask, Fáni och Fraendi. Dom har varit så otroligt trevliga alla tre så det känns helt rätt att köpa en fjärde brorsa!

20080527 Välkommen Tira! Idag födde Tendra ett rödblackt stoföl som ska heta Tira. Hon är efter Jarl från Granbakken och ser alldeles bedårande ut!

20080522 Stelpa, ett 16-årigt islandssto, har åkt hem till Örebro idag. Stelpa har varit på träning i två veckor och ägare Maria har varit här några gånger och ridit lektion. Nu hoppas jag att allt går bra på hemmaplan och att vi ses snart igen!

20080521 Heidar har åkt hem till Söderbärke idag. Han är en 14-årig islandsvalack som har varit på en kort men intensiv träning där matte Helena har hunnit med en del lektioner också! Nu är det bara att kämpa på hemma tills vi ses igen!

20080520 Idag har jag varit på vårens sista instruktörsträff. På lektionen red jag Nimbus, ett stooort svenskt halvblod, en riktigt välskolad gentleman, mycket trevlig häst! Som vanligt trevligt att träffa kollegor!

20080518 Snö! Jag har varit i Hagfors och haft lektioner idag hos ett jättetrevligt gäng. Min förvåning steg dock under resan med ökande snödjup... Värmlänningarna själva var inte heller helt nöjda med snön och det kan jag verkligen förstå.

20080516 En annorlunda dag! Idag har jag tillsammans med kollegor från Grimsö varit på en inspirations-/konferensdag i Stockholm *Kvinnor och arbetsliv*. Mycket bra föreläsare, tex Jonas Gardell, Mia Törnblom, Eva Hamilton m fl. Det var mycket tänkvärt som sas och det är en del att smälta nu i efterhand! För övrigt har hela veckan varit strålande rolig med flera elever som har presterat lite extra!

20080511 Idag har Maia åkt hem till Linköping. Maja är ett femårigt haflingersto som har varit här på träning i två månader. Nu hoppas jag att hon och ägare Anna får det bra hemma!

20080509 Välkommen till världen Zalka! Zassiah har inatt fått ett stoföl efter lipizzanerhingsten Ramon. Hon är brunskimmel som sin mamma och en långbent fin tjej! Pigg och nyfiken är hon såklart också, en perfekt och exemplarisk liten unge helt enkelt! Namnet Zalka har hon fått efter Ingas fina sto Salka, mamma till många fina ungar!

20080508 Jag och Andi har varit på kurs idag för Pia Paulsén. Andi skötte sig exemplariskt, han är jättefin! Han börjar hitta bra i tempoväxlingar i tölt och rör sig riktigt trevligt! Han kommer att säljas framöver till någon som vill utbilda honom vidare.

20080505 Fina Engla är på väg ner till sin nya ägare Eva i Kivik. Lycka till med Engla, hon är en kalaspingla! Jag tackar Berit för förtroendet att få träna och förmedla Engla, det har varit en jättetrevlig bekanskap!

20080503 Idag har jag varit på John Moore-clinic. Det är kul att se honom jobba med hästarna och jag fick med mig lite nya idéer hem. Det var andra gången jag var och tittade när han har clinic och jag kommer säkert att åka igen. Imorgon anländer några nya träningshästar, ska bli skoj att träffa dom och se vad det är för några. En känner jag sen tidigare men sen är det nya bekanskaper.

20080501 Polo har flyttat till Slofallet för sommaren idag. Han ska sommarjobba för andra året i rad på ridlägren. Sen har Frodi fått gå ut i unghästflocken idag. Han har gått kvar med sin mamma väldigt länge och tyckte det var sådär att behöva flytta... Som tur är finns Áki bland unghästarna och han är så duktig på att ta hand om nya hästar som kommer till i flocken, guld värt med en sådan häst!

