Aktuellt

Nyheter/Blogg

Om mig

Team Nyhammar

Träning av häst

Centrerad ridning

Ridlektioner

Hästarna

Till Salu

Till minne

Massage

Kalender

Prislista

Kontakt

ReferenserNYHETER/BLOGG 2011

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

20111231 Nu är 2011 snart slut. Jag är nöjd med året som har gått, det känns som jag har hittat en bra form att kunna kombinera labbjobb och hästjobb och ändå hitta lite lugn och ro emellanåt!
Mina hästar har utvecklats bra under året tycker jag. Det är ju framförallt Funi, Hroi och Vera som jag har satsat på under året, det är trivsamma och roliga hästar att jobba med alla tre. Superstjärnan utvecklas han också och blir mer lyhörd och är stadigare i tölten nu än i början av året. Johan är ju i princip pensionär nu och behöver bara lalla ut på små promenadritter några gånger i veckan. The one and only Polo har ju fullt upp med att driva sin blogg men hinner ägna lite tid åt mig också ibland… Det senaste på Polos breda repertoar är att han numera behärskar spansk skritt!
Mananott, Filippa, Dynur, Aragon, Dimma och Munnin har flyttat till nya hem, jag får rapporter från de nya ägarna och allt går bra, det är skönt att veta.
Hroi och nu senast Avaldi har kommit till. Hroi fungerar som ridhäst åt mig och elever och Avaldi ska ägna sig åt att växa några år till. Han går i unghästflock på Nyhammar fram till i vår, då får han flytta hem till Fänsäter.
Många träningshästar har varit här under året, det är så utvecklande att jobba med alla olika hästar som är här. En del försäljningshästar har hittat nya goda ägare också. Jag vill tacka alla elever och hästägare för samarbetet och utvecklingen under året och ser fram emot att fortsätta arbetet nästa år!

20111226 Nu har det varit skönt med några lugna juldagar! Har ägnat julen åt att växelvis rida och äta godis - perfekt med andra ord! Idag var jag till Malin och gänget på Stall Slofallet och red en tur med dom! Väldigt mysigt! Fick låna Gulliga Gulliver av Lajla, han var toppen! Avslutade med fika hos Malin, väldigt trivsligt!

20111223 Idag kom en ny häst - Erill. Erill kommer vara här på försäljning. Jag hade honom på inridning för ett par år sedan så vi känner varandra sen tidigare. Han är en riktigt charmig häst med gångarterna på plats. Välkomna att höra av er om ni är intresserade av att komma och titta. Mer info kommer under Till Salu!

20111219 Lite förvånande för mig själv är att jag har köpt in en ny häst! Jag fick tillfälle att köpa in Avaldi -10 av Inga och då kunde jag inte låta bli. Avaldi är en stor och reslig 1,5-åring. Han är efter Fönix och har Idunn från Slofallet som mamma. Idunn tränar jag just nu och hon utvecklas till en riktigt trevlig ridhäst! Jag har haft en gott öga till Avaldi sen han föddes hos Suss! Han kommer gå kvar i hingstflocken hos Inga fram till våren och därefter flytta hem till Fänsäter. Är riktigt glad över detta nytillskott!

20111214 Den här vintern prövar jag nåt nytt! Jag har skott av dom flesta hästarna och använder boots när jag rider. Fördelen är att hästarna får vila fötterna lite från skoning under denna period när jag ändå inte rider som intensivast. Sen är det skönt att slippa snöklampar som kan bli även om man skor med sulor. Efter en liten inkörningsperiod med bootsen har jag nu fått in snitsen på att få på dom (och att få dom att sitta kvar hela ridturen...) så det går snabbt och smidigt att ta på och av dom. Jag är faktiskt riktigt imponerad av dom, det hade jag aldrig trott att jag skulle bli men så är det. Men efter vintern när träningen ökar åker nog dom vanliga skorna på igen.

20111208 Idag har jag avslutat träningen av Slofallets hästar. Det har varit kul att jobba där, duktiga hästar och trevliga folk! Jag har påbörjat en ny häst också idag, Idunn f-04. Hon ska tränas i två månader nu, jag red in henne som fyraåring men sedan har hon haft till uppgift att vara mamma. Nu ska hon starta om sitt liv som ridhäst! Det blir kul att rida henne igen. Hon är uppfödd av Malin på Slofallet, ägdes sedan av Inga på Nyhammar och ägs nu av vännen Suss. Så hon är en riktig familjeangelägenhet Idunn och det gör det ju extra kul!

20111205 Nu är jag hemma igen efter att ha varit på utflykt ett par dagar! Jag har varit på Husbyön och varit åskådare på en kurs med Eyjolfur Isolfson. Det var kul att se honom undervisa och jag fick med mig en hel del tips och idéer hem!