20080426 Idag var det två utcheckningar. Tigull, en 4-årig islänning som varit här på träning en månad. Matte Jenny har varit här och ridit honom under träningen så jag är säker på att det kommer gå utmärkt på hemmaplan (i Hagfors)! Sen åkte Budda hem till Sala, han är en 3-årig ponny som har gått i flocken under vintern. Nu ska han hem och ridas och sen är han välkommen tillbaka i höst!

20080424 Perla har åkt hem till Linköping idag. Perla är en korsning varmblod/island och en snygg långbent dam som har varit här på inridning i två månader. Hon har varit kul att jobba med, lättsam och träningsvillig häst. Nu åker hon hem till Johan och Therese för att fortsätta tränas på hemmaplan. All lycka till med er fina häst!

20080423 Jag och Johan var i Bysala och tränade för Toini. Det gick rätt bra, vi har fått med oss lite övningar hem så nu ska vi träna på tills nästa gång vi träffar Toini!

20080422 VÅR! Jösses vad det är skönt nu! Idag såg jag två tvärsäkra vårtecken, en kopparödla och en shetlandsponny med rockard efter! Polo fick gå sin första körtur för säsongen. Skoj! Åsa var här och red lektion på Johan och följde med ut på körturen, jättetrevligt att ha sällskap!

20080420 Idag har Tequila åkt hem till Örebro. Tequila är ett femårigt tinkersto som har varit på träning under en månad. Jätteduktig häst! Ägare Nina har också varit duktig och varit här och ridit lektion under träningstiden. Nu ska Tequila på betäckning och sen ska Nina ta hem henne och fortsätta rida. Jag hoppas på att träffa Tequila och Nina framöver hemma i Örebro! Ett jättetrevligt ekipage att jobba med!

20080418 Kráka har åkt hem till Örebro idag. Hon har varit här under två månader på träning. Kráka är en superambitiös häst och hennes ägare Veronica har varit mycket flitig och kommit hit och ridit lektion varje eller varannan vecka under hela träningsperioden. Så nu tror jag det kommer gå glimrande på hemmaplan! Jag hoppas se mer av både Veronica och Kráka framöver!

20080417 Sådärja... Idag gjorde jag en inte helt lyckad *avsittning* och landade rätt på bakhuvudet. Blev lite groggy och efter order från Malin åkte jag in till sjukhuset. Där fick jag lata mig på en brits ett tag och sen fick jag skallen röntgad. Det såg helt ok ut så det var bara att åka hem och rida igen. Malin, min omtänksamma vän som jobbar på sjukhuset, blev inte imponerad av min snabba come-back till arbetslivet minsann. Får lyssna på kroppen och knoppen dom närmsta dagarna. För övrigt är jag så glad över att det börjar torka upp och att gräset börjar komma igång!

20080415 Idag har jag varit på instruktörsträff i Östervåla. Trevligt att komma iväg och få lite inspiration av kollegorna!

20080411 Nu har Vaenting åkt hem till Falun. Hon har varit här på inridning/träning i två månader. Nu ska Annica fortsätta rida henne hemma och jag är säker på att det kommer gå bra, Vaenting är en riktig cooling som har varit rolig att jobba med!

20080408 Men det var värst vad segt det var med våren i år. Nu längtar jag verkligen efter sol, värme och att gräset ska börja växa! Jag måste skryta upp min häst Johan litegrann! Han har några ridelever som kommer och rider lektion på honom, idag var Åsa här och red. Han är så pedagogisk, om ryttaren gör rätt så gör han rätt utan att tveka och om ryttaren gör lite fel så gör han lite fel också, han är väldigt tydlig. En perfekt häst att lära sig på, han har ju 17 års skolridning i kroppen så han kan ju det mesta och vet vad som gäller! Det finns utrymme för fler elever att komma och rida lektioner på Johan - ring om du är intresserad.

20080331 Idag åkte Eleganth till Frövi. Han är en riktig sagoponny, riktigt ögongodis och mycket trevlig att träna. Han är korsning arab/welsh och verkar ha fått det bästa av två raser i sig! Han har varit här på inridning i två månader. Jag önskar Christina all lycka till med honom och tackar för förtroendet att träna denna mycket fina häst!

20080330 Fredag, lördag och söndag har vi haft ridläger på Slofallet. Det var ännu ett lyckat läger, mysiga ungar och tur med vädret!

20080327 Oj vilken träningsvecka! Idag var det dags för Pavo att följa med på premiärträning. Vi var i Nyhammar och tränade för Pia Paulsén. Det var mycket nya intryck för en ung ponny men mot slutet av dagen slappnade han av och var jätteduktig!

20080326 Jag och Johan har varit på träning för Toini. Det är så kul att träna nu!

20080324 Ámur har idag flyttat till sin nya ägare Michaela med familj i Sorunda. All lycka till med den nya hästen! Ámur har varit en av fyra fyraåringar som jag rider in åt mig själv i år. Fyra mycket trevliga hästar! Nu är Áki, Andi och Pavo kvar och fortsätter sin utbildning här.

20080318 Idag åkte jag till Östervåla för instruktörsträff. Jag red en lektion för Lotta på Nadden-min Östervåliska favoritponny, en duktig och ambitiös tjej! Idag var det inte så många kollegor samlade men vi var en liten tapper skara och det var trevligt att ses!

20080316 Nu har det kommit en ny försäljningshäst - Tindra från Lundby. Se mer om henne under Till salu, bild och mer info kommer inom kort. Katla har flyttat idag, hon är på väg till sin nya ägare Eva i Kivik. Jag önskar Eva lycka till med Katla och tackar Anna-Karin för förtroendet jag fick att träna och förmedla Katla.

20080312 Idag har Tindra åkt hem till Järnboås. Jag önskar Anna-Karin och fodervärden lycka till med Tindra nu, en jätterolig häst! Bibbi och Rita var här och red lektion också och hade med sig presenter och till och med sjöng för mig! Idag fyller jag nämligen 36 år minsann!

20080309 Jag har varit i Linköping över helgen och gått en fortbildning i idrottsmedicin på Bergqvists. Kanonkurs! Jag har fått med mig mycket matnyttigt att använda i mina behandlingar och mycket tankar om träning som jag kan använda både till människor och hästar. Jösses vad det är kul med träning och muskler!!!

20080302 Idag har Veronica varit och ridit på sin Kráka som är här på träning. Det gick jättebra! Nu ska jag och Kráka jobba på ett par veckor innan Veronica kommer tillbaka och rider igen. Jenny var och hämtade Einherji idag också. Einherji har varit på inridning här en månad. Jag är säker på att det kommer fungera fint hemma i Uppsala med fortsatt träning!

20080227 Just hemkommen från träning för Toini. Idag inledde jag med att förklara för Toini att jag bara ville göra någon lättsam övning för jag kände mig inte helt i form=mör i kroppen efter att ha vadat runt i leran... Sen gjorde jag och Johan vårat bästa träningspass på länge där allt bara flöt och stämde och fungerade. Jösses vad kul det är att rida!!! Och vad överraskad jag blev, trodde vi mest skulle orka kava oss runt i ridhuset och sen sitter allt bara som en smäck! Tror jag kunde bett honom om nästan vad som helst idag och det hade funkat. Ett av Johans dilemman är att han lätt blir spänd och på tårna när jag ber om ordentlig samling. Idag kunde vi växla mellan att trampa och att länga stegen och sänka formen, allt bara flöt.

20080223 Idag har Jenny varit här och provridit sin Einherji som är här på inridning. Det gick jättebra! Skoj när ägarna kommer och rider sina hästar!

20080222 Dķni har blivit kastrerad idag, veterinär Helena Holm var ute och allt gick bra som vanligt när Helena är i farten!