20111128 Igår checkade det in en ny träningshäst från Karlstadstrakten. Det är Fála f-08 som ska ridas in och tränas under två månader. Hon får vara inackorderad hos Inga i stoflocken. Det är Inga som har fött upp henne så jag träffade henne som fölunge redan. Jag har dessutom tränat både Fálas mormor och mamma, dom har båda varit trevliga och lättsamma hästar så det ska bli kul att se om det hänger med till denna generation också!

20111126 Manadis har åkt hem idag. Hon har varit här på inridning under två månader och varit otroligt trevlig att jobba med. Mycket trevliga ägare också, Peter och Cecilia på Vindhästar. Peter åkte den långa färden tur och retur Vadstena idag för att hämta sin guldklimp. Han provred och det såg jättebra ut. Manadis bröt benet som fölunge och Peter och Cecilia gjorde ett jättejobb med att rehabilitera henne, roligt när det går bra!
Sen fick Inga provrida sin Elfa som jag har ridit ett tag nu. Det var bara ett enda stort flin i ansiktet på Inga och det resulterade i att Elfa inte alls är till salu längre. Jätteroligt tycker jag, Elfa är en väldigt trivsam häst, pigg, glad och positiv och lätt för alla gångarter.

20111124 Munnin har flyttat till sin nya matte idag. Det är Pia i Fjugesta som tar över honom och jag tror att dom kommer få mycket roligt ihop!
Jag har börjat att träna lite hästar på Slofallet idag. Det är Dimma och Lif, båda födda -08 samt Urta f-07 som ska ridas in och så är det Vidalin f-06 (halvbror med min Hroi!) som ska få hjälp att hitta sin tölt. Ett klämmigt gäng hästar så det blir kul!

20111122 Idag har jag varit till Östervåla på instruktörsträff. Fick låna fina Molly och rida lektion för Lotta på. Trevligt att träffas som vanligt var det, alltid bra att kunna ventilera olika funderingar!

20111120 Idag var det Hrois tur att hänga med på kurs. Vi var vid Slofallet och red kurs för Nina Wahlström. Det var riktigt roligt och mycket bra tips från Nina. Det glimtar fram riktigt bra sekvenser där han bara känns urbra att rida! Skoj, det är bara att jobba vidare framåt!

20111113 Funi och jag har varit på kurs för Nina Bergholtz i Örebro idag. Det var första gången Funi var med på kurs och han skötte sig väldigt bra! Det var bra att stämma av att vår träning leder framåt! Han var fin i både tölt och trav idag och lydig och lyhörd i de olika övningarna. Nu har vi lite tips med oss för fortsatta hemmaträningen. Jag gillar verkligen Funi, han har utvecklats enormt under det sista halvåret och är en härlig individ!

20111031 Idag har jag varit på instruktörsträff på Viby islandshästar. Vi hade en kanondag och vi hade idag även förmånen att få rida för Jóhann Fridgeirsson. Det var riktigt bra och jag hoppas få tillfälle igen att rida för honom!

20111030 Jag och Hroi har ridit kurs idag för Nina Wahlström. Det var riktigt bra idag och vi har fått en del att träna på inför nästa kurs. Jag är nöjd med dagen!

20111029 Både Gandur och Soldan har åkt hem idag. Gandur har varit på inridning under två månader och det var en lycklig ägare Pia som hämtade hem honom idag. Soldan har varit på träning en månad, matte Anna har ridit två lektioner och det ser jättebra ut! Hoppas att träffa på dom på lektioner under våren! Så nu är det tomt på träningshästar hos mig, kommer ju att träna hästar hos Inga på Nyhammar ett tag nu istället!

20111027 Nu är det dags för en del hästträning på Nyhammar igen! Det är Ingas Elfa som jag red in för ett år sedan, nu ska hon tränas vidare. Och så är det Manadis, ett 4-årigt sto som ägs av Peter och Cecilia (tidigare lyckliga ägare av Superstjärnan!). Manadis ska ridas in under en månad. Verkar vara en trevlig häst!

20111020 Funi blev av med sina vargtänder idag. VeterinärHelena och VeterinärLasse kom och meckade ut dom. Funi har varit lite irriterad på bettet så jag hoppas att han ska bli mer tillfreds nu. Jag har ridit honom på hackamore ett par månader nu och det funkar ju bra men jag hoppas att han ska trivas med bett i munnen om ett par veckor när han är läkt!

20111018 Idag var det dags för instruktörsträff i Östervåla. Kul kul att träffa kollegor! Idag var även Jóhann Fridgeirsson med och pratade, det var intressant att höra hans funderingar kring träning! Nu hoppas vi att det blir av att vi får rida för Jóhann inom kort!