20080219 Idag var det äntligen dags för årets första instruktörsträff! Jättetrevlig dag i Östervåla, så kanonbra att träffa kollegor och utbyta tips och idéer! Inspirerande!

20080217 Det har varit en rolig helg med nya bekantskaper. I fredags träffade jag en grupp i Surahammar och igår en grupp i Avesta och hade introduktion till Centrerad ridning. Hoppas jag sådde några frön om sits och följsamhet!

20080213 Jag har varit på kurs i Stockholm måndag-onsdag. Det har handlat om hästens rygg och tillpassning av sadlar. Intressant och lärorikt!

20080210 Nu har Ára åkt hem till Västerås. Hon har varit här på inridning i två månader och ska nu hem till Agneta. Ára har varit jättetrevlig att jobba med och jag hoppas se henne igen framöver men då med Agneta på ryggen!

20080207 Hejdå Heidar! Det blev en kort men trevlig bekanskap med Heidar. Idag har han flyttat till Helena i Söderbärke. Jag önskar Helena lycka till med sin nya häst och tackar Lars-Håkan och Ewa för förtroendet att sälja Heidar.

20080203 Igår kom en ny försäljningshäst, Heidar. Jag har provat att rida Heidar idag och han är verkligen vänligheten själv! Det är roligt med trevliga hästar!

20080131 Mimir har idag avslutat sin träningsperiod och blivit hämtad av matte Yvonne för att åka hem till Ställdalen. Jag är fullt övertygad om att det kommer gå jättebra för Yvonne och Mimir på hemmaplan nu!

20080128 Inridningen för Áki och Ámur har startat så nu är alla mina fyraåringar igång. Skoj!

20080127 Adall, som jag har tränat åt Inga, har nu flyttat till sin nya ägare Åsa i Borlänge. Lycka till Åsa med denna fina häst!

20080126 Nu har jag lagt ut film på Tindra och Katla. Tack snälla Mona för att du ställer upp och filmar och fixar!

20080125 Veckan har varit bra och flera hästar har tagit stora steg i sin träning! Skoj när det lossnar! Lite extra kul är det att förutom islandshästarna har jag nu två ponnysar att jobba med, dels är det min egen Pavo och sen också Christinas sagoponny Eleganth (som verligen gör skäl för sitt namn!)

20080120 Ofeigur har nu avslutat sin träning hos mig och åkt hem till Christina i Töreboda. Det har varit en trevlig häst att jobba med!

20080116 Jag och Johan har varit och tränat i Bysala för Toini. Äntligen började träningen igen efter juluppehållet. Johan jobbade på bra och det är SÅÅÅÅ kul att träna honom nu!

20080115 Nu är det bestämt att Maria från Borlänge tar över Alvar. Dom har lärt känna varandra under några veckor och det verkar vara idel solsken! Jag önskar Maria all lycka med denna supertrevliga häst och ser fram emot täta rapporter om deras utveckling!

20081114 Idag har ridskolan startat igen. Jättekul att träffa alla elever och hoppas det blir en rolig och lärorik termin!

20080111 Ari och Katla som jag grundridit in har nu provats av matte Malin. Enligt rapport går allt jättebra och det är såklart kanonkul att höra! Lycka till med fortsatt träning!

20080110 Nu har jag påbörjat inridningen för Pavo och Andi. Ska bli jättekul att jobba vidare med killarna, alltid speciellt roligt att rida in hästar som har varit här länge. Andi flyttade ju hit som ettåring och Pavo som tvååring.

20080107 Jag och Johan har varit på kurs för Pia Paulsén. Det var en jätterolig dag, det är så kul att ha med sig Johan ut på kurs och jag är tacksam för att han är såpass fräsch, han fyller ju 21 i år.

20080103 Idag har Yvonne varit och ridit på sin Mimir. Det gick jättebra och hon återkommer nästa vecka igen och rider lektion. Mimir blir kvar några veckor till på träning.