20111012 Helena-veterinär har varit ute idag. Det var dom årliga vaccinationerna som ordnades och sen kollade vi munnen på Funi. Han har börjat få besvär av sina vargtänder så Helena ska plocka bort dom inom kort, det blir bra det! Så nu blir det några lugna dagar medan mina nyvaccinerade hästar tar det lugnt. Träningshästarna ska ju däremot ridas för fullt! Soldan börjar kännas riktigt fin, han är rolig att jobba med, just en sån typ av häst som jag gillar! Gandur utvecklas också jättebra, han börjar bjuda framåt lite jämnare nu och är glad och positiv till träningen! Dom har några veckor kvar båda två innan dom ska åka hem så det hinner nog hända mycket med utvecklingen för båda två på den tiden!

20111009 Har haft en ledig helg! Eftersom jag är en nörd har jag tillbringat den lediga helgen i stallet och njutit i fulla drag av att ha gott om tid att rida alla hästarna ordenligt! Men lite utflykter har det blivit också! Superstjärnan har fått hänga med både igår och idag. Igår var vi i Björkhyttan och red ihop med en kompis och idag fick styrde vi mot Nyhammar och red en sväng med Inga. Skoj skoj! Superstjärnan är verkligen en festlig liten häst, det är alltid roligt att ha med honom på utflykter!

20111001 Freyfaxi åkte hem idag. Han har varit här på inridning i två månader, en riktigt cool häst som ska fungera som familjehäst framöver och det kommer han säkerligen göra med den äran! Sen kom en ny träningshäst, Soldan f-04 som ska vidareutbildas under en månad. En stor och flott häst som det ska bli roligt att lära känna!

20110927 Idag har jag varit i Östervåla på instruktörsträff. Det är alltid roligt att ses men idag var det en extra rolig träff - jag fick den stora äran att rida Zalka! Zalka är det allra första fölet som föddes på Fänsäter, hon är nu tre år och har bott hos Lena i Östervåla sen ett år tillbaka. Hon kommer bli en kanonhäst, fina rörelser och superbra mentalt! Här är en bild på mig och Zalka, jag är en mycket glad uppfödare till denna fina häst!

20110924 Här rullar det på. Både träningshästarna och mina hästar går riktigt bra, roligt! Idag har jag varit hos ett trevligt gäng i Sellnäs och haft lektioner för diverse ekipage, allt från shetlandsponny till kallblodstravare, tinker, halvblod och såklart islandshästar. Skoj! Imorgon ska jag vara ledig, skönt det också! En kompis kommer och ska få äran att rida en tur på Superstjärnan, hon är inte någon islandsryttare men på Superstjärnan kommer hon såklart smälta och genast byta ras från kallbloden!

20110916 Idag har Tindra åkt hem. Tindra är ett islandssto f-07 som har varit här en månad på träning. Hon har verkligen gjort jättestora framsteg under den här månaden och matte Anna var nöjd och glad efter ridlektionen. All lycka till nu med fina hästen på hemmaplan!
Mina egna hästar går fint nu. De som utvecklas mest just nu är Hroi, Funi och Munnin. Hroi och Funi vidareutbildas och svarar jättebra på träningen. Munnin jobbar med sin tölt och nu töltar han på fint även om han inte orkar jättelånga sträckor än. Kul kul!!!

20110913 Plutten är friskförklarad idag! Plutten kom ihop med Ari i påskas men fick fång en bit in i juni och har sedan dess stått på box stackarn. Idag var ägarna med honom till Strömsholm där han som sagt blev friskförklarad. Skönt! Så nu går han i en hage hos Malin ihop med andra små ponnysar som inte ska proppa i sig för mycket gräs. Plutten är till salu för en billig peng om det är någon som vill ha en urgullig körponny. Själv har jag ju redan den bästa körponnyn!

20110908 Idag fick Munnin åka till Nyhammar. Han får vara där ett tag så att jag och Inga kan rida ihop och vara sociala! Munnin är en riktigt mysig häst! Jag jobbar med hans tölt, den är på gång även om han själv tycker att det verkar lite onödigt när man kan trava och galoppera....

20110902 En ny träningshäst checkade in idag. Det var Gandur f-08 som kommer att vara här på inridning. Alltid roligt med nya bekantskaper!

20110901 Rara Stelpa har åkt till sin nya ägare Kerstin från Eskilstuna idag. Lycka till med lilla tösen och jag tackar Maria för förtroendet jag fick att förmedla Stelpa.

20110830 Nu har Ari åkt till sina nya ägare. Det var lite sorgligt när han åkte, han har ju varit en riktig pärla här men det är ju så tyvärr med försäljningshästar att dom ska säljas... Nu önskar jag Sölwi och Peo i Siljansnäs all lycka till med fina Ari! Tack till Maj för att jag fick förtroendet att förmedla Ari!

20110829 Laxi har åkt hem idag. Han har varit här i ca 9 veckor på inridning och nu får han åka hem på vila. Planen är att han ska komma tillbaka på träning och försäljning i vår, det ser jag fram emot, jag tycker mycket om honom!

20110828 Jag och Hroi har varit på kurs idag för Nina Wahlström. Det var första gången jag red för henne och jag var väldigt nöjd med dagen. Nu ska jag träna vidare på de uppgifter vi fick med oss och så kommer Nina tillbaka om ett par månader. Kursen var hos Malin på Slofallet och vi var ett trevligt gäng där så dagen var riktigt skoj!

20110823 Eilifur har åkt hem idag. Han har varit här i nästan två månader, väldigt trivsam ridhäst! Hoppas att få träffa på både honom och hans lika trivsamma matte Anna under hösten!
Hroi fick åka till Slofallet idag. Han får stå där under veckan så jag och Malin kan rida lite ihop. Det ska bli kul!

20110817 En ny träningshäst checkade in idag. Tindra, ett islandssto f-07, ska tränas under en månad ungefär. Frey som är här på inridning satt jag upp på första gången idag, vilken cool och duktig kille!

20110816 En glad och en sorglig nyhet idag. Den sorgliga är att Pavo har avlivats idag. Vi var på ATG och röntade igår och ena kotsenbenet hade fått sig en smäll och det var inte något att göra åt det. Pavo var en lipizzanerhäst f-04 som jag köpte som tvååring. Jag red in honom och sedan sålde jag honom till Ingas familj som 5-åring. Han har förgyllt både mitt och deras liv under sina år här så det var jättesorgligt att det skulle sluta såhär i förtid. Men, det är ju tyvärr sånt som händer. Här är en vinterbild på Pavo.

Den glada nyheten är att Johanna hämtade sin häst Urta idag! Urta kom ju till mig för inridning för en dryg vecka sedan och var även till salu. Johanna var och tittade och föll pladask och fort var det gjort så hade Johanna köpt henne. Urta kommer att stå hos Malin på Slofallet. Jag tror det här ekipaget kommer bli hur bra som helst! Såhär glad var Johanna när vi just lastat ut Urta på Slofallet.

20110813 Idag hade vi avslutning på sommarens sista ridläger. Det är lite sorgligt att dom är slut nu men så är det ju med sommarläger. Vi laddar för ett höstlovsläger och så är planeringen för ridlägren sommaren 2012 i full gång! Nu ska jag ägna mig åt labb, träningshästar och helgkurser!

20110807 Idag har det kommit nya hästar. Det är Urta f-07 och Freyfaxi f-08 som ska vara här i två månader på inridning. Sen kom Stelpa f-92 som ska vara här på försäljning och så kom Laxi tillbaka för vidare träning och försäljning. Stelpa är en rar dam som vill komma till någon som vill göra trivsamma skogsutflykter. Laxi är nyligen inriden och säljes till någon med unghästvana. Mer info om hästarna kommer snart under Till Salu. Förutom dessa två har jag ju två supertrevliga hästar inne på försäljning, Ari och Eilifur. Ytterligare en häst är på väg in för försäljning, en fyrgångsvalack f-99. Hör av er om ni letar häst, nu har jag hästar för många olika inriktningar inne!

20110802 Idag har vi varit på badutflykt på lägret. Jag hade med mig bästa Ari idag. Han är en så väldigt lättsam och trevlig häst som jag hoppas hittar en ny matte som kan ha roligt med honom! Idag gick han glatt som täthäst i ledet och sen plaskade han runt i vattnet tillsammans med dom andra hästarna. Gulligare häst får man leta efter!

20110725 Dimma har åkt idag till sin nya matte Susanne i Vingåker. Det var lite sorgligt att sälja henne men hon kommer få det jättebra hos sin nya familj med bland annat en basjkirvalack!

20110724 Två hästar har åkt hem idag. Det var Gloria, ett fyraårigt sto som nu är hemma hos matte Suss i Karlskoga, och så var det Meya, ett treårigt sto som är på väg hem till Karlsborg med matte Mia. Båda stona har varit här på inridning en månad. All lycka till med era fina hästar nu!

20110721 Nu har jag varit iväg några dagar och varit i Östervåla på CR-uppdatering. Den här gången riktade vi in oss på töltarbete. Det var som vanligt trevligt och utvecklande att vara där! Jag hade med mig Ari som kurshäst och han har skött sig exemplariskt. Han är en så otroligt rar häst som bara vill och gör det man ber om!

20110717 Laxi har åkt hem till Örebro idag. Han har varit här på inridning i sex veckor, en rar liten häst! Nu hoppas jag att han och matte Christin kommer väl överens på hemmaplan!

20110710 Vi har idag varit på utflykt till Sundbyholm och tittat på finalerna på SM. Det var riktigt kul att se alla fina hästar och duktiga ryttare. Och trevligt att åka på utflykt med Slofalls-gänget såklart och att tok-fika en hel dag!

20110630 Idag kom Eilifur, en femgångsvalack f-03. Eili ska vara här i två månader på träning och under den tiden står han till försäljning här. Jag har haft honom här tidigare och det är en riktigt rolig ridhäst. Känslig och pigg. Se mer om honom på Till Salu sidan!

20110629 Tengil har åkt hem idag. Tengil är en 4-årig valack som har varit här på träning en månad. Nu åker han hem till Värmland och matte Cornelia, det kommer säkert bli jättebra, Cornelia red honom innan han åkte och det såg bra ut, nu är det bara att jobba på hemma!

20110624 Idag har jag påbörjat inridningen av två nya ston. Det är Gloria f-07 och Villimey f-08 som ska ridas in någon månad. Båda tjejerna är på betäckning hos Mjölnir så jag jobbar med dom på Nyhammar. Dom verkar trevliga båda två!

20110623 Jösses vad tiden rusar iväg! Idag har vi haft avslutning på vårat andra ridläger för sommaren. Nu är vi lediga över midsommar och sedan kommer nästa gäng på måndag och stannar i åtta dagar. Det är riktigt mysigt med ridläger!
De träningshästar som är här nu funkar riktigt bra. Just nu räcker ju inte tiden till att rida egna hästar så väldigt mycket men håller igång dom så dom inte ska svälla ut för mycket av betet...

20110612 Idag har vi varit i Arvika hos Berit Lindahl och gjort ett hästbyte. Vi lämnade Aragon och fick istället med oss Munnin från Nilsgården hem. Munnin är en 5-årig fyrgångsvalack efter Jarl från Granbakken. Det ska bli riktigt kul att bli bekant med honom, han verkar jättetrevlig. Aragon kommer få det bra hos Berit, han får bland annat Lifri som kompis! Lifri föddes här på Fänsäter 2009 och är precis som Aragon efter Fönix. Här är en bild på Munnin när han hälsar på Superstjärnan och Affe.

20110611 Nu börjar sommaren på riktigt! Vi hade start av sommarens ridläger idag. Det känns riktigt roligt att det är dags för detta igen! 9 glada tjejer kom idag, första lägret är 6 dagar och sen rullar det på genom sommaren med läger!

20110605 Solfari som har varit här på inridning under två månader åkte hem till Örebro idag. Han kommer sköta sin uppgift som matte Annas nya ridhäst med bravur. Rar häst! Så kom det två nya valacker, Tengil f-07 som ska tränas under en månad och så Laxi f-04 som ska ridas in.

20110603 Idag har tre träningshästar checkat ut. Det var Saga, Venus och Kengala. Dom har varit här en månad alla tre och nu fick Saga och Venus åka hem medan Kengala åkte vidare för betäckning med Mjölnir hos Inga. Det har varit tre roliga hästar att jobba med!

20110602 Jag och Superstjärnan har varit på tävlingskurs för Pia Andreasson på Örnäs. Jag gillar dom kurserna mycket, jag trivs bra med Pia som instruktör och det är kul att rida tävlingsprogrammen även om jag aldrig tävlar.... Vi åkte igår redan så jag skulle hinna umgås en del med Pia, så Superstjärnan blev installad redan igår kväll. I morse när jag kom hade han inte druckit något vatten under natten och dessutom bytt diet från gräs till torrt hö så han var lite slak att rida idag. Men vi gjorde det bästa av det och tog det lite lugnt på träningen. Vi har fått med oss bra tips att träna på hemma så det blev lyckat ändå. Nu är Superstjärnan återförd i hemmaflocken och det första han gjorde när jag släppte ut honom hemma var att dricka vatten såklart, han var väl törstig stackarn....

20110531 En väldigt sorglig nyhet idag. Fina Tendra fick idag somna in på Strömsholm pga en komplicerad fraktur i ett framknä. Jag köpte Tendra som 4-åring 2007 av Inga. Då var hon dräktig med Jarl och fick 2008 ett fint stoföl, Tira. Därefter följde utbildning av henne och 2009 var hon med mig på b-instruktörsutbildningen på Strömsholm. I början av 2010 köpte Ann-So henne av mig. Tendra var hennes drömhäst och efter en lite vinglig början blev dom verkligen ett toppen-team och hann starta på lite dressyrtävlingar och även någon gångartstävling. Jag är så ledsen för Ann-Sofies skull att det fick ett så hastigt slut! Och även för min skull såklart, det har varit så roligt att följa Tendra under hennes utbildning både här hos mig och nu det sista året hos Ann-So. Här är en bild på fina Tendra!

20110523 Ikväll har vi haft lektion i long-reining på Nyhammar. Jag och Funi var med och det var riktigt kul. Funi var jätteduktig. Det ska vi öva mer på!!!

20110517 Idag var det dags för instruktörsträff i Östervåla igen. Nu var det sista gången för denna termin så nu dröjer det ett tag innan vi ses igen. Det var som vanligt både trevligt och nyttigt att träffas!

20110512 Hro fick åka till veterinär Helena idag och bli vaccinerad. Han behöver lite rutin på att åka ut, han är ju ännu inte så världsvan. Han skötte sig fint iallafall! Det är en trevlig häst det där, känns riktigt bra att rida även om det är mycket som ska till på honom. Blir kul att utveckla honom!

20110510 Dynur flyttade idag till sin nya matte Annika i Uppsala. Han har enligt uppgift kommit fram och funnit sig tillrätta i sin nya miljö. Coola hästen! Nu blir det roligt att följa Annika och Dynur framöver, hoppas på täta rapporter.

20110508 Idag var det öppet hus på Nyhammar. Det var roligt att det kom så många som ville titta på fina hingstarna och fölen. En riktigt trevlig eftermiddag! Och jag är väldigt glad att jag inte har ett islandssto nu så jag måste stå emot frestelsen att betäcka med Mjölnir - fölen efter honom som har kommit är riktigt fina! Roligt är att Filippa som jag bytte bort mot Hroi är på betäckning med Mjölnir. Det blir skoj att se vad det blir för föl från henne nästa år!

20110506 Ikväll har jag varit till Sparreholms dressyrcenter på föreläsning och clinic med Dr Andrew McLean. Det handlade om träning och inlärning hos hästar och var riktigt intressant! Jättetrevligt anordnat var det också med god mat och fina miljöer! Skoj att åka på utflykt!

20110502 Idag checkade Erill och Eifur ut. Det är två fyraåriga valacker som har varit här på träning under en månad. Nu har dom åkt hem till Värmland. Matte Jessica red båda hästarna innan dom åkte hem och det såg jättebra ut, kul kul! Sen kom en gammal bekant idag - Venus från Nyhammar, ett 8-årigt sto. Det var tidigare Ingas ridhäst så jag har tränat Venus innan och sett mycket av henne. Nu ska hon vara här en månad på träning, det blir roligt att vidareutveckla henne!

20110430 Två nya träningshästar har checkat in idag. Saga f-04 och Kengala f-07. Dom ska båda vara här en månad. Saga har varit här tidigare så det blir kul att träna henne en period igen!

20110425 Idag gjorde vi en mysig uteritt på Nyhammar! En kompis som är ridvan men aldrig har ridit islandshäst kom och ville TÖLTA! Hon fick ta Dynur, han är ju så väligt lättriden och enkel att lära sig gångarter på! Själv satt jag på Funi som fick åka över till Nyhammar över dagen. Inga var såklart med också med sin Leysing. Det var kul och hästarna var pigga och glada (till och med snigelFuni)! Eva var nöjd med Dynurs töltskola! Duktiga hästen!!!

20110423 Välkommen Ari, Plutten och Affe! Ari är en 17-årig välartad islandsvalack e. Mökkur som är till salu. Mer info och bild kommer! Ari och jag är gamla bekanta - han var här på träning under några månader för ett par år sedan. Plutten är en shettis-valack, 12 år, inkörd. Plutten är också till salu! Bild och info kommer. Sist men inte minst (mer än till storleken då...) var det Affe - en ettårig shetlandshingst som nog är den gulligaste hästen i världen! Affe ska gå här på sommarbete.

20110422 Jag och Superstjärnan har varit i Borlänge två dagar och gått kurs för Haffi Gislason. Det har varit bra! Många nya idéer har jag fått med mig hem. Vi övernattade hos vår vän Annika och vi fick alla tre (jag, Superstjärnan och Hedda) ett mycket vänligt omhändertagande och hade en väldigt trevlig kväll!

20110419 Idag har jag varit på instruktörsträff i Östervåla. Red lektion för Lotta på nordsvensken Molly. Sedan pratade vi om och gjorde en övning om vilka personlighetstyper vi är och vilka personligheter som man tycker det är lätt och vilka som är lite svårare att jobba med. Nyttigt och lärorikt!

20110418 Klickerkurs gång nr 3 har vi haft ikväll. Kul kul! Idag prövade vi även lite arbete på lång töm, Polo var exemplariskt duktig i alla moment! Såklart...

20110416 Lite sommarkänsla! Idag fixade jag iordning sommarhagarna och släppte ut hästarna där. Härligt tyckte dom! Nu får jag släpa hö lite längre sträckor ett tag men det kan det vara värt! Skönt att få ut dom från dom trista vinterhagarna!

20110414 Idag var veterinär Helena hit och vaccinerade hästarna och kastrerade Aragon. Allt gick bra, jag är så nöjd med Helena som veterinär, hon är duktig med hästarna och duktig på det hon gör! Det var tidighetsrekord för mig med kastration, jag har alltid väntat längre innan kastrering innan men efter samråd med Helena tyckte vi det var lika bra att få det gjort nu innan sommaren!

20110412 Det är tinker-tider nu! Malin på Slofallet har två nya fina 5-åriga tinkrar. Jag har ridit den ena (Boy) några gånger och nu är det dags för den andra (Tim) att bli lite sutten på innan tjejerna tar över ridningen. Häftiga hästar med riktiga mustascher!

20110411 Idag var det gång nummer 2 på klickerkursen. Polo imponerade stort på alla närvarande, vissa mer än andra. Det är hur kul som helst, nu ska vi träna hemma en vecka innan det är dags för träff nummer 3!

20110408 Ikväll har jag och Polo varit på klickerkurs. Det var jättekul, han är så smart! Nu ska det klickertränas!

20110403 Tre nya hästar checkade in idag. Från Värmland kom Ernir och Eifur, båda födda -07. Dom ska vara här under en månad. Dom är uppfödda av Inga så jag känner till deras mammor och syskon, det är skoj! Sen kom Solfari, även han f-07. Solfaris mamma Tildra har varit hos mig på träning för några år sedan så jag känner till honom sedan tidigare också. Solfari ska vara kvar i två månader. Dom är varmt välkomna alla tre, det ska bli kul att börja med dom imorgon!

20110330 Idag har både Farfus och Skorri åkt hem. Båda killarna har varit här på inridning i två månader. Farfus är nu hemma i Degerfors och Skorri har åkt hem till Stockholm. Två jättetrevliga hästar! På söndag checkar det in ett nytt litet gäng träningshästar. Skojskoj!

20110328 Förutom hästarna som är hos mig på träning har jag även varit vid Stall Slofallet ett tag nu och tränat några hästar där. Andri 6 år har fått hjälp med tölten, han har varit jätteduktig och är färdigtränad, nu tar matte över. Todd 6 år har också fått hjälp med tölten. Jag stämde av med matte Malin ikväll, dom var såååå fina ihop och det flöt på jättebra! Nu ska jag bara rida honom någon gång i veckan ett tag. Sedan är det Julia, ett 7-årigt sto e. Feykir från Knutshyttan. En jättefin häst som bara behöver lite allmän träning för att funka enklare för matte Emily. Julia kommer jag rida ett tag till. Det är kul att vara på Slofallet och träna, nu har det både varit roliga hästar och så blir det socialt och trivsamt för mig med alla trevliga människor där!

20110327 Idag var det en hästbytardag. Filippa fick flytta till Laila i Allmänningbo och jag fick med mig Hro tillbaka. Hro är en 7-årig valack, vi är bekanta sedan tidigare, han har varit här på träning en månad för ett par år sedan. Trivsam häst som rör sig fint. Hro kommer att jobba med elever här framöver, det är en stor och vänlig häst! Filippa kommer få det jättebra hos Laila så det kändes bara bra att lämna henne där! Jag kommer ju att träffa henne ofta även fortsättningsvis eftersom hon bor på Slofallet. Nedan är en bild på Hro när han hälsar på Aragon.

20110320 Nu har jag börjat planera upp höstterminen. Vill ni boka in ett eller flera kursdatum i höst - hör av er så hittar vi något som passar. Likadant med träningshästar, det börjar fylla på så vill ni lämna en häst på träning under hösten - kontakta mig snarast! Ni är så välkomna!

20110317 En rolig händelse från dagen: En ägare till en av inridningshästarna var och red sin häst hos mig idag. Hästen råkade snubbla och gick ner på framknäna. Ägarens dotter utbrister då mäkta imponerad - Men mamma, hur gör du för att lära hästarna att buga?

20110312 Idag fyller jag år minsann. Hela 39 stycken! Jag har tillbringat dagen på Strömsholm och lyssnat på föreläsning och clinic med Gerd Heuschmann, veterinär och tränare från Tyskland. Han pratar om träning och hållbarhet grundat på anatomiska studier under rörelse! Han är superengagerad och mycket kunnig på biomekanik så får ni tillfälle att lyssna till honom så gör det!

20110306 Idag har två hästägare varit och provat sina hästar. Det gick bra, båda hästarna har gjort sin första månad av två av sin inridningsperiod så nu jobbar vi på en månad till jag och hästarna innan dom ska åka hem.
Roligast idag var ändå att jag fick skor på Polo och kunde åka ut en sväng med rockarden. Grymt kul, jag har ju inte kört på hela vintern men nu är det dags att komma igång igen! Polo var pigg och glad och jag tror han tyckte det var kul att komma ut en sväng!

20110301 Har idag varit på mitt första styrelsemöte i Ramsbergs Ryttarkamrater! Jag är från och med nu suppleant! Det ska bli kul att pröva på, kvällen idag var trevlig iallafall!

20110224 Idag har Mananott flyttat till sin nya matte Anne-Marie i Åkersberga. Jag tror att det här blir en lyckad kombination av häst och männsika! Mycket nöje med fina hästen nu!

20110215 Idag var det dags att åka till Östervåla på instruktörsträff. Det var mysigt att träffa alla, förra månaden fick jag tyvärr förhinder. Idag red jag lektion på Molly för Lotta och sen hade vi sopplunch och möte. Energigivande!

20110213 Vinterutflykter kan ju vara hur trivsamma som helst! Idag red jag och Inga upp till Slofallsgänget och så red vi allihopa en tur. Vi stannade och grillade korv och hade det trevligt! Jag red Dynur, det var hans första större utflykt och han skötte sig hur bra som helst. Jag är verkligen glad att jag har kvar honom, han är en toppenkille!

20110212 Välkommen Aragon! Idag har vi hämtat hem Aragon! Han är ju ungefär 9 månader nu så det var dags att lämna mamma. Han togs väl emot i flocken av både Funi och Superstjärnan! Polo tyckte väl att det var lite onödigt med en ny flockmedlem såklart... Aragon ser jättefin ut och det blir kul att se hur han utvecklas!

20110204 Alvar har åkt hem idag. Alvar är en fyraårig valack som har varit här på inridning under två månader. En riktigt sympatisk och begåvad häst som har haft det väldigt lätt för sig! All lycka till nu med er fina häst Eva och Lars!

20110203 Fram för fler älgar i skogen! Funi som inte är min allra piggaste häst fick idag härlig fart i tölten när vi träffade på 2 älgar. Det varade inte så länge men nu vet jag hur flott han kan gå! Bara träna vidare alltså!

20110130 Två nya träningshästar checkade in idag. Det var Skorri f-07 e. Háfleygur från Österåker som åkte hit från Stockholm och så Farfús frá Sölvholti även han f-07, från Degerfors. Båda killarna ska vara här på inridning under 2 månader. Det är alltid kul när det kommer nya bekantskaper!

20110122 Idag startade vårens kurser för mig! Jag har ju varit kurs-ledig rätt så länge nu, sen jul faktiskt, så idag var det kul att komma igång igen. Var hos gänget i Kristinehamn idag, alltid lika trevligt bemötande och roliga elever där! Imorgon är det dags för det lika trevliga Örebro-gänget! Härlig helg!

20110113 Dynur står ju hos Inga ett tag nu. Väldigt trevligt är det att ha ridsällskap! Den här veckan har vi ridit vid 7 varje morgon - perfekt start på dagen!

20110109 Det var planerat långtur i stor grupp idag men eftersom det regnade hela natten var det lite isigt att ta sig till Nyhammar. Vi som redan var på plats med våra hästar red ut iallafall, en tapper skara om tre ekipage. Dynur och dom andra hästarna fick verkligen kämpa på idag i den pulsiga tunga snön men det gick bra. Dynur är verkligen en genomtrevlig häst, bara fram med öronen och går på!

20110108 Idag var jag i Fagersta på föreläsning om Mental träning med Carina Oddsberg. Det var inspirerande och jag skulle gärna gå fler kurser i mental träning, det är viktigt både för mig själv och att kunna förmedla till elever! Vi får se vad jag hittar i kursväg!
Sen bytte vi plats på Funi och Dynur så nu står Dynur på Nyhammar ett tag medan Funi fick komma hem till kompisarna. Det är så bra för hästarna att komma ut och se nån annan plats och ha andra rutiner ett tag. Och såklart är det väldigt roligt för mig att rida ihop med Nyhammarsgänget!

20110107 Idag när jag var ute och red Superstjärnan slog det mig vilken extremt skön inställning han har till livet! Pigg och glad och nyfiken varje dag. Positiv feedback suger han åt sig som värsta tvättsvampen men negativ kritik rinner av honom direkt (lite frustrerande som tränare ibland....). Han bara vet att han är bäst och snyggast, en riktig superstjärna alltså! Iallafall smittar hans goda humör - jag blir glad varje dag jag rider honom!

20110106 Jösses vad snö det kommer! Men hellre snö än lera iallafall!!! Det går fint att träna hästarna på grusvägarna nu, dom är perfekta när dom är plogade! Oplogade vägar blir ju rätt tungt för hästarna men korta pass i lite djupare snö är ju bra träning! Alla hästar är igång nu och går bra. Dimma är den som är allra roligast att jobba med just nu, har lagt lite extra tid på henne dom sista veckorna. Jag rider bara ut henne utan några speciella krav förutom att hon ska gå dit jag vill och i den gångart jag vill (skritt, trav och galopp än så länge), lite mer teknisk träning tar vi till sommaren. Funi är kvar hos Inga ett tag till och vi försöker rida en tur varje dag. Skoj skoj!!!